momenten waarop ik me oud voel

Soms voel ik me achttien. Af en toe voel ik me tweeëntwintig, maar vaak wrijft het leven me erin dat zelfs tweeëntwintig niet meer het geval is.

1. Kinderen zijn geen ongelukjes

De baby’s die tegenwoordig in mijn omgeving geboren worden, zijn geen ongelukjes meer. Ik vergeet steeds dat ik een normale leeftijd heb om kinderen te krijgen. Sterker nog, het  wordt voor mij heel krap om de gemiddelde leeftijd om moeder te worden (29,8 jaar) te halen en biologisch gezien zijn mijn beste jaren al voorbij.

2. Problemen voor volwassenen zijn opeens mijn probleem

Als ik lekkage heb in de badkamer ben ik de enige die verantwoordelijk is voor het vinden van een oplossing. Gelukkig woont er een aardige klusjesman in mijn flatgebouw, dat is weer een probleem minder.

3. ‘Je gaat trouwen… Leuk…’

Wanneer een vriendin vertelt dat ze gaat trouwen, reageer ik ongeveer honderd keer minder verbaasd dan toen de eerste van mijn vriendinnen ging trouwen. Ik ben heus enthousiast, maar zulk nieuws wordt steeds minder verrassend. Vooral omdat ik sommige aanzoeken van mijlenver zie aankomen.

4. Ik ben toe aan een forenzenaward

Nog even en ik reis 12,5 jaar met de trein naar Amsterdam voor mijn studie en werk. Schokkend feitje: Als ik tot mijn 70ste blijf werken waar ik nu werk, zal ik 880 dagen van mijn leven onderweg zijn naar mijn werk. Wil je dit soort deprimerende feiten over je leven weten? Check deze website.

5. Gelukkig ben ik oud genoeg voor een auto

Mijn rijbewijs heb ik al heel veel jaar in mijn portemonnee zitten. Hij is zelfs ‘bijna’ aan vervanging toe. Bizar, want ik begon niet eens meteen toen ik achttien werd met rijles.

6. A sweet reminder aan vroegere levensdoelen

Laatst zag ik op een tienerwebsite het artikel ‘5 tips om er ouder uit te zien’ voorbij komen. Inwendig moest ik lachen. Vroeger was dat #lifegoals. Maar nu? Nee, bedankt.

7. Hoe oud is mijn zusje? Hoe oud ben ik?

Innerlijke conversatie: hoe oud is mijn zusje? 24. Huh? Maar ik ben zelf pas 24 en ze hoort 4,5 jaar jonger te zijn dan ik. Hoe oud ben ik zelf eigenlijk?

8. 18-jarigen zien me niet meer staan

Ooit was ik volwassen, maar werd ik nog wel eens versierd door een 18-jarige. Inmiddels hebben zelfs zij door dat ik tot een andere generatie behoor. Mijn rimpels beginnen zichtbaar te worden denk ik, of misschien zou het helpen als ik uit zou gaan.

9. Ik krijg bijna spijt dat ik mijn tattooketting heb weggegooid

Het is raar om je te realiseren dat je zo oud bent dat je trends ziet terugkomen (en straks nóg een keer ziet terugkomen?!). De eerste keer dat ik weer iemand met een tattooketting zag, moest ik twee keer knipperen. Sommige trends zal ik voor eeuwig aan me voorbij moeten laten gaan, omdat ze me doen denken aan mijn tijd op de middelbare school.

10. Ik heb zin om een museum met oude mobiele telefoons te beginnen

Laatst vond ik een paar van mijn oude telefoons terug: een Siemens met kleurenscherm, twee Samsung telefoons in de vorm van een paasei en de eerste Samsung Galaxy S met een screenprotector om het gebroken scherm bij elkaar te houden. Ik wilde kijken of er leuke verdwaalde sms’jes in stonden, maar dat ging niet: er passen alleen grote simkaarten in.

Wanneer voel jij je oud?