Review Google Home Mini

Ik ben niet vies van gadgets en zo zwichtte ik in Canada voor de kleinere en goedkopere variant van de Google Home. Small and mighty, aldus de verpakking van de Google Home Mini.

Wat kun je met zo’n ding?

Het is de eerste vraag van mijn moeder, en terecht. Ik had eigenlijk maar een vaag idee voordat ik hem kocht. De Google Home Mini is een assistent die gesproken commando’s uitvoert. Zo kun je Google vragen om de muziek aan te zetten, een winkel op te zoeken, de reistijd naar je werk te vertellen, een reminder in je agenda te zetten of je agenda voor te lezen. Maar je kunt er ook spelletjes mee spelen of de Google Home Mini een recept laten voorlezen of een grap laten vertellen. Je hoeft je in theorie nooit meer alleen te voelen, want je kunt eindeloos kletsen met Google.

Allemaal slimme opties

Hoe smarter je je huis inricht, hoe meer je kunt doen met je Google Home of Google Home Mini. In combinatie met een Chromecast kun je Netflix laten opstarten door een spraakcommando. Heb je een Nest? Dan kan je Google Home de temperatuur instellen. Ook Philips Hue-lampen kun je ermee aan- of uitzetten. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat als je Google goodnight’ wenst je lampen uitgaan en de thermostaat omlaag gaat.

Mijn huis is helemaal niet smart. Voor mij werkt mijn Google Home Mini vooral als speaker en veredelde kookwekker. Je kunt veel zeggen, maar ik vind het verdomd handig als ik met plakkerige handen in de keuken sta.

‘Hey Google, set a timer on 15 minutes.’

Hoe gebruik je de Google Home (Mini) in Nederland?

De producten van Google Home zullen in de loop van 2018 beschikbaar zijn in Nederland. Lees er meer over op de website van Google. Ik nam mijne mee uit Canada. In dat geval moet je er rekening mee houden dat de stekkers in Canada anders zijn. De Google Home Mini werkt met micro-usb, dus daarvan kun je de stekker makkelijk veranderen. Google Home heeft een vaste aansluiting. Ik betaalde voor de Google Home Mini ongeveer 50 euro (79 CAD).

Edit: vanaf 24 oktober zijn de Google Home en Google Home Mini beschikbaar in Nederland.

Zou jij zwichten voor een Google Home, of vind je het onzin?