Review Philips Lumea

Een jaar geleden kocht ik de Philips Lumea Essential 1991/00. Van tevoren kon ik nergens een goede review naar mijn zin vinden, daarom besloot ik er zelf één te schrijven. Nu ik de Philips Lumea een jaar heb, vind ik dat ik er uitspraak over kan doen: is het apparaat zijn geld waard of niet?

Mijn eerste indruk?

‘Blootstelling aan de zon voor een behandeling: wacht 2 weken en voer een huidtest uit. […] Blootstelling aan de zon na behandeling: wacht 48 uur voor het zonnebaden na behandeling met Philips Lumea Essential.’ OK. Wánneer ga ik die behandelingen dan uitvoeren met de zomer in het vooruitzicht? Ik mag wel een schema maken. Het lijkt lastig, maar gelukkig valt dat uiteindelijk heel erg mee.

Mijn ervaring met Philips Lumea

+ Ik zie resultaat
Na vijf behandelingen kwamen de haren minder snel terug en zag ik duidelijk verschil tussen de stukjes huid die ik wel en niet goed behandeld had. Een veelbelovend begin, maar na die vijf behandeling is er weinig meer veranderd. De haartjes zijn dunner geworden en gebleven en komen langzamer terug. Op sommige stukjes huid groeien er helemaal geen haren terug.

– Je moet erg nauwkeurig zijn
Je moet het flitsen nauwkeurig uitvoeren en dat is lastig. Om het glazen venster zit een plastic rand. Om alle stukjes huid te flitsen moet er dus een overlap zijn en mijn wiskundig inzicht en mijn nauwkeurigheid zijn hiervoor niet goed genoeg.

+ De Philips Lumea Essential 1991/00 werkt met een snoer
Dit klinkt als een nadeel, maar ik vind het een voordeel. De Lumea’s zonder snoer schijnen een kwartier mee te gaan. Als je meerdere lichaamsdelen flitst (en dan vooral je benen), kun je misschien de behandeling niey afmaken zonder tussendoor op te laden.

+ Het gaat snel
Mijn oksels heb ik letterlijk binnen een paar minuten gedaan.

– Ik ben te lui om mijn benen te behandelen
Mijn oksels en bikinilijn zijn goed te doen, maar mijn benen… Mijn benen zijn groot en het apparaat is klein. Voordat je kunt flitsen, moet je je scheren. Mijn benen scheren in de winter? Te veel moeite.

Philips Lumea: kopen of niet?

Van tevoren zei ik: ‘als dit apparaat maar half doet wat hij belooft, ben ik al tevreden.’ Hij doet inderdaad ongeveer de helft van wat hij belooft en ik ben tevreden. Ik moet nog steeds scheren, maar het resultaat is gladder dan voorheen. Ik had vaak last van bultjes en daar ben ik nu vanaf, alleen al daarom is het een goede aankoop. Ik vind het een fijn apparaat, maar ik kan me voorstellen dat lang niet iedereen hem zijn geld waard vindt.

Ik kocht de Philips Lumea Essential 1991/ via Bol.com.

Heb jij ervaring met een Philips Lumea of een ander ontharingsapparaat? Deel ze in een reactie.