Utrecht sneeuw

Overzicht van the good, the bad and the ugly in december.

Werken

Ik besloot vorige maand spontaan om tussen kerst en oud & nieuw vrij te nemen. Ik heb eindelijk weer kerstvakantie: 11 dagen achter elkaar vrij.

Eten

Ik at deze maand met vriendinnen in de stamkroeg uit mijn tienerjaren, met kerst maakte mijn moeder een heerlijk kerstdiner en op vakantie ging ik uit eten.

Slapen

December begon in België. Daarnaast sliep ik drie nachten in Dublin en drie nachten in Dudelange, een dorp onder Luxemburg. Ik sliep deze maand veel en lang, dat heeft misschien met de donkere dagen te maken.

Happy list

 • Vanuit de auto een mooie lucht zien, op zulke momenten waan ik me op roadtrip.
 • Op 3 december zette ik de kerstboom neer. Misschien een beetje vroeg, maar ik doe niet al die moeite om mijn boom amper te zien.
 • Ik ging deze maand twee keer op vakantie: een weekend naar Dublin met vriendinnen en met mijn vriend op mini-roadtrip naar Dudelange. Eigenlijk droomde ik van een kerst op een zonnig eiland, maar in die periode is alles drie keer zo duur. Een dorp onder Luxemburg bleek het hoogst haalbare binnen het bedachte budget. Mijn verhalen over de twee reizen verschijnen binnenkort online.
 • Mijn zusje moest voor een vak naar een theaterstuk. Ze wilde niet alleen en kocht daarom een kaartje voor mij. Herinner je je die dag dat er veel sneeuw lag? Eenmaal bij het theater aangekomen, bleek een van de acteurs vast te zitten in een trein en werd het theaterstuk geannuleerd. De bussen reden niet meer, dus we maakten een wandeling door de sneeuw naar mijn huis. Misschien nog wel gezelliger dan de voorstelling, vooral toen we een snowface maakten.
 • Op eerste kerstdag kerst vieren en op tweede kerstdag naar de film Coco.

5 vragen aan mij

Michelle van Abouthimandher.nl nomineerde mij deze maand voor een Liebster Award, een award om bloggers beter te leren kennen, en ze stelde mij een aantal vragen. Voor wie nieuwsgierig is naar mijn antwoorden:

 1. Wat lees jij het liefst op de blogs die je volgt?
  Ik lees het liefst reisblogs, goed voor mijn reisinspiratie. Verder volg ik een aantal persoonlijke blogs van mensen waarvan ik vind dat ze leuk schrijven en/of een interessant leven hebben.
 2. Op welke momenten voel jij je het gelukkigst?
  Dit klinkt echt te cheesy: wanneer ik wakker word naast mijn vriend. Verder voel ik me op vakantie extra gelukkig.
 3. Wat is het meest spannende wat je hebt gedaan in je leven?
  Ik ben een mietje. Ik sta al huilend op een berg tijdens een wandeling. Laat staan als ik iets echt spannends zou gaan doen.
 4. Welk boek moet iedereen gelezen hebben volgens jou?
  Mijn aanraders van 2017: Het smelt van Lize Spit en Als ik later dood ben van Ilse Ruijters. Ontdek al mijn boekentips en -afraders van de afgelopen jaren.
 5. In hoeverre ben je veranderd als je kijkt naar hoe je tien jaar geleden was?
  Een interessante en ingewikkelde vraag, waar ik niet 1, 2, 3 antwoord op heb. Qua uiterlijk ben ik niet heel veel veranderd, al zie ik er sowieso ouder uit dan toen ik achttien was. Wat betreft innerlijk heb ik kleine stapjes gezet. Verder had ik destijds een studentenleven en nu werk ik al zeven jaar. Misschien is het tijd om te reflecteren en voor mezelf een inhoudelijk antwoord op deze vraag te formuleren.

Het echte leven

Soms zie ik pleidooien voorbij komen om meer van het echte leven te delen. Het idee is vind ik goed. Iedereen heeft kwetsbaarheden en onzekerheden en daar mag plek voor zijn, ook online. Ik ben een redelijk open persoon, maar als ik meer van mijn echte leven zou delen, zouden jullie ook te zien krijgen hoe ik haarballen ter grootte van een hamster uit mijn doucheputje trek. Daar wordt niemand gelukkig van. Waarschijnlijk zouden jullie binnen de kortste keren smeken of ik alsjeblíeft alleen mijn vakantiefoto’s kan laten zien.

Mijn leven bestaat niet uit twee keer per maand op vakantie gaan. Oké, deze maand toevallig wel. De minder leuke kanten: ik kreeg een halve paniekaanval toen ik bij het eerste beetje sneeuw de weg op moest. De weg ben ik toen niet meer opgegaan. In Dublin kreeg ik slecht nieuws en zo stond er een paar dagen voor kerst onverwacht een begrafenis in mijn agenda. Veel minder leuke dingen in het leven hebben niet alleen betrekking op mezelf, maar ook op anderen. Een reden om er niet online over uit te weiden, maar dat wil niet zeggen dat de dingen er niet zijn.

Meest gelikete Instagramfoto

Ik hou van palmbomen en Instagram ook.

 

Minst gelikete Instagramfoto

Ik ging in Ierland naar de Cliffs of Moher, maar het was zo mistig dat ik ze uiteindelijk alsnog via Google heb moeten bekijken. Ga een foto naar rechts om te zien hoe het eruit hoort te zien. Zo’n slechte foto levert garantie op voor een plek in het rijtje minst gelikete Instagramfoto’s.

Cliffs of Moher. Ik was er, maar heb ze toch maar via Google bekeken. #cliffsofmoher #liscannor #ireland #visitireland #mist #cliffs #viewpoint

Een bericht gedeeld door Shirley.digital (@shirleydh) op

De artikelen die ik deze maand schreef

Tot zover de bonte verzameling over mijn december. Vanavond ga ik iets moois maken van de jaarwisseling, hopelijk doen jullie dat ook. Laat me weten hoe jouw december was. En de hamvraag…

… wil je in 2018 meer of minder van mijn echte leven zien?