Niagara Falls bezoeken

Ik heb getwijfeld: is een hotelkamer met uitzicht op de Niagara Falls het geld waard of niet?

Niagara Falls: alleen leuk voor een foto?

Meerdere mensen beschreven de Niagara Falls als leuk om een foto van te maken, maar meer niet. Het plaatsje Niagara Falls is uitgegroeid tot een toeristisch oord, rijk aan fastfoodketens. Maar sommige plekken zijn niet voor niets toeristisch geworden. Dat de Niagara Falls op mijn route zouden staan, was zeker. Als ik er dan toch in de buurt ben… Na de vlucht naar Toronto willen we het liefst niet te ver rijden en niet met de auto Toronto in. Niagara Falls blijkt een ideale eerste stop, op anderhalf uur rijden van de luchthaven van Toronto.

Fallsview of niet?

Aangezien er veel toerisme is in Niagara Falls, zijn er meer dan genoeg hotels om uit te kiezen. Tijdens mijn zoektocht vind ik verschillende leuke bed & breakfasts voor een prikkie, maar de hotels met uitzicht op de Niagara Falls lonken ook. De prijs van een kamer in het Radisson Hotel & Suites Fallsview valt me eigenlijk best mee. Dat komt waarschijnlijk mede doordat mijn verblijf buiten het hoogseizoen is (30 maart). Maar toch, het verblijf kan honderd euro goedkoper. Zouden de extra kosten het waard zijn? We besluiten het antwoord op die vraag zelf uit te gaan zoeken. Met een druk op de knop ligt ons verblijf met uitzicht vast. De uiteindelijke kosten: €153,56 voor twee personen, inclusief parkeren.

Hoe is de kamer met uitzicht op de Niagara Falls?

Vlak voor ons vertrek werd er volgens mijn weer-app steeds meer mist voorspeld bij Niagara Falls. Ik zag het al gebeuren dat ik alleen mist zou zien vanuit de kamer. Remember the Cliffs of Moher? Uiteindelijk is het hartstikke helder weer. De eerste keer dat ik het uitzicht zie, ben ik onder de indruk. Je kunt vanaf de veertiende verdieping goed zien hoe groots de waterval is. ‘s Avonds kunnen we na het vernikkelen bij de watervallen vanuit onze hotelkamer extra lang genieten van de verlichte watervallen en de volgende ochtend worden we wakker met een prachtige zonsopgang.

Hotel met fallsview of niet?

Uitzicht vanuit onze kamer op de veertiende verdieping van het Radisson Hotel & Suites Fallsview

Ik maakte een korte timelapse van de zonsopgang.

Niagara Falls bezoeken of niet?

Ik snap waarom sommige mensen er na een paar foto’s klaar mee zijn. Je hebt de Niagara Falls misschien relatief snel gezien, maar ik vind de watervallen heel indrukwekkend. Na een strenge winter zijn er nog lagen ijs zichtbaar. Er kunnen nog geen boten varen en daardoor hebben we vrij uitzicht op the Falls. Dit jaar zijn de watervallen zelfs bevroren geweest, de foto’s daarvan vind ik zo tof. Ik had de Niagara Falls als stop tijdens onze roadtrip niet willen missen. Je hoeft er inderdaad geen uren en uren door te brengen, maar als eerste stop na de vlucht naar Toronto, is het perfect.

Kijk die lagen ijs.

Beide watervallen passen net in beeld.

Bekijk op de website wanneer de Niagara Falls verlicht zijn.

Niagara-on-the-Lake

We hebben in een halve middag en avond genoeg gezien. De volgende ochtend vertrekken we naar onze volgende bestemming. We maken een tussenstop bij Niagara-on-the-Lake, een schattig stadje aan het meer. Je vindt hier superveel wandelroutes, letterlijk honderden kilometers komen hier samen, en het is een bekend wijngebied. Wij houden het bij een korte wandeling en een lunch, maar mocht je meer tijd hebben, is het volgens mij leuk om meer van de omgeving te ontdekken.

Bij Niagara-on-the-Lake.

Ben jij benieuwd naar de Niagara Falls?