treinproblemen

Naast de seizoenen – blaadjes op het spoor in de herfst, sneeuw in de winter, omgevallen bomen in de lente, bermbranden in de zomer -, zit er nog een patroon in problemen op het spoor.

Ik ben zelf het patroon. Zijn er problemen met de trein, dan zou ik dat veroorzaakt kunnen hebben door één van de onderstaande situaties:

Ik heb tegen iemand verkondigd dat ik bijna nooit problemen heb met de trein
Na al die jaren reizen met de trein zou ik beter moeten weten, dit is vragen om problemen. Herkent iemand dit?

Ik heb nieuwe schoenen aan
Als ik nieuwe schoenen draag, bij voorkeur een paar dat ik nog moet inlopen en dat op minstens één plek een beetje knelt, dan gebeurt er iets waardoor ik langer moet staan of lopen. De ketting van mijn fiets ligt eraf, mijn band is lek, mijn slot zit vastgevroren, of er is een probleem op het spoor.

Geen zorgen jongens, volgens mij heb ik al mijn schoenen voor deze winter nu ingelopen. Bij dezen beloof ik dat ik niet meer zal zeggen dat ik nooit treinproblemen heb. Nu rest alleen het probleem van de vier seizoenen nog…

Reis jij vaak met de trein?