Antwerpen

Mijn maandoverzicht van februari. Voor wie het iets kan schelen.

Werken

Alles gaat zijn gangetje, op een positieve manier.

Eten

Deze maand at ik bij Sticky Fingers in Leuven. In Utrecht ging ik naar Happietaria, daar kun je eten voor het goede doel. Een perfecte combinatie, toch? De opbrengst gaat dit jaar naar Stichting Tear. Het pop-up restaurant zit in een zaal in Overvecht. Niet de meest inspirerende locatie, maar het eten is lekker en je levert een kleine bijdrage.

Slapen

Ik vierde carnaval in mijn vroegere woonplaats en sliep een nacht in mijn oude bed bij mijn moeder thuis. Ik sliep een weekend in België en de rest van de nachten bracht ik door in mijn eigen bed.

Leuke dingen

  • Terwijl mijn vriend en ik om 01.40 naar zijn huis liepen, viel mijn oog op een sleutelbos die bij een woning in het slot hing. We stonden eerst te morrelen aan het slot en kregen daarna met moeite de grote sleutelbos door de brievenbus. Een actie waarmee we de bewoners waarschijnlijk hartkloppingen hebben bezorgd. Toen we iets verder in de straat liepen, hoorden we achter ons een deur opengaan. De bewoner keek zoekend om zich heen en riep ons nog een bedankje na. We zouden een Marvel-serie op Netflix moeten krijgen waarbij we ‘s nachts mensen in de stad redden.
  • Mijn naar Amerika geëmigreerde vriendin was in het land. Als verrassing was er een babyshower georganiseerd. Iedere babyshower-activiteit die je online kunt vinden kwam voorbij. Ik heb onder andere een cupcake versierd, een rompertje versierd, een wens voor de baby opgeschreven en gesjoeld met spermacellen. Voor het babyvoeding proeven ben ik naar huis gegaan. Een paar dagen later had ze een dag voor mij vrij gemaakt en konden we zonder hysterie bijpraten. We gingen naar de film Gek van Oranje. Ik hoopte dat ze daardoor zoveel heimwee zou krijgen dat ze langer in Nederland zou blijven. Dat gebeurde niet.
  • 10 minuten eerder de bus nemen en dan 20 minuten eerder op mijn werk zijn. Efficiënte aansluitingen, daar word ik als forens blij van. Zo spannend is mijn leven.
  • Mijn nieuwe bijna-buurvrouw nodigde me uit om te komen eten.
  • Ik ging een dag naar Antwerpen. Souvenirs: een Frans tijdschrift en een donut van Hoeked Doughnuts. Op die donut aasde ik al sinds het tentje lang geleden open ging en nu was het eindelijk zo ver. Oh, en natuurlijk had ik er ter plekke ook al één op.

Dit ging minder goed

  • Een vriendin wilde rustig bellen bij mij thuis en deed dat op mijn slaapkamer. Ik had niet ingecalculeerd dat daar die avond iemand zou komen en dus was de grond bezaaid met kleding, inclusief gedragen sokken en ondergoed. Gelukkig weten al mijn vriendinnen dat ik de slordigste persoon ben die ze kennen. Ze vinden me nog steeds wel aardig.
  • Mijn wasmachine overleed bijna door een beugel die uit een bh en het waszakje kwam zetten. Na een half uur van hels kabaal en een falende Google-poging om uit te zoeken hoe ik een wasprogramma kan stoppen, was mijn wasmachine niet kapot. Misschien hoort dit punt toch in het lijstje met leuke dingen.
  • Ra ra, wat klopt er niet op de foto hieronder? Iemand had mijn remkabel vastgemaakt aan zijn slot. Irritant, maar stiekem ook best grappig.

Meest gelikete Instagramfoto

Na een tijdje twijfelen, begon ik deze maand aan een cursus Frans. Na een opfriscursus eind vorig jaar kwam ik er makkelijk vanaf, er waren te weinig aanmeldingen waren voor de cursus in mijn niveau. Laatst vertelde een vriendin (die aan het promoveren is, traint voor een marathon en het superdruk heeft) dat ze een taalcursus volgt. Lijkt me duidelijk: ik had geen excuus meer om me niet in te schrijven.

Minst gelikete Instagramfoto

Dit waren meteen ook de enige foto’s die ik deze maand plaatste.

Deze artikelen schreef ik deze maand

Dublin vs. Edinburgh
In mijn gedachten leken Dublin en Edinburgh op elkaar. In 2017 bezocht ik beide steden en op basis van die korte ervaringen heb ik de twee steden met elkaar vergeleken.

Hoeveel geld gaf ik in 2017 uit aan vakanties?
Ik ga best vaak op vakantie en daar krijg ik soms opmerkingen over. In dit artikel kunnen alle nieuwsgierige mensen lezen hoeveel geld ik in 2017 heb uitgegeven aan vakanties. Ik realiseer me nu wel dat ik een nachtje hotel in eigen land na een bruiloft ben vergeten mee te tellen.

Wijze les: daten gaat beter als je geen honger hebt
Eén van de eerste dates met mijn huidige vriend viel bijna in het water, omdat ik hangry was.

Mijn wantrouwen in de mensheid
Op vakantie zeg ik vaak al ‘nee’ voordat ik de vraag heb gehoord. Een situatie in Jordanië zette me aan het denken.

Mijn niet-complete restaurantgids voor Leuven
Mijn vriend neemt me bijna altijd als ik in Leuven ben mee uit eten. Ik heb daardoor al bij veel restaurants gegeten en in dit artikel vind je een overzicht van mijn favorieten.

Hoe ik bij Oost-Canada als vakantiebestemming terecht kwam
Canada stond niet per se op mijn bucketlist, maar dat veranderde toen ik een goedkoop ticket vond. Inmiddels ben ik begonnen met de voorbereidingen. Er is zelfs al iets in de soep gelopen. Wat? Dat deelde ik deze week op Facebook.

Next up

In maart verlaat ik eindelijk het land weer eens via Schiphol. Die grens met België heb ik nu wel even genoeg gezien, tijd voor iets anders.

Hoe was jouw maand? En heb je al plannen voor maart?