Ik heb een stedentrip in het vooruitzicht: Berlijn. Ik verleng mijn vakanties zoveel mogelijk door de voorpret (en napret). Het hotel is inmiddels geboekt, maar ik raakte alsnog verdwaald op internet en spotte een aantal opvallende hotels in Berlijn.

Bijzonder overnachten in Berlijn

Berlijn is een stad vol geschiedenis, bijzondere plekken en hippe boutiquehotels. Deze speciale hotels in Berlijn heb ik niet geboekt, maar ik zou er dolgraag overnachten.

1. Ostel -Das DDR Hostel

Terug naar de tijd waarin de Berlijnse muur nog overeind stond, qua interieur dan. In de Berlijnse wijk Friedrichshain kun je verblijven in een hostel met een authentiek Oost-Duits interieur. Denk: jaren zeventig behang, ouderwetse radio’s en retromeubels.

Bekijk meer informatie over Ostel – Das DDR Hostel.

Das DDR Hostel

2. Club Lodges Berlin Mitte

Deze cottages liggen op een groot terrein, waar je onder andere kunt beachvolleyballen, klimmen en gebruik kunt maken van de kantine. Het ziet eruit als een bijzonder concept, als ik naar de foto’s kijk, krijg ik het gevoel van een zomerkamp. Niet dat ik ooit naar een zomerkamp ben geweest.

Bekijk meer informatie over Club Lodges Berlin Mitte.

Club Lodges Berlin Mitte

3. Qbe Hotel Heizhaus Berlin

Ik ben gefascineerd door de kamers van Qbe Hotel Heizhaus. Je slaapt in soort ronde torentjes in een kamer die amper groter is dan vijf vierkante meter. Ook zie ik soortgelijke ‘cottages’ terugkomen als op de foto hierboven bij Club Lodges. Het lijkt erop dat ze in Berlijn creatief zijn met lege terreinen. De beoordelingen van het hotel zijn niet allemaal even overtuigend. Als je een beetje luxe en comfort zoekt, kun je het beter bij kijken houden.

Bekijk meer informatie over Qbe Hotel Heizhaus.

Qbe Heizhaus

4. Hotel Spree Idyll

Fantaseren over hoe het zou zijn om in een een andere stad te wonen, is een van mijn hobby’s. Daarbij werp ik ook een blik op de buitenwijken. Ik check ook makelaarswebsites, maar hou het nu even bij hotels. Hotel Spree Idyll ligt vlak aan het water bij de Großer Müggelsee. Het ziet er heel idyllisch uit, en dat zo dichtbij de stad. Volgens Wikipedia was dat de reden waarom dichters en kunstenaars zich vroeger in deze wijk (Friedrichshagen) vestigden. In één van de reviews van het hotel wordt onthuld dat het er iets minder idyllisch is dan de foto’s doen vermoeden. Ik ga hier niet verblijven, dus ik blijf dromen.

Bekijk meer informatie over Hotel Spree Idyll.

Spree Idyll

5. Hotel Oderberger

Oderberger was vroeger een badhuis. Een van de oude zwembaden en een sauna zijn bewaard gebleven, gecombineerd met een nieuwe functie van het gebouw: een boutique hotel. In verschillende zalen zijn historische details terug te zien. Hotel Oderberger ligt in de wijk Prenzlauer Berg. Volgens mij is dat een toffe wijk om te verblijven, maar voor mijn eerste bezoek aan Berlijn heb ik gekozen voor een iets centralere locatie ten opzichte van de toeristisch hotspots.

Bekijk meer informatie over Hotel Oderberger.

Hotel Oderberger

6. Capri by Fraser Berlin

In het hart van Berlijn, in de wijk Mitte, vind je Capri by Fraser. De centrale locatie is een ideale uitvalsbasis om Berlijn te verkennen. Je huurt hier studio’s mét keuken en wasmachine. Ik gebruik dat niet tijdens een stedentrip, maar in sommige gevallen kan het een pluspunt zijn.

Bekijk meer informatie over Capri by Fraser Berlin.

Capri by Fraser in Berlijn

7. Michelberger Hotel

Het Michelberger Hotel is gevestigd in een oude fabriek. De sfeer is er – zo zeggen ze – relaxed en de kamers hebben een creatieve indeling. Het Michelberger is meer dan een hotel: er is een bar, op zaterdag zijn er soms concerten en het eten schijnt ook de moeite waard te zijn.

Bekijk meer informatie over Michelberger Hotel.

Hotel in Berlijn: Michelberger hotel

8. 25hours Hotel Bikini Berlin

Naast Michelberger Hotel is dit één van de hotels die ik het vaakst getipt zie worden in Berlijn. Als ik de foto’s zie, snap ik het. Iedere hoek ziet er tof uit. Er is een bar, een dakterras op de tiende (yes, uitzicht) en ik zou bijna de hotelkamers vergeten.

Bekijk meer informatie over 25hours Hotel Bikini Berlin.

Hotels in Berlijn

In welk hotel verblijven wij?

Ik laat mijn oog graag vallen op opvallende hotels, design hotels en dure hotels. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een eenvoudiger hotel, met een goede beoordeling op een goede locatie: H+ Hotel 4Youth. De naam van het hotel deed me even twijfelen; waarom heeft dit hotel 4Youth in de naam staan?! Ik krijg visioenen van een party hotel, maar volgens de reviews is dat niet het geval. Iemand vond de naam zelfs misleidend, omdat er vooral ouderen zouden verblijven. Het blijft de vraag of we de gemiddelde leeftijd in het hotel omhoog of omlaag zullen halen, ik heb in ieder geval zin in mijn weekje Berlijn.

H+ Hotel 4Youth

Lees ook: 23 dingen om te doen tijdens je eerste bezoek aan Berlijn

Er zijn nog veel meer toffe hotels in Berlijn

Doe hieronder meteen inspiratie op voor jouw verblijf.


Booking.com