Wat te doen op Curaçao?

Er zijn genoeg stranden en baaien om iedere dag op een ander strand liggen, maar Curaçao is meer dan alleen stranden. Het helderblauwe water is prachtig, maar ik zie liever iets meer van mijn bestemming. Wel gecombineerd met strand, veel eten en relaxen natuurlijk. Lees verder voor mijn Curaçao-tips.

1. Een auto huren op Curaçao

Wil je op Curaçao iets zien, dan heb  je een auto nodig. Gelukkig hoeft dat niet extreem duur te zijn. Alleen het rijden over het eiland is al leuk. Sommige delen van Curaçao zijn best droog, met veel indrukwekkend hoge cactussen. Hoe meer je richting Westpunt rijdt, hoe groener je de omgeving ziet worden. Voor mijn tips over autohuur, navigatie en de verkeersregels op Curaçao kun je mijn artikel 10 praktische tips voor je vakantie naar Curaçao lezen.

2. Stranden ontdekken

Het strand bij je hotel zal mooi zijn, want alle stranden op Curaçao zijn mooi. Toch is het de moeite waard om ook andere stranden te ontdekken. Hoor wie het zegt. Ik heb zelf niet meer gezien dan het strand bij ons hotel (dit is een affiliatelink: wij verbleven in het Hilton Curaçao), Grote Knip en beachclub Karakter. Maar op die drie stranden heb ik wel volop genoten. Veel leuker dan een roadtrip langs de stranden maken om ze maar ‘gezien’ te hebben.

 photo grote knip curacao.jpg
Deze foto van Grote Knip wordt door alle toeristen gemaakt. Ook door mij.

3. Flamingo’s spotten

Lang de Weg naar Bullenbaai kun je flamingo’s spotten. Wat een fascinerende vogels zijn dat. Dankzij mijn camera met 30x zoom kan ik zelfs van een afstand zien hoe de flamingo’s zich in de knoop leggen.

 photo Flamingos-curacao.jpg
Foto met dank aan mijn compact camera met 30x zoom.

4. De Christoffelberg beklimmen

De Christoffelberg is slechts 375 meter hoog, maar laat je daar niet door misleiden. Als je niet zo sportief en een mietje bent, zoals ik, is het laatste deel van de klim best een uitdaging. Klimmen van rots naar rots, kleine afgronden… Ik stond huilend op de berg, omdat ik dacht dat ik nooit meer naar beneden kon. Ondertussen huppelden kinderen van vijf langs me heen van rots naar rots. Uiteindelijk viel de terugweg mee. Onthoud: als ik het kan, kan jij het ook. Om te onthouden: je mag de berg niet na 11.00 beklimmen. Beklim je liever niet de Christoffelberg? In het Christoffelpark zijn meerdere wandelroutes en als je liever lui dan moe bent, kun je één van de autoroutes rijden.

 photo christoffelberg-curacao-uitzicht.jpg
Ik ben al niet zo’n ster in foto’s maken, al helemaal niet als ik bang op een berg sta. In de bomen hangt baardmos: een symbiose tussen een schimmel en een alg.

5. Shete Boka

Rijd nadat je het Christoffelpark verlaat drie minuten verder en je staat bij Shete Boka, een natuurpark waar de zee wild tegen de rotsen slaat. Van een afstand voel je de nevel al op je huid en zelfs de lens van mijn camera wordt nat. Soms zijn de golven zo wild dat je steentjes van de rotsen ziet slaan. Heel indrukwekkend. Onze autoverhuurder beschreef het heel treffend als ‘onrustige rust’.

Dit mag wel in onze reisvideo. Gefilmd met mijn altijd stabiele hand (not).

A video posted by Shirley (@shirleydh) on

6. Rondwandelen door Willemstad

Willemstad is niet heel groot. Wij hadden de toeristische highlights redelijk snel gezien. Wil je meer weten over de stad, dan kun je ergens een stadswandeling reserveren. Geen tips daarover, want dat heb ik niet gedaan. Je kunt in Willemstad heerlijk eten, dat vind ik al genoeg om er iedere dag terug te komen.

 photo willemstad-curacao.jpg
Strike a fake pose.

7. Uit eten gaan

Over eten kan ik eindeloos praten. Voor de geïnteresseerden: een artikel met een overzicht van de restaurants waar ik gegeten heb, kan natuurlijk niet ontbreken.

8. Uitgaan bij Wet ‘n Wild

Op zondag is het happy hour bij Wet ‘n Wild. En waar het happy hour is, is het feestje. Ik dans nogal stijfjes vergeleken met de locals. Maar who cares? Dansen op het strand geeft me een ultiem vakantiegevoel.

9 & 10. Twee dingen die ik niet gedaan heb

  • Naar Klein Curaçao. Vooral The Mermaid schijnt de moeite waard te zijn. Neem pilletjes tegen reisziekte in voor de heenweg en geniet daarna van een barbecue op het strand en een middag op het onbewoonde eiland Klein Curaçao.
  • Eten bij Marshe Bieu. Je vindt deze overdekte hal naast de ronde markt in Willemstad. Ik ben er alleen doorheen gelopen, maar je kunt hier een lekkere lokale lunch eten. Must do als ik iedereen moet geloven.

Heb jij tips voor Curaçao? Deel ze in een comment.