27

Ik wil niet ouder worden, maar het alternatief is nog minder leuk, dus daarom doe ik alsof ik er geen moeite mee heb.

Eigenlijk werkt die strategie wel. Niet iedereen mag deze leeftijd halen en ik ben vandaag gewoon weer een jaar ouder geworden. De wijsheid lijkt voorlopig helaas uit te blijven. Mijn wijze lessen van vorig jaar zijn dan ook beter dan die van dit jaar, maar ik heb toch geprobeerd om mezelf ook dit jaar weer wat diepgaande levenswijsheden bij te brengen.

1. Hoe ouder je wordt, hoe meer jonge, knappe dokters er zijn

Met sommige dingen hoef ik niet per se naar een jonge en knappe dokter. Maar hoe ouder ik word, hoe meer jonge, knappe dokters er in verhouding zijn. Ik kan er dus beter alvast aan wennen.

2. Doe aan verwachtingsmanagement

Hoe hoger mijn verwachtingen zijn, hoe groter de kans dat de werkelijkheid tegenvalt. Nu ik dat principe eindelijk doorheb, probeer ik vaker lage of geen verwachtingen te hebben, zodat de werkelijkheid extra subliem lijkt.

3. Ik ben te oud voor een quarterlifecrisis

Ik denk niet dat ik 108 word.

4. Investeer in wandelschoenen

Ik was laatst ergens waar The North Face en wandelschoenen de norm waren en ik wandelde op mijn normale leren laarzen. Daardoor realiseerde ik me dat wandelschoenen een goede investering kunnen zijn. Waarschijnlijk had ik dit jaren geleden kunnen bedenken; toen ik op Lanzarote door een geiser wandelde en mijn teenslipper smolt bijvoorbeeld. Beter laat dan nooit, dus misschien wordt mijn zevenentwintigste levensjaar het jaar waarin ik eindelijk wandelschoenen koop.

5. Stop met bakken met een doel

Iedereen die mij goed kent, heeft wel een anekdote over mij en mijn bakkunsten. We hebben bijvoorbeeld Shirley en de taart die vloeibaar bleef en Shirley die cupcakes bakte die naar boterkoek smaakten. En dat terwijl alles dat ik bak om in mijn eentje op te eten ronduit perfect is. Ik moet gewoon stoppen met bakken voor verjaardagen, babyshowers en andere verplichtingen.

6. Laat digitale bestanden niet zo’n zooi worden dat er foto’s van baby’s tussen staan die je niet (meer) herkent

En zet al die troep niet automatisch over op je nieuwe telefoon. Spreekt voor zich.

Voel je vrij om jouw levenslessen met mij te delen.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren