Eekhoorn

Ik ben no buy november niet vergeten, ik had (en heb) gewoon geen leuke foto om aan dit artikel toe te voegen. Ik kan kort zijn over mijn missie: ik ging meerdere keren de mist in. Maar ik hield meer geld over dan in oktober, is dat niet waar het uiteindelijk om gaat?

Mijn no buy november, een maand lang niets (onnodigs) kopen, was bij voorbaat al half geflopt, maar ik besloot er het beste van te maken. Halverwege november stond er een stedentrip naar Londen op de planning. Mijn vakantie mag natuurlijk niet onder zo’n project leiden. In Londen mocht ik daarom doen waar ik zin in had qua eten en bezienswaardigheden. Ik nam alleen ook een sjaal, handschoenen en een sleutelhanger van de Big Ben mee naar huis, dat was niet de afspraak.

De regels breken om boeken te kopen, klinkt intelligenter dan de regels breken om kleding en schoenen te kopen.

Stiekem was het voor die tijd al misgegaan. November was pas een paar dagen oud en ik werd al zwak. Judas van Astrid Holleeder kwam uit. Het boek was in opspraak en daarom moest ik het kopen. Zo’n hype kan ik niet missen. Niet veel later was er een boekenverkoop waar ik boeken voor 1 euro per stuk kon kopen. Zonde om dat over te slaan, toch? Ik gaf mezelf alweer een vrijstelling op mijn gestelde regels en kocht meer boeken. Eigenlijk vond ik toen nog dat ik gewéldig bezig was. De regels breken om boeken te kopen, klinkt immers veel intelligenter dan de regels breken om kleding of schoenen te kopen. Je voelt de wending al aankomen, ik zwichtte daarna alsnog voor schoenen (50 procent korting). De schoenen waren te klein, karma, en ik stuurde ze terug.

De hele maand nam ik mijn lunch mee naar mijn werk en soms leefde ik op maïswafels omdat ik dat niet had gedaan. Dat ging eigenlijk prima, misschien moet ik vaker streng zijn voor mezelf. Toch ben ik twee keer bij AH to Go geweest. Ik heb zelfs buiten de deur gegeten. Bij KFC, en ik kan je vertellen: dat was het zondigen niet waard. Ik grapte dat mijn vriend moest trakteren in verband met no buy november. Hij trapte erin, maar op het laatste moment besloot ik dat ik niet op deze manier misbruik wilde maken van de situatie.

Eindoordeel
Ik had aan het begin van de maand soepele regels gesteld voor mezelf en zelfs die moest ik zonodig oprekken. Volgend jaar een herkansing?

Bewaren

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail