Niet alles is zo perfect als het op Instagram lijkt, daarom deel ik in dit artikel de verhalen achter mijn meest gelikete foto’s. Mijn 2016bestnine stond vol met vakantiefoto’s. Dit jaar zie je er iets meer flarden uit mijn dagelijks leven in terug.

1. Scratchmap

De foto van mijn scratchmap staat terecht op nummer één. Aan deze foto is mijn selfiestick te pas gekomen, fijn dat die moeite door mijn volgers gewaardeerd wordt. Verder heb ik per ongeluk Andorra open gekrast. Tijd om een reis te plannen.

2. Avocadoroosje

Voor mijn werk bezocht ik een evenement bij restaurant The Avocado Show. We kregen er een snelle workshop avocadoroosjes maken van Colette Dike. Mijn roosje was zeker niet het best gelukt, maar gezien mijn motorische skills was ik tevreden. Stiekem kreeg ik zelfs een beetje hulp van Colette herself, ahum.

3. Groot macaron-ding

Dit is een plaatje om te zien, besteld bij Momade in Antwerpen. Toch was het qua smaak (lychee) niet helemaal mijn ding. Alles voor de foto.

4. Pink instawall

De foto van mij voor de roze instawall in Rotterdam kon natuurlijk niet anders dan een succes worden. Het poseren vond ik heel ongemakkelijk. Ik zou een slechte fashionblogger zijn, maar het heeft desondanks leuke foto’s opgeleverd.

5. Pilates op maandagavond

Op een maandagavond onderweg naar pilates in Tuinwijk in Utrecht maakte ik een mooie foto van bomen met bloesem. Wat is het bloesemseizoen mooi. Als ik niet in Japan ben, dan maar gewoon in Utrecht. Oh, en deze foto betekent niet dat ik het hele jaar iedere week braaf heb gesport…

6. Uitzicht in Porto

Voor deze foto werd mijn insta-husband aan het werk gezet. Ik neem zelf slechte foto’s, maar ondertussen lever ik altijd kritiek op de composities van de foto’s die mijn vriend van mij maakt (terwijl zijn foto’s 36x beter zijn dan mijne).

7. Treasury in Jordanië

Deze foto had ik hoger in mijn 2017bestnine verwacht. Jordanië is een bijzondere vakantiebestemming en Petra is het hoogtepunt van het land. Petra is zoveel meer dan alleen het uitzicht op de Treasury. Dit uitzicht is wat je het vaakst ziet, wat ik niet zo gek vind, maar het gebied strekt zich eindeloos ver uit en de bijzondere opgravingen blijven maar opdoemen.

8. Palmbomen in Porto

Op het laatste moment verscheen deze foto in mijn bestnine. Populairder dan de woestijn in Jordanië. Bij de foto in de woestijn had ik een beter verhaal. Er was me de mooiste zonsondergang beloofd en ‘s nachts een heldere sterrenlucht. De nacht dat ik in de woestijn sliep, kleurde de lucht gewoon zwart, geen zonsondergang of sterren te zien. Toch snap ik de positie van deze foto wel: palmbomen zijn altijd goed.

9. Hoeveel calorieën eet ik echt?

Dit verhaal schreef ik voor mijn werk. Af en toe wat zelfpromotie moet kunnen, toch? Van tevoren wist ik dat ik te veel calorieën binnenkrijg en dat ik een enorme zoetekauw ben. Mijn eetpatroon zwart op wit zien staan, was toch best confronterend.

Ik deel het liefst mijn vakantiefoto’s, maar ik vind het leuk om te zien dat mijn ‘gewone’ foto’s ook juist gewaardeerd worden. Ben je benieuwd geworden naar meer? Dan kun je me volgen op Instagram. Volg ik jou al? Deel in een reactie de link naar je eigen profiel.