Favoriete Netflix series

Ik wilde iets aanpassen in mijn Netflix-account, toen ik opeens mijn volledige kijkgeschiedenis had gedownload.

Misschien was het niet echt opeens, ik heb zelf op de knop gedrukt om het bestand te downloaden. Sinds 2014 heb ik 1300 dingen gekeken. De meeste van die ‘dingen’ zijn afleveringen van series. Een trip down memory lane. Zo stuitte ik op de eerste serie die ik ooit op Netflix keek (Pretty Little Liars) en zag ik een aantal dagen waarop in flink aan het bingewatchen was. Ik sta niet bekend om mijn goede smaak. Zo zette ik al een keer rare maar vermakelijke series op een rij en ook mijn liefde voor kerstfilms hield ik niet geheim. Verstand op nul en kijken, is mijn motto. Vandaag deel ik een aantal series die ik leuk vond.

Benieuwd naar je eigen kijkgeschiedenis? Je kunt het vinden als je Netflix bezoekt in je browser. Ga vervolgens naar je account en klik op ‘kijkactiviteit’.

1. How to Get Away With Murder

IMDB-score: 8,2

Er zijn van die series die iedereen je aanraadt. Vaak heb ik in zo’n geval juist geen zin om aan de serie te beginnen. How to Get Away With Murder is één van de series waar ik veel te laat mee begon. De serie gaat over een groep rechtenstudenten, die hun lesstof gebruiken om een moord die ze gepleegd hebben te verbergen. De serie is goed in elkaar gezet. Door flashbacks en flashforwards ontdek je hoe het verhaal in elkaar zit. Het voordeel van laat aan een serie beginnen, is dat je veel afleveringen achter elkaar kunt kijken.

2. The Affair

IMDB-score: 8,0

Noah heeft een affaire met Alison. In seizoen één zie je in iedere aflevering het verhaal door zijn ogen en door haar ogen, de serie komt daardoor een beetje langzaam op gang. Het seizoen eindigt met een moord, die in seizoen twee vanuit verschillende perspectieven ontrafeld wordt. Inmiddels staan er vier seizoenen op Netflix.

3. You

IMDB-score: 8,0

Ik begon aan de serie vanwege Penn Badgley (Dan uit Gossip Girl). In de serie You heeft hij de rol van stalker Joe. Een jongen die werkt in een boekwinkel en geobsedeerd raakt door Beck. Hij gaat heel ver om haar voor zich te winnen. Ik heb de kritiek over de serie meegekregen maar ik blijf het een bingewaardige serie vinden. Niet voor niets was ik er in twee avonden doorheen.

4. Jessica Jones

IMDB-score: 8,1

Er zijn series die ik in mijn eentje niet zo snel zou kijken, maar die ik samen met mijn vriend wel kijk. De series van Marvel bijvoorbeeld. Eén van de series zou ik in mijn eentje ook kijken: Jessica Jones. De serie gaat over superheld Jessica Jones, die in als privédetective in New York werkt. Ze raakt betrokken bij verschillende opmerkelijke zaken. Er is blijkbaar een ideale volgorde om alle Marvel series te kijken, maar je kunt Jessica Jones prima los kijken.

5. La Casa de Papel

IMDB-score:8,6

Een complete serie over één overval? Voor ik La Casa de Papel kijkt, vroeg ik me af hoe ze dat doen, maar ze doen het goed. De serie gaat over een overval op de Spaanse Koninklijke Munt. De overval is gepland door een man die zichzelf de Professor noemt. Een groep van acht overvallers moet het plan waarmaken, terwijl de Professor van buitenaf instructies geeft om de politie om de tuin te blijven leiden.

6. Narcos

IMDB-score: 8,8

Narcos is gebaseerd op de jacht van de DEA op Pablo Escobar en het Medellínkartel.. Inmiddels is er ook een seizoen Narcos: Mexico verschenen, daar heb ik nog niet naar gekeken.

7. Gossip Girl

IMDB-score: 7,4

Ik heb Gossip Girl zo vaak gezien vroeger. Als ik een all time favorite serie moet kiezen, kies ik Gossip Girl. Ik had alle seizoenen op dvd. Mocht je Gossip Girl nog niet gezien hebben: kijken. De serie over rijke tieners aan de Upper East Side zit vol roddels en achterklap, onmogelijke liefdes en familiedrama. Het einde van de serie vind ik wel een beetje jammer, dus in gedachten heb ik het einde van de boeken (ja, die heb ik ook allemaal gelezen) verweven met de serie.

8. Black Mirror

IMDB-score: 8,9

Black Mirror is een serie over de technologie in de 21ste eeuw, doorgetrokken tot soms vrij extreme scenario’s. Een datingapp die bepaalt hoe lang je met je date zult blijven, een ratingsysteem waarin iedereen je sterren kan geven of geheugenkaartjes waarmee anderen je geheugen kunnen uitlezen. Wat Black Mirror sterk maakt, zijn de concepten achter de afleveringen. De ene aflevering is beter (en leuker) dan de ander, maar na bijna iedere aflevering heb je iets om over na te praten.

9. Don’t trust the bitch of apt. 23

IMDB-score: 7,3

Ik hou van de sarcastische rollen die Krysten Ritter speelt. In deze serie heeft ze de eer om de bitch Chloe te spelen. Ze verhuurt een deel van haar appartement om geld te verdienen. Haar nieuwe huisgenoot June blijkt iets minder makkelijk weg te krijgen en uiteindelijk bouwen de brave June en Chloe een vriendschap op.

10. Jane the Virgin

IMDB-score: 7,8

Jane gaat voor een controle naar de gynaecoloog waar ze per ongeluk geïnsemineerd wordt met het sperma van Rafael, de rijke hotelerfgenaam van het hotel waar ze werkt. Jane besluit de baby te houden en dat brengt natuurlijk de nodige problemen met zich mee in haar eigen relatie en de relatie van Rafael.

11. New Girl

IMDB-score: 7,7

Nadat Jess haar vriend betrapt met een ander meisje zoekt ze een nieuw huis. Ze komt terecht in een appartement dat ze deelt met drie vrijgezelle mannen. Dat levert inmiddels al zeven seizoenen kijkplezier.

12. Blue Mountain State

IMDB-score: 8,4

Nog even een toevoeging aan mijn lijstje rare, maar vermakelijke series. Blue Mountain State neemt je mee in de wereld van een rugbyteam. Denk: vrouwen, drugs, seks. Door de afleveringen van twintig minuten ideaal om tussendoor te kijken.

13. Big Mouth

IMDB-score: 8,1

Voor wie zin heeft in iets anders, wederom in de categorie raar en vermakelijk: de tekenfilm Big Mouth. Deze serie gaat over tieners in de puberteit. De serie is een beetje maf en zorgt voor een terugblik naar de soms ongemakkelijke middelbareschooltijd.  Ik keek dit met mijn vriend en was zelf waarschijnlijk nooit aan deze serie begonnen, maar uiteindelijk was ik degene die steeds verder wilde kijken. Netflix heeft inmiddels een derde seizoen besteld, dus blijkbaar ben ik niet de enige die het kan waarderen.

14. Atypical

IMDB-score: 8,4

Atypical is een heel aandoenlijke serie over de 18-jarige autistische Sam. Hij pikt signalen uit de omgeving niet altijd goed op, dat zorgt voor een extra uitdaging wanneer hij besluit dat het tijd is om een vriendin te zoeken. Bonus: interessante weetjes over pinguins.

Wat zijn jouw favoriete series op Netflix?