vakantieplannen

De laatste tijd wordt er vaak gevraagd naar mijn vakantieplannen. Dat is blijkbaar wat mensen in juli van je willen weten. En ik snap het… Ik ben ook altijd benieuwd naar de plannen van anderen, maar de vraag is een beetje saai als je niets gepland hebt.

Ik maak af en toe de grap dat mijn leven op dit moment één grote vakantie is. Dat is niet waar, want ik werk drie tot vijf dagen per week voor mijn vorige werkgever. Doordat ik thuiswerk heb ik tussendoor genoeg tijd om van de zomer en de stad te genieten en dat maakt mijn leven op dit moment toch chiller dan het gemiddeld was. Mijn leven in Antwerpen voelt daarnaast nog steeds een beetje nieuw, waardoor mijn behoefte aan vakantie minder groot is dan normaal. Ik geloof het zelf ook bijna niet.

Toch vakantieplannen gemaakt

De zomervakantie is niet mijn favoriete periode om weg te gaan. Zonde om de hoofdprijs te betalen terwijl ik niet gebonden ben aan de zomer. Het begon de laatste tijd wel te kriebelen om iets vast te leggen. Ik miste de voorpret en het plannen van een reis. Miste, want afgelopen weekend heb ik samen met mijn vriend een vliegticket naar Vietnam geboekt. Mijn moeder is een paar jaar geleden in Vietnam geweest. Ze had daar gefilmd, en ik mocht de video monteren. Blijkbaar was ik na drie uur Vietnam-beelden kijken zo jaloers op (/geïnspireerd door) haar vakantie dat ik nu doodleuk naar dezelfde bestemming ga. Ik ga pas over een paar maanden, maar wat mij betreft kan de voorpret meteen beginnen. Mocht je ooit in Vietnam geweest zijn, ben ik benieuwd naar je tips. Het wordt mijn eerste vakantie in Azië. Die ene keer dat ik een paar uur in het Aziatische deel van Istanbul was, tel ik niet mee.

Wat ga ik in de zomer doen?

Deze zomer blijf ik in het land. Of moet ik tegenwoordig landen zeggen? Ik ben af en toe in Nederland, maar dat kan ik (nog?) niet echt als buitenland bestempelen. Veel staat open, maar ik heb een aantal ideeën over wat ik met mijn tijd kan doen:

1. Mijn Frans opkrikken

Voor mijn gevoel zit ik al jaren vast op hetzelfde niveau Frans. Vorig jaar probeerde ik het niveau dat ik op de middelbare school heb bereikt op te krikken met een cursus, maar ik heb geen niveau hoger bereikt. Het werkboek ligt inmiddels weer op de eettafel. Voordat ik me voor een nieuwe cursus (op waarschijnlijk hetzelfde niveau) inschrijf, ga ik mijn kennis opfrissen. Misschien zit ik dan vólgend jaar eindelijk bij een hoger niveau.

2. Sterren kijken op het MAS

Het dak van het MAS is één van mijn favoriete plekken voor uitzicht over Antwerpen. Deze zomer organiseren ze iets leuks: je kunt er bijna wekelijks sterren kijken. Ik heb dat nooit gedaan en het lijkt me leuk om een keer te proberen.

Leukste buurten in Antwerpen

3. Relaxen bij verschillende zomerbars

In de zomermaanden zijn er verschillende pop-up bars in Antwerpen, vaak op toffe locaties. Hier vind je een (incompleet) overzicht. Mijn favoriet tot nu toe staat er niet tussen: Bar Chapel, een bar in een kapel met een fijne binnentuin.

Bar Chapel zit in een oude kapel met een supergezellige binnentuin. Er is een kaartje met drankjes en snacks. Het eten wordt iedere week door een ander restaurant verzorgd.

4. De local en de toerist uithangen

Er zijn een paar weekenden gepland waarin vrienden langskomen in Antwerpen. Op die momenten probeer ik te doen alsof ik een local ben (ha ha) en ze een goede rondleiding te geven. Tegelijkertijd hang ik zelf flink de toerist uit, er is zoveel te ontdekken. Binnenkort ga ik Romy voor het eerst ontmoeten, zij komt in haar vakantie een dag naar Antwerpen.

5. Mijn planten redden

Een minder inspirerend zomerproject: bijna al mijn planten hebben last van ongedierte. Ik weet nog steeds niet zeker wat het is. Ik heb de planten behandeld en nu is het afwachten of het gelukt is. Het ongedierte is minuscuul, dus iedere dag staar ik noodgedwongen vijf minuten naar elke plant om te ontdekken of er nog iets beweegt. Dit mag ik met recht een project noemen, toch? Ik ben benieuwd of er een aantal planten te redden zijn.

6. Een weekendje naar Duitsland

Een paar dagen nadat ik het vliegticket naar Vietnam boekte, boekte ik een random hotel in Duitsland. Binnenkort verblijf ik een paar nachten in een voordelig hotel in een dorp dat uit vier straten bestaat. In een straal van een half uur rijden, zijn verschillende toeristische bezienswaardigheden, dus ik denk dat ik me prima zal vermaken. Ik zie het als een verrassingsreis die ik zelf heb geboekt.

Wat zijn jouw plannen deze zomer?