April ging veel te snel voorbij. Waarschijnlijk omdat ik de helft van de maand in Canada doorbracht, en dat had best langer mogen duren.

Werken

Na een vakantie ben ik  bijna vergeten wat voor werk ik doe. Beginnende Alzheimer of ultiem vakantiegevoel? Ik had na mijn vakantie in ieder geval wel zin om weer te beginnen. Na een uur op mijn werk is het altijd weer alsof ik nooit ben weggeweest.

Eten

Als ik één tip mag geven: Cora. Deze Canadese keten (mocht je ooit in de buurt zijn) serveert de lekkerste ontbijtjes/brunch/lunch. Op het menu vind je van alles: ei, wentelteefjes, pancakes, crèpes. De gerechten zijn huge en worden geserveerd met een berg fruit.

Slapen

Een hoogtepunt was de hotelkamer met uitzicht op de Niagara Falls. Ook noemenswaardig is de nacht waarin mijn slaap bruut verstoord werd door het brandalarm in het hotel. Mijn vriend ging op de gang kijken en kwam terug met de woorden: ‘pak je jas en de paspoorten. Er is er rook op de gang.’ Na een halfuurtje koukleumen buiten bleek het gelukkig vals alarm te zijn. Er was een chemische stof vrijgekomen, waardoor het brandalarm aansloeg. De ‘rook’ die mijn vriend gezien had, bleek condens van de sprinklers te zijn, die waren door het alarm aangegaan.

Vakantie in Canada

Mijn vakantie in Canada was geweldig. Het was er nog volop winter en op veel plaatsen lag er nog veel sneeuw. Ik had niet verwacht dat ik dat zo leuk zou vinden. Een aantal van de hoogtepunten: het uitzicht op de Niagara Falls, wandelen door de sneeuw in Algonquin Park en de verschillende steden die ik bezocht (waaronder Quebec).

Doe ik iets leuks, ga ik het er amper over hebben in mijn maandoverzicht, er komen aparte artikelen over mijn vakantie. Als je benieuwd bent naar wat ik heb gedaan, kun je hieronder mijn vakantievideo alvast bekijken, die zegt eigenlijk alles.

En verder

  • Na een koude vakantie is het leuk als je thuisland de warme bestemming is.
  • Mijn balkon is niet heel inspirerend, zeker niet nu ik naast een verbouwing woon. Mijn poging om het op te leuken is mislukt.
  • Voor mijn werk heb ik aan aan de hand van het boek Doe de split in 4 weken geprobeerd om in vier weken de split te leren door elke dag vijf minuten te stretchen. 83 procent van de stemmende Santé-lezers op Insta Stories denkt dat ik nu de split kan. Tja, ik vrees dat het artikel dat deze maand in Santé staat dan hoogstwaarschijnlijk een teleurstelling  zal zijn.
  • Sinds kort is de app Too Good To Go beschikbaar in Utrecht. Via deze app kun je bij verschillende eettentjes/supermarkten/bakkerijen/… maaltijden bestellen die anders in de prullenbak belanden. Wat je precies krijgt, is een verrassing, dat ligt aan wat er overblijft. Na mijn cursus Frans maakte ik een stop bij Saladebar Vers aan de Nagtegaalstraat. In mijn tasje van €3,99 zat een broodje met hummus en een stamppot. Leuk concept.
  • Koningsnacht en -dag vierde ik vooral thuis. Mijn moeder kwam langs en samen liepen we een rondje door mijn oude woonplaats. Daar spotte ik een jongen die ik in groep zeven leuk vond en iemand die me in 2008 naar mijn fiets bracht toen ik buiten zat te huilen nadat ik midden in de kroeg had gekotst. IJsselstein, it has been a pleasure again.
  • Het laatste weekend van april bezocht ik de Koninklijke serres van Laken. Iedere lente zijn ze ongeveer drie weken open voor publiek. Ik vond het verrassend mooi en leuk. Ondanks dat het best druk was, kon je alles in de serres goed zien.

Deze artikelen schreef ik deze maand

Ik ga deze vakantie zo min mogelijk op mijn telefoon kijken
Het is niet helemaal gelukt, moet ik bekennen. Toch heb ik alles dat in mijn hoofd zat goed los kunnen laten op vakantie in Canada en dat was het belangrijkste achterliggende doel.

Het Hallerbos in bloei
Ergens half april staan de wilde hyacinten in het Hallerbos in bloei, dat zorgt voor een mooie paarse gloed op de grond.

Lente in Quebec
Laat je niet misleiden door de titel. Dit artikel bevat sneeuw, veel sneeuw.

Een vergelijking van de stappentellers van Fitbit, Samsung en iPhone
Ik heb me tijden afgevraagd hoe accuraat de stappenteller op mijn telefoon eigenlijk is. Deze maand zocht ik het uit.

Uitzicht op de Niagara Falls
Voor ik op vakantie ging, heb ik getwijfeld over het hotel in Niagara Falls. Boek ik een kamer met uitzicht of niet? Uiteindelijk deed ik het wel. Ik vertel je of het de moeite waard is en laat een aantal foto’s van de watervallen zien.

Meest gelikete Instagram-foto

In de buurt van Quebec maakte ik een korte hondensleetocht. Het verrast me niet dat deze foto de meeste likes op heeft geleverd.

Minst gelikete Instagram-foto

Deze snapshot uit mijn eigen stad deed het minder goed.

Is het wel echt lente geweest als je geen foto maakt van bloesem?

Een bericht gedeeld door Shirley.digital (@shirleydh) op

 

Wat heb jij gedaan in april?

Op de hoogte blijven van mijn spannende leven? Je kunt op de hoogte blijven via Instagram, Facebook, Twitter of Bloglovin’.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail