Herbeumont

Een korte samenvatting van mijn leven in de maand mei.

Werken

Ik had deze maand veel lange weekenden, het enige minpuntje is dat mijn werk hetzelfde blijft. Gelukkig kon ik tussendoor ontspannen. Voor mijn werk bezocht ik een evenement waar een klankschalenmeditatie van een half uur werd gegeven. Als puber kreeg ik al de slappe lach zodra mijn danslerares ons vroeg onze ogen dicht te doen en diep in en uit te ademen. Nooit verwacht dat ik ooit een ontspanningsoefening zou kunnen waarderen. De klankschalenmeditatie was tegen mijn verwachting in een bijzondere ervaring. In het begin dwaalden mijn gedachten voortdurend af, aan het einde viel ik bijna in slaap. Totale ontspanning: check.

Eten

Samen met mijn vriend ging ik op verkenning in Antwerpen. We fietsten door verschillende wijken. Eén van de hoogtepunten van het ontdekken van een stad is voor mij het eten. We hebben gebruncht met superlekkere wentelteefjes bij Mirlo’s en ‘s avonds lasagne gegeten bij Livelli. Allebei aanraders als je het mij vraagt.

Slapen

Dankzij mijn Fitbit weet ik dat ik gemiddeld 6 uur en 44 minuten slaap. Ik heb het vermoeden dat ik op acht uur per nacht beter zou gaan, working on it.

Een weekend in Belgisch Luxemburg

Het laatste weekend van de maand was het jaarlijkse voetbalweekend van mijn vriend. Geen typisch mannenweekend, maar een weekend waarbij aanhang (inclusief kinderen) mee mag. Dit jaar verbleven we in Herbeumont, een dorpje in Belgisch Luxemburg. Er beginnen daar een heleboel uitgestippelde wandelingen, dus dat is misschien een tip als je een wandelbestemming wat dichterbij zoekt. Wij waren met een grote groep niet heel actief, maar hebben toch een wandeling van zes kilometer gedaan, de ruïnes van het kasteel van Herbeumont bekeken en de abdij van Orval bezocht.

Uitzicht vanaf het kasteel van Herbeumont.

En verder

   • Bevrijdingsdag vierde ik op het Bevrijdingsfestival in Utrecht. Ik zat precies tussen twee podia in op een kleedje, dus ik hoorde geen reet van de muziek, maar chillen en mensen kijken was leuk.
     • Johanne van Pinch of Jo kwam bij me eten. We leerden elkaar meer dan een jaar geleden kennen via onze blogs en social media en dit was de eerste keer dat we elkaar in real life zagen. Ik las over Johanne’s plannen om gezonder te eten en schotelde haar vervolgens risotto en een ijsje voor. Het was erg gezellig. Mocht je nooit iets vernemen over een vervolgdate dan zal dat waarschijnlijk zijn omdat ik moedwillig haar gezonde eetpatroon heb gesaboteerd.

     Dit ging minder goed

       • Ik krijg vaak verbaasde reacties als ik vertel dat ik binnen Utrecht altijd met de bus ga. Tegenwoordig maak ik op dinsdag een uitzondering. Ik ga op mijn fiets naar het station, zodat ik na mijn werk snel door kan naar mijn cursus Frans. Toch zijn fietsen en ik niet meant to be voor elkaar, een paar maanden geleden maakte iemand zijn fiets aan mijn fiets vast. Dit keer raakte ik mijn fietssleutel kwijt en zo zat ik aan het einde van de dag toch weer in de bus. Mijn sleutel bleek uiteindelijk in mijn kluisje op mijn werk te liggen.
         • Voor het eerst sinds ik in dit huis woon (vier jaar), trok ik de voordeur achter me dicht zonder de sleutel mee te nemen. De sleutel zat nog in het slot aan de binnenkant, maar met de reservesleutel kreeg ik de deur open, geen idee of dat de bedoeling is.
           • Ik zorgde voor iemands planten. Ik denk dat ik hem nu een cadeaubon van Intratuin moet geven.
             • Nog een paar futiliteiten. Op zich ging alles soepeltjes deze maand.

             Deze artikelen schreef ik deze maand

             Ik ben verbaasd hoeveel ik deze maand geschreven heb. Mocht je iets gemist hebben, dit zijn de laatste artikelen op een rij:

             3 weken per jaar te bezoeken: de Koninklijke serres van Laken
             In het laatste weekend van april ging ik naar de Koninklijke serres van Laken in Brussel. De serres zijn drie weken per jaar open voor bezoek. Mocht je benieuwd worden na het lezen van mijn artikel, dan zal je bezoek tot volgend jaar moeten wachten.

             Wandelen door de sneeuw in Algonquin Park
             Terwijl in Nederland de temperaturen oplopen, heb ik nog steeds allemaal sneeuwverhalen te vertellen.

             Wat kost een roadtrip van 2 weken door Oost-Canada?
             Het begon met een goedkoop ticket, maar hoe liep het af met het kostenplaatje van mijn roadtrip?

             Ik heb een assistent: Google Home Mini
             In Canada heb ik een Google Home Mini gekocht. In dit artikel lees je mijn review.

             Ottawa: een bijzondere hoofdstad
             Als ik aan Canada denk, denk ik niet meteen aan Ottawa en dat terwijl het de hoofdstad is. Ottawa is een bijzondere hoofdstad. Op sommige plekken waande ik me in een dorpje, heel fascinerend.

             Over de ecologische voetafdruk van reizen
             De aflevering van Tegenlicht is er één die me aan het denken zette.

             Meest gelikete Instagram-foto

             Deze foto maakte ik in de Tiensestraat in Leuven. Een vrolijk plaatje goed voor 70 likes.

             Minst gelikete Instagam-foto

             Geen verrassing?

             Misschien wacht er om de hoek een verrassing.Een bericht gedeeld door Shirley.digital (@shirleydh) op

             Misschien wacht er om de hoek een verrassing.Een bericht gedeeld door Shirley.digital (@shirleydh) op

             Waar ik naar uitkijk

             Ik heb een taalcursus in Lyon geboekt. Best spannend om de hele dag Frans te praten. Bij de cursus die ik in Nederland volg, voel ik me echt een faler en dat probleem hoop ik op te lossen in Frankrijk, binnen een week. ‘s Ochtends volg ik les en ‘s middags ben ik vrij. Mocht iemand tips hebben voor dingen om te zien/doen/eten in Lyon, let me know.

             Hoe was jouw maand?

             Facebooktwitterpinterestlinkedinmail