Pech op vakantie

Aan minder leuke momenten op reis ontkom je niet altijd.

Ik teken er alvast voor dat mijn nieuwe reisjaar net zo soepel verloopt als vorig jaar, maar er waren toch een aantal momenten waarop niet álles vlekkeloos verliep.

1. Creditcard geskimd in Jordanië

Ongeveer een maand na onze vakantie in Jordanië stuurde mijn vriend een screenshot van zijn creditcardafschrift: of ik me kan herinneren welke grote uitgave we gedaan hebben? Nope, we hebben niet meer dan 1100 euro uitgegeven in Saoedi-Arabië. Gelukkig zijn creditcards goed verzekerd, zoals ik vaker gehoord heb, en kreeg mijn vriend het geld vrij snel terug. Anders had ik hem niet in zijn eentje voor de kosten kunnen laten opdraaien en in dat geval was het echt een domper geworden.

2. De auto is kapot (of toch niet)

Bij ons vertrek uit Petra kregen we de auto niet aan de praat. Het stuur leek op slot te zitten, wat ongetwijfeld een bepaalde reden had, ik heb geen verstand van auto’s. Ik zag onszelf al stranden – er zijn ergere plekken dan Petra. Een medewerker van ons hotel heeft de auto aan de praat gekregen, maar niet zonder enige moeite.

Pech op vakantie

Onze stofbak in Jordanië.

3. Na vier uur in de bus blijken de Cliffs of Moher onzichtbaar

Met twee vriendinnen ging ik op stedentrip naar Dublin. We wilden graag een dag buiten de stad doorbrengen en we kozen een tour naar de Cliffs of Moher. In verband met de weersvoorspelling wachtten we tot twee dagen van tevoren met reserveren. Er was een kleine kans op slecht weer, maar dat namen we voor lief. Ik had er niet bij stilgestaan dat slecht weer dichte mist kon betekenen. Een beetje mist kan mysterieus zijn, maar nu zagen we het grootste deel van de tijd letterlijk alleen maar witte mist. Gelukkig konden we erom lachen en deden we daarnaast nog een aantal niet mistige dingen tijdens de tour. Het beste zicht waar we bij de Cliffs of Moher op getrakteerd werden?

Het beste zicht dat we hadden.

4. Ik maakte een onhandige misstap

In Málaga reisde ik met de bus van de luchthaven naar de stad. Toen we bij onze halte waren, griste ik al mijn bagage bij elkaar. Terwijl ik gehaast uitstapte, maakte ik een kleine misstap. Pluspunt: ik viel niet, maar bezeerde wel op onverklaarbare wijze mijn teen(nagel). Op slippers viel de pijn de dagen daarna mee, maar tijdens Caminito del Rey moest ik volgens de huisregels sneakers aan. Ik nam voor de vorm een pijnstiller in, maar dat leek niet echt te helpen. Eenmaal thuis was ik benieuwd naar de staat van mijn nagel onder de nagellak. Mijn vermoeden klopte: mijn nagel is helemaal zwart. Ik heb er nog heel af en toe last van en wacht geduldig af tot mijn nagel definitief afgestorven en gevoelloos van mijn teen valt. Too much information.

5. Slecht nieuws van het thuisfront

Het leven thuis gaat door als je op vakantie bent en daar kan slecht nieuws bij horen, zoals toen ik in Dublin was. Hoewel je er als je thuis bent ook niet altijd wat mee kunt, is het toch gek om op zo’n moment op vakantie te zijn.

Laat staan als je voor langere tijd op reis bent, dan mis je verschillende leuke en minder leuke dingen. Als het moet, kun je relatief snel thuis zijn, maar het is anders en dat lijkt me in sommige gevallen kut.

6. Aan de diarree op een wc zonder wc-papier

Natuurlijk gebeurde dit op een heel onhandig moment, tijdens het voetbalweekend van mijn vriend. Hij nam zijn telefoon niet op, waardoor ik uiteindelijk met mijn panty op mijn knieën iemand uit zijn team heb geroepen. Daar zat diegene vast niet op te wachten, maar ik had geen zin om langer opgesloten te zitten. Het hele verhaal lees je hier.

Welke pechmomenten heb jij op vakantie gehad?

Benieuwd naar al mijn bestemmingen in 2017? Je vindt ze hier.