praktische tips voor je vakantie naar Curaçao

Ik behoed je voor mijn fouten. Ik geef onder andere tips over een auto huren en ik vertel je hoe je zo goedkoop mogelijk een vakantie naar Curaçao boekt. Lees verder voor alle praktische tips voor je vakantie naar Curaçao

1. Huur een auto

Heb je gehoord dat je op Curaçao echt een auto nodig hebt? It’s true, als je iets wilt zien tenminste. De bezienswaardigheden liggen namelijk verspreid over het eiland. Je kunt de autohuur van tevoren regelen, bijvoorbeeld via Cheapcars, maar ook ter plekke schijnt er genoeg aanbod te zijn. Ik heb de autohuur van tevoren geregeld bij een kleine lokale aanbieder, die ik via via getipt kreeg. Voor minder dan 25 euro per dag huurden we een auto.

2. Regel een kaart

Op veel punten is de weg in Curaçao best logisch. Zo heet de weg naar Westpunt Weg naar Westpunt. Toch is het met een richtingsgevoel van -10 de eerste dagen niet altijd makkelijk. Regel daarom een wegenkaart, download de kaart van Curaçao van Google Maps zodat je deze offline kunt gebruiken, download een navigatie-app én neem iemand met richtingsgevoel mee. Ik had de app Navigator gedownload. Als ik het adres kon vinden, werkte deze app goed, maar ik kon helaas niet alle adressen vinden. Google Maps werkte offline niet helemaal soepel, maar deze dingen in combinatie met het richtingsgevoel van mijn vriend brachten ons uiteindelijk waar we moesten zijn. Rondom Willemstad altijd met een omweg. Als je onderweg internet hebt: de app Waze schijnt goed te werken.

 photo auto curacao.jpg
Dit is hem dan: de beruchte huurauto, poserend op de parkeerplaats bij de Grote Knip.

3. Lees je in over het verkeer

Het verkeer in Curaçao is minder chaotisch dan ik verwacht had. Ik moet bekennen dat ik mijn vriend op de ‘drukste’ routes heb laten rijden, terwijl ik hem ondertussen drie keer een verkeerde wijk instuurde met mijn gebrek aan navigatie-skills.

Drie belangrijke verschillen met het verkeer bij ons:
1. Op sommige rotondes heb je geen voorrang als je op de rotonde rijdt.
2. Knipperlichten worden iets minder fanatiek gebruikt.
3. Zwerfhonden steken vlak voor je auto kwispelend over en soms beginnen ze midden op de weg op hun rug te rollen.

4. Tip: een plek om gratis te parkeren in Willemstad

Alle parkeervakken in Willemstad die genummerd zijn, vallen onder betaald parkeren. Van onze autoverhuurder kregen we een handige tip: parkeer in de parkeergarage van het Renaissance Hotel, gratis toegankelijk voor iedereen. Door de ligging vlakbij de Pontjesbrug is het een ideale plek om je auto te parkeren voor een bezoek aan Willemstad.

5. Zoek de K-pasa

In de K-pasa vind je alles wat er die week te doen is op Curaçao. Van de bioscoopagenda tot speciale avonden bij de beachclubs en georganiseerde groepsduiken. En het allerbelangrijkst: alle happy hours per dag. Handig, want waar de happy hours zijn, is meestal het feestje. Grote kans dat je de K-pasa gewoon vindt bij de receptie van je hotel.

 photo kpasa.png

6. Bestel awa di lamunchi

Een huurauto betekent dat jij misschien de Bob bent. Mijn favoriete non-alcoholische drankje op Curaçao is awa di lamuchi. Een superverfrissende limoenlimonade.

Lees ook: Curaçao: The Food Story

 photo awa di lamunchi.jpg

7. Ga naar de supermarkt

Bij sommige stranden vind je een snackbar, maar bij de mooiste verlaten baaien niet. Ook als je gewoon wat geld wilt besparen, is het een goed idee om af en toe naar de supermarkt te gaan. Kies liever voor een lokale supermarkt dan voor de Albert Heijn, want die is relatief duur. Wij gingen naar een vestiging van Centrum Supermarkt, omdat die handig op onze route lag. Verder schijnt Mangusa een fijne supermarkt te zijn.

8. Zet je pinpas op werelddekking

Je kunt in Curaçao gewoon terecht met je eigen taal, daardoor zou ik het bijna vergeten: activeer je pinpas om in Curaçao te kunnen pinnen. Tegenwoordig is dat uit veiligheidsoverwegingen bij veel banken niet de standaardinstelling van je pinpas.

9. Trek op dag één je kleinste bikini aan

Als je verbrandt, kun je de volgende dag de verbrande randjes verbergen onder een grotere bikini. Je kunt waarschijnlijk wel raden dat ik het andersom deed. Na één dag liep ik in mijn kleinere bikini’s met een rode rand op mijn lijf in de vorm van mijn grotere bikini.

10. Zo goedkoop mogelijk op vakantie naar Curaçao

Curaçao is een fijn eiland, vond ik. Als je dat zelf wilt ontdekken, heb ik goed nieuws: er zijn regelmatig aanbiedingen voor een vakantie naar Curaçao te vinden. Houd bijvoorbeeld WeFlyCheap in de gaten. Zelf boekte ik een Bingoreis via Corendon. Bij deze reis hoor je pas op het vliegveld in welk hotel je verblijft en daardoor is de deal extra scherp geprijsd. Wij belandden uiteindelijk in het Hilton Curaçao, een hotel dat qua ligging ideaal is.

Zou jij naar Curaçao willen? Of ben je al geweest en heb jij nog praktische tips voor een vakantie naar Curaçao?

De link naar ons hotel Hilton Curaçao is een affiliatelink.