Macbook

Hier had een video kunnen staan.

Begin dit jaar bedacht ik een project: iedere dag een seconde filmen en daar een video van maken. Ik begon te filmen met het idee dat ik dit jaar misschien wel zou verhuizen. Hoe leuk zou het zijn om die verandering in mijn leven vast te leggen?

Ik hield het project 11 maanden en 7 dagen vol

Ik heb een paar keer gesmokkeld en af en toe vergat ik een dag te filmen; als je telt valt Koningsdag in mijn video op 25 april. Ik had de video nu af kunnen hebben, maar een ongeluk met mijn laptop en oploskoffie stak daar een stokje voor. Tot zover het bestand van mijn One second a day-project. 24 dagen voor het einde van het jaar, een beetje jammer.

Geen stap verder

Eigenlijk is het verloren project een mooi symbool voor 2018. Ik ben het hele jaar bezig geweest met van alles en uiteindelijk sta ik hier met hetzelfde als een jaar geleden. Niet meer en niet minder. Niet dat de situatie slecht is, allesbehalve. Ik had alleen meer vooruitgang verwacht aangezien ik het hele jaar ‘bezig’ was. Het ging natuurlijk al mis bij het hebben van verwachtingen. Als ik iets geleerd heb, is het dat geen verwachtingen hebben mijn leven beter maakt.

De verhuizing komt er, maar zoals je gemerkt hebt niet in 2018. Ik ben er wel veel mee bezig geweest: van huizenjacht tot meubels kopen en de spullen van mijn vriend verhuizen. Er zijn zelfs al wat spullen van mij verhuisd. Ik leef al maanden met de helft van mijn pannen, één nachtkastje en een kast minder. Vandaag verhuist mijn kunstkerstboom naar Antwerpen, klaar voor zijn toekomst daar.

Mentale stappen zijn ook stappen

Het cliché is er niet voor niets: Life happens when you are busy making other plans. Ik ben dol op plannen maken. Het plan kan altijd iets beter uitgewerkt worden en het is makkelijk om in de tussentijd niets te doen, af te wachten tot er dingen op mijn pad komen (luxepositie). Ondanks dat ik fysiek geen meter vooruit ben gekomen, denk ik dat ik wel mentale stappen heb gezet. Voor de zekerheid hou ik de verwachtingen voor 2019 laag, dan kan het alleen maar meevallen.

Ik wens jullie een mooi en gezond jaar, dat hopelijk gevuld mag worden met fijne herinneringen.


De losse video’s van mijn One second a day-project heb ik nog op mijn telefoon staan. De beelden van mijn vakanties ben ik kwijt. Misschien plak ik alle beelden uit mijn dagelijks leven alsnog aan elkaar, zodat ik niet voor niets iedere dag van 2018 een seconde heb gefilmd. Tot die tijd kun je via mijn hoogtepunten op Instagram de beelden van afgelopen maanden bekijken.