The Butcher's Daughter in New York

Top of the Rock, het 9/11 memorial, Central Park… De lijst is eindeloos. Het is makkelijk om het overzicht te verliezen over alle dingen die je in New York wilt doen. Maar er zijn ook dingen die je níet hoeft te doen, dat maakt je lijst weer iets korter.

1. The Butcher’s daughter

Dit café staat wat mij betreft met stip op één. Ik heb mijn vriend omgeleid om langs The Butcher’s Daughter te komen. Het interieur en de gerechten zijn very Instagramable en íedereen lijkt hier geweest te zijn. Ik moest er dus ook heen (kuddegedrag), maar geloof mij: het gehalte gezonde sapjes en boerenkoolsalades is echt te hoog. Ik zou hier ongetwijfeld lekker gegeten hebben, maar: so little time, so many places to eat. The Butcher’s Daughter was er geen van.

2. Ellis Island

Duur en druk waren de voornaamste redenen om Ellis Island over te slaan. Vanaf de gratis ferry naar Staten Island heb je namelijk perfect zicht op het Vrijheidsbeeld, en dat zou toch de belangrijkste reden zijn om Ellis Island te bezoeken. Het Ellis Island Immigration Museum lijkt me trouwens heel interessant, misschien iets voor de volgende keer.

3. Eten bij McDonald’s

McDonald’s hebben we in Nederland ook. Proef liever het fastfood van een keten die we in Nederland (nog) niet hebben: Five Guys, Shake Shack, Two Boots Pizza of Chipotle. Ik vind het trouwens nog steeds jammer dat ik 99 cents Fresh Pizza niet geprobeerd heb. Of nog beter: kies een keer voor een ‘echt’ restaurant.

4. De metro de verkeerde kant op nemen

Het metrosysteem is heel erg makkelijk: je kunt richting uptown of richting downtown. Minder handig vond ik dat deze richtingen soms verschillende ingangen hebben. Bij grote haltes kan de andere ingang soms aan de andere kant van het blok liggen. Een beetje opletten dus, maar het went snel.

5. Auto rijden

As if… Ik krijg al stress als ik naar het verkeer kijk. De metro is ideaal om je door de stad te verplaatsen. Of doe eens als een New Yorker en houd een taxi aan of bestel een Uber.

6. Je te toeristisch gedragen

Als ik in een stad ben, vraag ik me graag af hoe het zou zijn om er te wonen. Om me zo veel mogelijk in te leven in de locals, probeer ik me niet te toeristisch te gedragen. Ik weet best dat ik grandioos door de mand val: digitale camera, reisgids, comfortabele schoenen (want: veel lopen in New York), niet te missen. De meest toeristische dingen probeer ik zo subtiel mogelijk te doen. Verder probeer ik er altijd uit te zien alsof ik de weg weet en precies weet waar ik heenga. Totdat iemand me de weg vraagt, dan moet ik schoorvoetend bekennen dat ik zelf ook hartstikke verdwaald ben.

Ik gedraag me he-le-maal niet toeristisch hoor.

Je kunt New York ook volledig overslaan. Oké, dat is geen optie. Dit zijn 26 dingen die je absoluut wel in New York moet doen.

Ben je het met mijn lijstje eens? Wat zou jij overslaan in New York?

Volg me op Facebook om altijd als eerste op de hoogte te zijn.