Galetje Leuven gesloten

Ik was van plan Valentijnsdag op mijn website en in mijn leven ongemerkt voorbij te laten gaan. Tot ik op een artikel stuitte met daarin een potentiële holy grail voor daters: daten gaat beter als je geen honger hebt.

Dus dat is het geheim achter een geslaagde date. Misschien is het een open deur. Is er íemand die leuker wordt als hij/zij hangry is? Ik kan op zich best even zonder eten, maar van het één op het andere moment slaat het om en dan had ik eigenlijk een kwartier geleden al gegeten moeten hebben. Precies dat is wat er gebeurde tijdens de derde date die ik met mijn toen nog niet-vriend had.

Mijn maag is blij dat we vooraf een broodje bestellen. Het brood moet nog gesneden worden. Dat mag hij doen, ik ben niet zo handig met messen. Hij bekijkt het brood van de linkerkant, de rechterkant. Draait het plankje brood om. Bekijkt het brood opnieuw van alle kanten. Hij draait het brood eens een kwartslag op het plankje. En dat is het moment waarop ik al mijn geduld verlies: ‘SNIJD DAT BROOD NOU MAAR!!!’ Direct na mijn gefrustreerde uitbarsting, waar mogelijk meer mensen van mee konden genieten, betrekt zijn gezicht. Hoe laat je iemand in één zin afknappen? Zo dus. En waarom hadden we ook alweer voor een driegangenmenu gekozen?

Wonder boven wonder kwam het nog goed. Het voordeel van deze inzinking is dat mijn vriend er altijd voor zorgt dat ik genoeg te eten heb, want zo’n scenario als ‘snijd dat brood nou maar’ moet te allen tijden vermeden worden.

Single? Eat that chocolate, haal een ijsje of patat. Als je de man van je dromen tegenkomt, kun je het in ieder geval niet hangry verpesten. Misschien is dat waarom het bij mij vroeger sowieso al niet tot een daten kwam. Daar had ik eigenlijk geen onderzoek voor nodig.

Word jij chagrijnig als je honger hebt?