St. Paul's catacombs Malta

Ik moet het afkloppen, ik heb nog nooit iets écht heel ergs of teleurstellends meegemaakt op reis. Of ik verdring de gedachte eraan.

Mijn reisdeceptie top 3 bestaat niet uit horrorverhalen, stiekem zijn het gewoon verhalen waar ik met een glimlach aan terugdenk.

Deceptie 1: St. Paul’s Catacombs in Rabat (2014)

Malta is goed te bereizen met de bus en dus stond er een dag Mdina en Rabat gepland met het openbaar vervoer. Mdina was mooi. Hoe de catacomben zijn, moet ik in het midden laten, ik stond namelijk voor een dichte deur: ‘St. Paul’s catacoms will be closed all day due to maintenance on electrical supply by Enemalta.’

Deceptie 2: Gezakkenrold worden in Praag (2004)

Werkweek in Tsjechië, 4 havo. De hele week was ik zuinig met mijn Tsjechische Kronen, zodat ik in Praag kon shoppen. Niets van gekomen, uiteindelijk moest ik geld bietsen bij klasgenoten zodat ik een broodje kon kopen. Mijn portemonnee was namelijk gestolen uit mijn hippe DEPT schoudertas. Zoals mijn generatiegenoten zich misschien nog herinneren: die tas had geen rits, dus ik was waarschijnlijk een heel makkelijk doelwit.

Mijn portemonnee had ik trouwens de dag voordat ik naar Tsjechië vertrok voor mijn verjaardag gekregen van mijn zusje. Het cadeau was een beetje boven haar budget, maar omdat ik de portemonnee zó mooi vond, had ze hem toch voor mijn verjaardag gekocht. De vijf dagen dat de portemonnee dienst heeft gedaan, zal ik nooit vergeten.

Ik ben 15 en cool, want ik lach niet.

Deceptie 3: Chillen op het strand in Agadir (2010)

Na een stedentrip in Marrakech zijn we een ruime week in Agadir om daar vooral van het strand te genieten. Het is hartje zomer en het weer neemt een onverwachte wending. In Nederland is het 33 graden en ik zit met mijn moeder en zusje in Marokko kou te lijden op het strand. Tijdens het dieptepunt was het amper 20 graden en bewolkt. In het hotel werden we beloond met een verfrissende douche, want het warme water werkte zelden in het hotel waar we verbleven.

3 reisdecepties is een tag van Traveljunks.

Wat is jouw grootste teleurstelling op reis?