September was onverwacht leuk, met twee spontane weekendjes weg.

Meestal staan mijn reizen al lang van tevoren vast en geniet ik in de tijd ervoor van de voorpret. Dat was dit keer anders. Ik boekte beide weekenden pas een paar dagen van tevoren. Tot zover de control freak in mij.

Genieten van de pittoreske straten in Brugge

Mijn vriend heeft ieder jaar moeite om zijn ecocheques op te maken. Dit jaar hebben we de ideale invulling voor zijn saldo gevonden. Via Green Key vind je accommodaties die je volledig met ecocheques kunt betalen. We vonden een fijn ecohotel in Brugge: Hotel Fevery. Een goede uitvalsbasis om Brugge te ontdekken. In 2012 was ik er al een keer met vriendinnen. Ik herinner me nog hoe mooi ik de stad vond, maar ook dat het vrij toeristisch was. Door corona is het nu een stuk rustiger in Brugge. Niet tof voor iedereen die in het toerisme werkt, het zijn zware tijden. Maar als toerist is het eigenlijk wel heel bijzonder om een stad op die manier te ervaren.

We beginnen zaterdag om 10.00 met beklimmen van het Belfort. Best pittig met een mondmasker op. Who am I kidding? Ook zonder mondmasker roep ik tijdens zo’n klim gemiddeld vijf keer dat ik vaker moet sporten. Maar het uitzicht is het waard. Uitzicht is het altijd waard. Na die eerste activiteit lopen we de poort uit en treffen we toevallig Stephanie van Walking Adventours Bruges. We vragen of er nog plek is voor haar free walking tour en we hebben geluk; we kunnen nog aansluiten. Ik vind zo’n wandeling de ideale manier om een stad te verkennen zonder dat je steeds op Google Maps moet kijken of je alle toeristische hightlights hebt gespot. Na alle inspanning rusten we uit bij brouwerij De Halve Maan, wat naadloos overgaat in onze zoektocht naar aan restaurant. Tip: ondanks dat het buiten niet zo druk is, is het wél handig om een restaurant voor ‘s avonds te reserveren.

Brugge

Op zondag profiteren we van onze Museumpas. We bekijken het Sint-Janshospitaal, Gruuthusemuseum en het Stadhuis. Leuk om de mooie gebouwen te zien. Van die drie zou ik het Gruuthusemuseum het meest aanraden. Het museum zit in een prachtig stadspaleis en je leert interessante dingen over de geschiedenis van Brugge. De informatie is kort en bondig, én onderweg is er een uitzichtpunt. Dat laatste is eigenlijk alles wat je nodig hebt om mij voor je te winnen.

Weekendje natuur in De Kempen

Het tweede weekend van september ben ik jarig! Lees hier de terugblik op mijn levensjaar. Na een paar maanden lijkt het me leuk om mijn moeder en zusje weer te zien. In eerste instantie hadden we niets gepland. Code geel/oranje/rood… Het blijft steeds veranderen.

Een paar dagen van tevoren boeken we toch een stacaravan in De Kempen. Glamping Resort Hoge Kempen is een van de weinige beschikbare accommodaties, maar het stelde ons niet teleur. De stacaravan is gloednieuw en de omgeving is mooi en groen (hoor mij nu de natuur met die in Antwerpen vergelijken).

Op de glamping.

Een samenvatting van de activiteiten dat weekend: wandelen in Bokrijk, oude mijnen bekijken bij C-mine in Gent, wandelen bij Connecterra, genieten van uitzichtpunten (surprise), ‘s avonds Qwixx spelen, ‘s nachts wakker liggen van alle eikels die met veel lawaai op het dak vallen. Zaterdagavond spenderen we bij de pop-up zomerbar Vijverkafee in Diepenbeek. Mocht je er ooit in de zomer in de buurt zijn: Vijverkafee is echt een hele fijne plek met lekkere hapjes.

Connecterra uitzicht
Het uitzicht bij Connecterra.

Je leest het: mijn beste verjaardag in jaren, maar vooral fijn om mijn moeder en zusje weer te zien. De afstand tussen Antwerpen en Utrecht is niet zo groot, maar corona maakt grenzen opeens zichtbaarder dan ze in jaren geweest zijn.

Dit deed ik verder

Met twee zulke weekenden heeft mijn maand verder weinig nodig. Ik heb toch nog wat andere activiteiten samengevat:

  • Werk. Vooral dat eigenlijk, en het gaat best lekker. Ik werk nog steeds zo goed als altijd thuis, maar ik besloot na 1,5 maand ook weer eens een dag naar kantoor te gaan. Precies op die dag waren er meerdere collega’s, inclusief een nieuwe collega die ik nog nooit ontmoet had. De dagen erna genoot ik weer extra van de 2 uur en 15 minuten extra slaap – zoveel uur later zet ik mijn wekker als ik thuiswerk :’)
  • Mijn cursus Frans in Antwerpen is weer begonnen. In totaal staan er vier cursisten op de lijst, maar de eerste les begon ik samen met maar één mede-cursist, met wie ik vorig jaar ook in de klas zat. Best vermoeiend zo’n semi-privéles. Al biedt het wel veel waar voor mijn geld. De taalcursussen in België worden volgens mij flink gesponsord door de overheid. Voor deze groepscursus, die nu niet echt in een groep is, betaal ik maar €1,50 per uur. Vergeleken bij de prijzen van taalcursussen in Nederland is dat echt een lachertje.
  • Ik was een week alleen thuis. Normaal gaat mijn vriend meerdere keren per jaar zonder mij op vakantie. Met corona is alleen thuis zijn best uitzonderlijk, laat staan voor een hele week. Ik benutte de tijd door seizoen 5 van Jane the Virgin te bingewatchen. Ik vond het een heerlijk laatste seizoen, maar je moet ervan houden. Als je van een beetje maffe series houdt, bekijk dan mijn oude lijstje met tips voor gekke maar vermakelijke series eens.
  • Apero met twee vriendinnen bij Vitis in Berchem. Prima begin van het weekend, behalve dat het pas donderdag was en ik op vrijdag werk.
  • Ik reed tot nu toe steeds naar Nederland om naar de tandarts te gaan. Met alle quarantainemaatregelen gaat dat een beetje moeilijk. Dit was blijkbaar de stok achter de deur die ik nodig had om eindelijk een tandarts in Antwerpen te zoeken. Genoeg aanbod, dat is de moeilijkheidsgraad niet, maar ik vind het best een spannende switch. Ik voelde me ook zeer volwassen toen ik het eindelijk geregeld had.

Hoe was jouw maand?