Een vraag die heel goed bruikbaar is in een arrogante context, maar zo bedoel ik het dit keer niet. Ik vraag me serieus af of je ongeveer weet wie ik ben. Dit artikel is voor degenen die mij niet in het echt kennen

In het WordPress-theme dat ik gebruik zit geen sidebar, de pagina over mezelf is ergens weggemoffeld. Misschien vind je het leuk om meer over me te weten te komen. Zo niet, stop met lezen.

Zoals de naam van mijn website al verraadt: ik ben Shirley (1989), een meisje (vrouw) met een gebruiksaanwijzing. Sinds ik een pen kan vasthouden, doe ik niets liever dan schrijven. Uiteindelijk is schrijven mijn werk geworden en wonder boven wonder is het ook mijn hobby gebleven.

Vroeger ging ik ieder weekend uit, tegenwoordig ben ik liever thuis

Ik woon sinds een paar jaar in Utrecht. Ik heb mezelf nooit het type voor huisgenoten gevonden, dus ik ben heel blij met mijn eigen huis. Screw people die me er daarna vriendelijk op wijzen dat ik in een appartement woon. Aangezien ik alleen woon, is mijn huis voor mij een eengezinswoning. Ik ben blind voor rommel, dus als ik op de bank hang, heb ik geen uitzicht op een Pinterest-plaatje. De paar accessoires die ik heb zijn roze. Niet omdat ik zo van roze houd, maar omdat ik jarenlang in een huis met veel roze heb gewoond. Roze voelt als thuis.

‘En wat doe jij?’

Als iemand deze vraag stelt, ben ik geneigd om opstandig te worden en te antwoorden: ‘Gewoon, ik sta hier op een feestje/zit aan mijn keukentafel’ In werkelijkheid betrek ik de vraag, net zoals veel mensen, op mijn werk. Samenvatting van mijn werkende leven: in mijn tienerjaren heb ik veel leuke, soms een beetje maffe, bijbanen gehad. Tijdens en na mijn studie freelancete ik. Ik schreef vooral artikelen voor tijdschriften, maar ook teksten voor een aantal andere opdrachtgevers. Inmiddels werk ik al een paar jaar in loondienst als webredacteur bij een tijdschrift. Iets waar ik als tiener van droomde.

Naast mijn werk vul ik mijn tijd met een aantal clichés

Ik hou van reizen, maar in de praktijk reis ik vooral tussen mijn huis en werk en Nederland en België. Mijn vriend woont namelijk in België. Nee, we weten niet waar we gaan wonen. We voeren struisvogelpolitiek en blijven misschien tot ons 80ste heen en weer rijden. Dat heen en weer rijden doe ik trouwens in een auto die ik leen. Tot zover mijn (on)succesvol volwassen bestaan. De rest van mijn hobby’s zijn net zo afgezaagd: ik schrijf, ik dans, ik eet, ik lees en ‘ik hou van leuke dingen doen’.

Mijn blog

Op mijn werk schrijf ik veel, maar omdat mijn baas waarschijnlijk niet staat te springen als ik in mijn artikelen mijn persoonlijke perikelen deel, doe ik dat hier. Ik heb Shirley.digital omgedoopt tot de niche my ego & travels. Het resultaat daarvan lees je één keer in de zoveel tijd hier.

8 random facts about me

  1. Ik vind mezelf redelijk attent. Soms valt het me op dat ik bijna de enige in de bus ben die de buschauffeur begroet. Daarnaast ben ik redelijk goed in verjaardagen onthouden, al begint deze skill met het ouder worden langzaam te verzwakken.
  2. Ik bewaar mijn telefoon vaak in de mouw van mijn jas. In een soepele beweging kan ik dan mijn telefoon uit mijn mouw schuiven.
  3. Ik hou van spoilers. Ik lees de laatste pagina’s van boeken eerst. Nog erger: ik lees beschrijvingen van afleveringen van series op Wikipedia.
  4. Ik fiets niet heel veel of graag, maar ik heb wel vier fietsen: één in mijn vroegere hometown (hoewel die een beetje is weggegeven door mijn zusje), twee thuis en één in Amsterdam.
  5. Ik vind afgelikte ijsjes op foto’s ranzig. Ik maak me absoluut schuldig aan foto’s maken van ijsjes, maar je zult ze niet vaak afgelikt in beeld zien.
  6. Ik heb geen grote spiegel in huis, dus ik weet nooit hoe mijn outfit eruitziet. Ik lieg: ik heb een passpiegel. Hij is van mijn kast af gevallen (de spiegel heeft het overleefd, er zit wel een gat in de vloer) en staat nu in een donker verdomhoekje op de grond waardoor ik er niet goed in kan kijken.
  7. Mijn boodschappenlijstje houd ik bij in de app Todoist. Ik heb een sublijstje met producten die ik volgende keer bij de Action moet kopen.
  8. Wat wil je verder van mij weten? Als je vragen hebt, mag je ze achterlaten in een reactie en ik geef antwoord.

Bewaren