Kroeg

Na een maand waarin ik de helft van de tijd vrij was en twee keer op vakantie ging, kwam januari binnen als de harde realiteit.

Overdrijven is ook een vak.

Werken

Deze maand begon ik weer in mijn normale werkritme. Het lukte me regelmatig om vroeg op kantoor te zijn (08.15). Ik doe dat niet omdat ik graag een vroege vogel ben, maar vooral omdat ik de trein van Utrecht naar Amsterdam iets vroeger op de ochtend relaxter vind. Na mijn werk heb ik vaak plannen, dus het komt me goed uit als ik redelijk op tijd naar huis kan. Overwerken? Geen tijd voor.

Eten

Aan het begin van iedere maand denk ik altijd dat ik braaf de hele maand thuis of bij anderen thuis eet. Deze maand kwamen er drie dingen tussen: de afscheidslunch van een collega, mijn vriend nam me mee uit eten en ik nam mijn zusje mee uit eten via Groupon. Brasserie Le Nord in Bilthoven is wat mij betreft een aanrader.

Als iemand op je werk jarig is en een stuk taart voor je over heeft.

Slapen

Structureel iets te kort.

Gebrek aan foto’s

Vorige maand kreeg ik als reactie dat meer foto’s bij mijn maandoverzicht leuk zou zijn. Daar ben ik het helemaal mee eens en toch is er deze maand een nog groter gebrek aan foto’s dan in de voorgaande maanden. Dat komt waarschijnlijk door mijn nieuw bedachte project: iedere dag film ik een seconde, zodat ik aan het eind van het jaar een filmpje heb over mijn uitermate spannende leven. Daarnaast schrijf ik voor het vierde jaar in mijn One line a day-boekje. Als ik mijn pensioen haal, kan ik tot mijn dood oude documenten bekijken.

Dingen die deze maand leuk waren

  • Ik heb alle foto’s van mijn telefoon verwijderd. Weg met al die WhatsApp-foto’s van baby’s en bruiloften die ik niet eens meer herken. Verder heb ik al mijn administratie in een map opgeborgen. Er zit weinig structuur in, maar als ik iets zoek, weet ik in ieder geval dat ik in die map moet zoeken.
  • Ik kreeg deze maand lezersmail (maar liefst vier stuks), waaronder een mail van een moeder die samen met haar dochter op stedentrip gaat en mij om extra advies vroeg naar aanleiding van een artikel.
  • Heel even leek het erop dat ik tijdens De Storm de loser zonder lift naar huis zou worden. Uiteindelijk kon ik meerijden met de vriend van een freelancer (een freelancer die op dat moment op een hele andere plek in Amsterdam aan het werk was). Bij gebrek aan een WK zorgt zo’n storm voor een prima saamhorigheidsgevoel.
  • Ik ging met drie vriendinnen stappen in mijn voormalige hometown en het voelde alsof de tijd tien jaar teruggezet was. Binnen een uur gingen er drie wijn en drie shotjes in. Ik moet bekennen dat ik er nog één wijntje later alweer klaar mee was. Ik zag mensen die ik tien jaar geleden altijd in de kroeg zag. Zouden zij hier nog elke week rondhangen? Waarschijnlijk vragen ze zich dat ook af over mij. Verder werd ik die avond drie keer vierentwintig geschat, dat deed mijn ego goed.
  • Sinds een paar maanden krijg ik één keer per maand de onderstaande melding. De eerste keer dacht ik dat ik misschien een leuke meevaller had. Maar nee: mijn salaris is dan gewoon gestort. De melding zegt dus meer over mijn saldo de rest van de maand.

Wat minder goed ging

  • In de tweede week van januari had ik op donderdag, vrijdag en zaterdag een nieuwjaarsborrel. In de eerste week heeft iedereen het blijkbaar te druk met Netflixend op de bank hangen en dus vallen alle borrels automatisch in de tweede week. Is dit het volwassen leven?
  • Ik ging in de hondenstront staan. Gelukkig had de zool van mijn laars lekker diepe groeven, waardoor ik extra veel plezier beleefde aan stront verwijderen met een satéstokje.
  • Achter de schermen ben ik aan het knutselen aan een nieuwe look voor mijn website. Nu blijkt dat ik die nieuwe look alleen kan doorvoeren als ik 89 euro betaal voor de pro-versie van de plugin die ik gebruik (nee). Of waarschijnlijk door bestanden in de ftp te verplaatsen (risky met mijn gebrek aan kennis) of ik voer alles wat ik achter de schermen heb gedaan opnieuw door op mijn website zoals die nu is (minst goede optie, maar voor mij het meest haalbaar). Mocht je binnenkort rare dingen zien gebeuren hier weet je dat ik aan het knutselen ben.

Deze artikelen schreef ik deze maand

Het schrijven voor mijn eigen website ging best lekker deze maand.

2017: mijn reisjaar
Welke plekken bezocht ik in 2017? Ik maakte er een mooi jaaroverzicht van.

Deze dingen gingen iets minder goed in 2017
Niet alles kan altijd goed gaan. Aan de bezoekersaantallen te zien, waren jullie best nieuwsgierig naar wat er bij mij zoal misging.

10x doen in Dublin
Na mijn stedentrip in Dublin heb ik mijn tips over de stad verzameld.

De indrukwekkende schoonheid van de Cliffs of Moher
Deze excursie pakte iets anders uit dan gepland.

Wat kost een weekend in Dublin?
Of beter gezegd, mijn weekend in Dublin.

Luxemburg in 30.607 stappen
Luxemburg is een prachtige stad en dichtbij huis. Mocht je ooit met de auto op stedentrip of vakantie willen, kan ik Luxemburg aanraden. In dit artikel deel ik mijn tips.

Hoeveel gaf ik uit in Luxemburg?
Voor iedere vakantie in 2017 heb ik mijn uitgaven bijgehouden. Binnenkort kun je de samenvatting van het hele jaar verwachten.

Meest gelikete foto op Instagram

Minst gelikete foto op Instagram

Dit waren ook meteen de enige twee foto’s die ik deze maand op Instagram plaatste.

Hoe was jouw maand?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail