Restaurants Valencia

Ik durf te wedden dat je honderden keren lekker uit eten kunt in Valencia. Het barst er van de restaurants. Ik at in Valencia een week lang twee warme maaltijden per dag (oeps) en deel hier een aantal van mijn favoriete restaurants.

1. Ontbijt bij La Rollerie

In Spanje is mijn favoriete ontbijt toast met ham. Bijna overal verkrijgbaar, dus je hoeft niet lang te zoeken. Ik schoof twee keer aan bij La Rollerie, dat bijna naast ons hotel lag. Je hebt keuze uit veel verschillende ontbijtjes en het is niet duur.
La Rollerie – Convento de Santa Clara 7, Valencia

2. Heerlijke tapas bij Escalones de La Lonja

Een collega die al jaren in Valencia komt, onthulde haar all time favoriete restaurant in Valencia: Escalones de La Lonja, een adresje voor heerlijke Spaanse tapas. De portie gefrituurde kaas met cranberrydip is HEEL erg groot.
Escalones de La Lonja – Calle Pere Compte 3, Valencia

3. Luxe diner bij Canalla Bistro

Canalla Bistro is een betaalbaar restaurant van sterrenchef Ricard Camarena. Al is het er natuurlijk duurder dan bij de tapasrestaurants. Ik heb er erg lekker gegeten. Het enige kleine minpuntje: de bediening houdt het tempo erin, waardoor ik alles in hoog tempo wegschrans.
Canalla Bistro – Carrer del Mestre Josep Serrano 5, Valencia

4. Tapas bij Almudin

Er zijn veel adressen waar je goede tapas kunt eten. Het was moeilijk kiezen voor mij. Ik belandde bij Almudin, iets buiten de loop, maar erg leuk en gezellig.
Almudin – Plaça de Sant Lluís Bertran 1, Valencia

5. Pasta in Spanje bij La Pappardella

Pastabar La Pappardella had ik bíjna overslagen, omdat het me tegenstond om pasta te eten in Spanje. Toch is het een aanrader. Er staan 26 pasta’s op de kaart (keuzestress!) en ik vond het erg lekker.
El Pappardella – Calle Bordadores 5, Valencia

Pappardella Valencia

6. Keuze uit vijftig smaken ijs bij Gelateria Artesanes Llinares

De lekkerste ijsjes haal je bij Gelateria Artesanes Llinares. Oké, ik moet eerlijk bekennen dat ik geen enkele andere ijssalon heb geprobeerd. De ijsjes hier zijn lekker en je hebt keuze uit veel smaken.
Gelateria Artesanes Llinares – Plaça de la Reina 6, Valencia

7. Zoetigheid bij Dulce de Leche

Een adres dat ik op iedere blog en in iedere reisgids tegenkwam, is Dulce de Leche. Hier kun je terecht voor de lekkerste taarten en zoetigheid. Zodra ik dat lees móet ik wel een bezoek brengen en daar heb ik geen spijt van gekregen.
Dulce de Leche – Carrer d’Alberto Gisbert Pintor 2, Valencia

Dulce de Leche in Valencia

8. Valenciaanse paella

Als je in (de buurt van) Valencia bent, mag je een bord Valenciaanse paella niet overslaan. Ik bestelde deze bij restaurant Mateu in het dorp El Palmar. El Palmar ligt aan het meer in natuurgebied Albufera. Hier wordt de rijst verbouwd die gebruikt wordt voor de paella.
Mateu – Carrer de Vicent Baldoví 17, El Palmar, Valencia

Valenciaanse Paella

Budgettip

De meeste restaurants in Valencia bieden een voordelig lunchmenu aan. Bij sommige restaurants eet je al voor tien euro een volwaardig driegangenmenu, dat ‘s avonds veel meer kost. Doe als de Spanjaarden en maak van de lunch je hoofdmaaltijd van de dag. Voor mij werkt dat trouwens voor geen meter, ik eet dan gewoon twee grote warme maaltijden per dag. Ben ik de enige die na een uitgebreide lunch ‘s avonds toch weer warm móet eten?

Wil je meer doen in Valencia dan alleen eten? Lees mijn tips voor een stedentrip naar Valencia.

Bewaren