Paspoort met stempels

Samen uit, samen thuis. Al is dat bij mij en mijn paspoort niet altijd vanzelfsprekend.

Terwijl de beveiliger bij de bagagecontrole me sommeert om mijn schoenen uit te trekken en alle vloeistoffen op de band te leggen, heb ik vaak de neiging om mijn paspoort uit het oog te verliezen. Mijn paspoort is al meerdere keren gered door reisgenoten, of gewoon door een random man op het vliegveld. Zoals die keer in Tunesië dat een jongen mijn paspoort had meegenomen. Hij dacht dat het het paspoort van zijn vriendin was. Wat zal hij geschrokken zijn toen hij het paspoort opensloeg…

Vorige week was het weer eens zo ver. Ik had net mijn troep op de grond van onze hotelkamer in Riga gedumpt toen de telefoon  ging. Of ik mijn paspoort misschien kwijt was? Eh, nee. Eigenlijk niet, maar blijkbaar toch wel, want de receptie had mijn paspoort. De receptionist kwam hoogstpersoonlijk mijn paspoort bij de kamer afleveren. En mijn paspoort en ik waren weer herenigd.

De volgende dag was het tijd voor de eerste kennismaking met Riga tijdens een free walking tour. Ik raakte aan de praat met een Belg. Toen ik me voorstelde reageerde hij enthousiast. Heel enthousiast. ‘Oooooh, ben jíj Shirley?!’ Even flitste er van alles door mijn hoofd. Ben ik beroemd in België? Is hij fan van mijn geweldige artikelen? Het verlossende antwoord prikte mijn bubbel door: ‘Wij hebben gisteren jouw paspoort gevonden.’

DANKJEWEL! Mijn paspoort en ik willen namelijk nog heel veel reisjes samen maken.

Mijn tips over Riga deel ik binnenkort. Ben je benieuwd? Houd mijn website in de gaten.