Vlek witte muur

Ik woonde net in mijn nieuwe huis met een stralend witte muur, toen ik een ovenschaal met gevulde paprika liet vallen. Vervolgens gleed ik ook nog uit over de paprika. Best grappig, totdat ik ontdekte dat mijn witte muur vol zat met spetters tomatensaus.

Google weet gelukkig altijd raad, maar door de bomen zag ik het bos niet meer. Ik wilde de muur niet verder verpesten door met de verkeerde tip aan de slag te gaan. Heb jij net als ik een vlek op je witte muur? Dit heeft mij gered.

Wat je ook probeert om een vlek te verwijderen, probeer het eerst op een klein en onopvallend plekje uit. Zo weet je zeker dat je het niet erger maakt.

Hoe ik de vlek van mijn witte muur heb gekregen

Vlak na het moment supreme heb ik vlekken gedept met een vochtig doekje om de schade te beperken. Niet wrijven, want als je pech hebt, komt de verf van je muur af. De volgende dag op mijn werk kreeg ik de gouden tip: wondersponsjes, onder andere te koop bij de Action, maar online zijn ook verschillende varianten te vinden. Dit zijn sponsjes met een (vaak) witte achterkant. Als je ze nat maakt, maken ze zelf schuim. Deze tip heeft mijn witte muur gered.

Andere tips om vlekken van je witte muur te halen

Mijn Googleronde bracht me nog bij de volgende tips:

1. Verven

Als je nog een restje verf hebt staan, kun je de vlekken aanstippen met verf. Wees voorzichtig, want al is de kleur verf hetzelfde, er kan kleurverschil ontstaan.

2. Chloor

Stip de vlekken aan met verdund chloor.

3. Andere witte middelen

Ook met krijt of tandpasta zou je de vlekken op je witte muur kunnen verdoezelen.

4. Schimmelreiniger

Op verschillende forums geven mensen aan dat ze vlekken hebben weg gekregen met schimmelreiniger

5. Borstelen

Door over de vlek te borstelen, kun je hem laten slijten.

Wat je ook gaat proberen: doe voorzichtig. Het blijft een risico.

Hoe heb jij een vlek uit van je witte muur gekregen?

Bewaren