Ik heb onverwachts een zomerstop gehouden op mijn blog. Gelukkig is mijn leven momenteel niet hectisch of ingewikkeld, dus jullie kunnen moeiteloos instromen in mijn verhalen over oktober.

Het einde van mijn vakantie

Aan het einde van de regenboog stond geen pot goud, maar mijn huis. Op de eerste dag van oktober kwam ik thuis na tweeweekse roadtrip door Normandië en Noord-Bretagne.

Koos vriendloos op BeReal

Ik ben late to the party: ik installeerde BeReal, een app waarin je na de melding twee minuten hebt om een foto te maken. Zo deel je alleen echte momenten. Ik ben blijkbaar te oud voor de app, ik heb er amper vrienden. Maakt het wel extra laagdrempelig om echte momenten te delen. Mijn drie vrienden zagen me onder andere mijn koffer uitpakken, wachten op een bestelling bij het frietkot en regelmatig hing ik op de bank. Je ziet het, de kwaliteit is hoog.

En verder

  • De Expo Space verschoof al maanden in de gezamenlijke agenda die ik met mijn vriend heb. Vlak voor het einde van de tentoonstelling zijn we tóch nog geweest. Ik zie dat hij inmiddels verlengd is tot en met 13 november. Als je interesse hebt in ruimtevaart is het interessant, maar het was er ook retedruk.
  • We mochten voor het eerst in ons nieuwe huis kijken! De bovenste verdieping was alleen bereikbaar met een ladder die tegen het huis stond. Gelukkig was er een behulpzame werkman om te voorkomen dat ik uit het gat bestemd voor het raam te pletter zou vallen. Het was leuk om de vormen van de ruimtes eindelijk te kunnen zien. Al merk ik dat ik mijn enthousiasme een beetje verlies, zal vast komen omdat het zo lang duurt. Bovendien is het nog steeds ruwbouw en van al die kabels en nog te vullen gaten word ik niet per se enthousiast.
  • Er stonden twee bruiloften in mijn agenda. Voor één van de bruiloften boekte ik impulsief een B&B. Zo sliep ik een nachtje in Zemst. Akemi is een fijne plek met slimme verlichting, automatische rolluiken en palmbomen in de tuin. De volgende dag wandelde ik door de velden naar het station van Eppegem om terug naar Antwerpen te gaan.
  • Bezoek aan een vriendin in Aalst is een goede reden voor een stadswandeling. De stad maakt zijn imago waar: het was begin oktober en om onbekende redenen stonden er allerlei carnavalspodiums.

Gelezen en gekeken

In De reizigers op perron 5 van Clare Pooley raken de levens van verschillen metroreizigers met elkaar verweven nadat een van de passagiers stikt in zijn eten. Een boek dat lekker wegleest als je zelf aan het pendelen bent.

De eerste keer dat ik iets over Zillion hoorde, was toen er een Colruyt werd geopend. Het verhaal achter de vroegere discotheek vind ik fascinerend, dus de filmhype kon ik niet aan me voorbij laten gaan. Ik zat nog zeker een dag in de krochten van het internet oude reportages over de Zillion* te kijken en Wikipedia-pagina’s te lezen.

* Met link naar Wikipedia voor iedereen die het niets zegt. Ik denk dat de hype Nederland niet bereikt heeft.

Korte vooruitblik

In november staan er twee feestjes in mijn agenda. Verder ga ik denk volop in de herfstmodus. En niet te vergeten: ik begin aan een schrijfcursus van vijf lessen. Wie weet zorgt dat indirect voor meer inspiratie en leven op mijn blog.

Hoe was jouw maand?