Koffer inpakken

Ik ben vaak onder de indruk als ik maandoverzichten van bloggers zie. Ze staan altijd vol leuke dingen. Mijn voornaamste bezigheden voor mijn gevoel: werken, eten, slapen, werken, eten, slapen. Hoe erg is het echt gesteld?

Dit maandoverzicht is een – wellicht eenmalig – experiment. Nu ik het maandoverzicht toch gemaakt heb, kan ik het net zo goed delen. Mede dankzij mijn vijf dagen in Málaga bestond oktober iets minder uit werken, eten, slapen dan ik had verwacht.

Werken

Oktober begon met vier werkdagen, waarin ik naast mijn werk voor die week vooruit werkte voor mijn tien vrije dagen (inclusief twee weekenden). Als ik vrij ben, neemt niemand mijn werk over, dus dat betekent dat ik in de periode ervoor iets harder en efficiënter moet werken.

Eten

In Málaga at ik iedere maaltijd buiten de deur. Oktober is ook de verjaardagsmaand van mijn vriend. Om aan het ideaalplaatje van een Nederlander te blijven voldoen, scoorde ik via Groupon een vijfgangenmenu bij Le Nord in Bilthoven, waar we verrassend lekker aten. Verder had ik een aantal etentjes met vriendinnen. De meeste al drie weken geleden vastgelegd, omdat we allemaal te vol gepland zijn. Eén van de minder leuke dingen aan mijn volwassen leven.

Slapen

Slapen deed ik vooral thuis. Vijf nachten bij La Siesta in Málaga en twee weekenden in België.

Van België naar Málaga

Op vrijdag 6 oktober vertrok ik naar België. In het weekend gaan we naar Antwerpen voor een escaperoom. Bij The Room of Riddles doen we de escaperoom in het Egypte-thema. We zijn niet ontsnapt. Daarna bezocht ik eindelijk de bovenste verdieping van het MAS om het uitzicht te bekijken. Iets wat al heel lang op een denkbeeldig lijstje met dingen om te doen staat.

Zondagochtend vliegen mijn vriend en ik naar Málaga. De foto hieronder heb ik eigenlijk gemaakt tijdens de terugvlucht. I am faking this hele maandoverzicht. In Málaga deed ik allemaal leuke dingen. Doe ik eens iets leuks, laat ik het buiten het maandoverzicht. Mijn eerste artikelen over Málaga staan online.

Weekend alleen

Na vijf dagen Málaga landen we op vrijdagochtend in Brussel. Het lekkere aan op vrijdag terugkomen van vakantie, is dat ik daarna nog het hele weekend vrij heb. Vrijdagavond heb ik onverwacht gezelschap en de rest van het zonnige weekend besteed ik binnen met iMovie. Ik maak een video over mijn vakantie naar Málaga en mijn moeder heeft mij gevraagd om ook iets voor haar te maken van de video’s van haar rondreis door Vietnam. Jaloersmakend om mee bezig te zijn.

Mooi verhaal

In september hing er in mijn Albert Heijn een oproepje van een oudere vrouw die iemand zocht om mee koffie te drinken of te wandelen. Millennial als ik ben, ontdekte ik dit oproepje niet op het prikbord in de Albert Heijn, maar via internet. De oproep ging namelijk viral. Het leek me een mooi verhaal voor de wijkkrant, waar ik als vrijwilliger voor schrijf. Ik ging bij de mevrouw achter oproepje langs en ontdekte dat zij alles behalve eenzaam is. Ik ontmoette een inspirerende vrouw met een uitgebreid sociaal leven, zes boeken op haar naam en een prachtig verhaal.

Minder leuke momenten

Toen ik vanaf het vliegveld in Málaga uitstapte bij de bushalte, griste ik al mijn spullen bij elkaar. Terwijl ik balancerend met mijn spullen de bus uitstapte, maakte ik een kleine maar lompe misstap. Op een of andere manier is mijn teennagel daarna zwart geworden en daar heb ik toch een beetje last van gehad.

Een aantal dagen had ik last van een dipje. Ik vond onder andere dat ik te weinig betekenisvolle dingen doe, de wereld maar een verrotte plek is. Geen idee waar dat allemaal vandaan kwam, maar langzaam kwam ik weer overheen en zag ik het weer iets zonniger in. Misschien heeft het te maken met een gebrek aan daglicht.

Deze artikelen schreef ik deze maand

De meest gelikete Instagramfoto

De minst gelikete Instagramfoto

💕 Zullen we ooit nog zo schattig zijn samen? I guess not.

Een bericht gedeeld door Shirley.digital (@shirleydh) op

Hoe was jouw maand oktober?

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail