beste route oostkust amerika

Het gaat goed met de voorbereiding van de route van onze roadtrip door Amerika. Er zitten stiekem ook al best wat uurtjes werk in. Het begint met even snel wat praktische informatie opzoeken en voor ik het weet bekijk ik hotels, restaurants met bijzonder uitzicht en poolparty’s drie staten verderop.

Informatie-overload

Ik heb drie reisgidsen in huis, ik heb verschillende kaarten in Google Maps gemaakt. Mijn notities, map met screenshots, Evernote en Google Keep staan vol met foto’s, artikelen over bezienswaardigheden en links naar menukaarten van restaurants. Eten en restaurants op reis zijn een eigen planning waard, vind ik. Natuurlijk laat ik ook iets aan het toeval over, maar dan weet ik daarna wel héél toevallig dat je om de hoek het beste ijs van de stad kunt halen, of fried oreo’s of chocoladepizza’s kunt eten. Mijn vriend is inmiddels aan zijn reisresearch begonnen. Hij heeft uitgezocht waar je vlakbij het vliegveld een simkaart kunt kopen. Mijn online kaarten en notities moeten natuurlijk wel te bekijken zijn onderweg.

Dit wordt onze route langs de oostkust van Amerika

Philadelphia

Na onze landing in Newark halen we direct de huurauto op en rijden we door naar Philadelphia. Op dit stuk van de planning heb ik het meeste commentaar gekregen; ‘Is dat wel verstandig na zo’n lange vlucht?’ Als we in Amerika in de auto stappen, is het in Nederland pas avond, moet kunnen dus. We hebben 1,5 dag om Philadelphia te bekijken, dus hopelijk worden we de eerste dag vroeg wakker door een jetlag en kunnen we genoeg zien en doen in korte tijd.

Lees meer over Philadelphia.

Gettysburg

Via een aantal Amish-dorpjes rijden we door naar Gettysburg, waar een belangrijke veldslag in de Amerikaanse oorlog heeft plaatsgevonden.

Lees meer over Gettysburg.

Shenandoah National Park

Omdat er in eerste instantie vooral steden op onze planning stonden, hebben we heel bewust natuur toegevoegd aan onze planning. In Shenandoah National Park (vlak onder Washington DC) gaan we twee dagen wandelen en genieten van de natuur. Hoop ik. Er leven beren in het gebied en het lijkt me best spannend om oog in oog met een beer te staan.

Lees meer over Shenandoah National Park.

Washington DC

Ik heb geen idee wat ik van deze stad kan verwachten. Hopelijk zijn vijf dagen genoeg om er een goede indruk van te krijgen. We zijn in ieder geval ingeloot voor een tour door the White House!

Lees meer over Washington.

Atlantic City

Na vijf dagen wandelen door de stad kunnen we ongetwijfeld ontspanning gebruiken, dat doen we aan het strand in Atlantic City. Volgens mij zijn er mooiere plaatsen aan de Jersey Shore, maar we hebben in Atlantic City een motel dichtbij de bruiloft van mijn vriendin die ik ga bezoeken.

Lees meer over Atlantic City.

New York

Al wordt de hele reis kut (kleine kans), dan zal het einde nog steeds memorabel zijn. Wat kan er mis zijn met zes dagen in New York?

Lees meer over New York.

Heb jij tips voor mijn reisroute? Laat het me weten.
Facebooktwitterpinterestlinkedinmail