De maand mei vloog voorbij, maar tegelijkertijd leek het lang te duren. Het voelt alsof ik al heel lang in Antwerpen woon, gek hoe dat soort dingen gaan.

Een week naar Berlijn

De maand begon goed met zes dagen in Berlijn. Een stad met een interessante geschiedenis, maar ook hippe hotspots. Er is relatief veel groen, er zijn veel speeltuinen en veel terrassen. Helaas was het in de eerste week van mei niet heel warm, maar op de laatste twee dagen in de stad hebben we toch een terrasje kunnen meepakken. Waarschijnlijk heb je het vaker gehoord: Berlijn is een aanrader voor een stedentrip. Na een week in de stad heb ik niet het idee dat ik de hele stad ken, in dit artikel deel ik toch mijn tips voor een (eerste) bezoek aan Berlijn.

Uitzicht Zionskirche Berlijn

Het leek me heerlijk om na mijn verhuizing op vakantie te gaan, even bijkomen en mijn werkloosheid onderbreken. Dat was het ook, maar tegelijkertijd voelde het gek. Op vakantie gaan met mijn vriend is zo’n vertrouwd patroon. Ik ben eraan gewend dat ik na afloop in mijn eentje terugga naar Utrecht en weer aan het werk ga bij mijn oude vertrouwde werk. Dat het samenwonen echt is, bleek toen ik thuiskwam in Antwerpen. Er lagen vier brieven van mijn favoriete Nederlandse instanties op de mat (twee van de belastingdienst, één van mijn zorgverzekering en één van de waterschapsbelasting). Welkom thuis.

Hoe zit het met werken?

Ik vermaak(te) me goed zonder werk, de dagen vliegen voorbij. Ik had verwacht dat na mijn vakantie de uitzichtloosheid zou toeslaan. Of dat zo is, zal ik niet weten. Na mijn vakantie kwam er een klus van een paar weken op mijn pad. Toffe bedrijven: ik ben nog steeds op korte termijn beschikbaar.

Hoe bevalt het in Antwerpen?

Heel goed! Ik voel me thuis en het lijkt alsof ik hier al langer woon dan anderhalve maand. Normale dingen zoals ‘s sporten zijn een stuk interessanter, omdat het allemaal nieuw is. Iedere keer dat ik door de stad wandel, kijk ik mijn ogen uit. Ik hoop dat de nieuwigheid nog even blijft, want het is leuk om op zo’n manier naar je woonplaats te kunnen kijken.

En het samenwonen?

In mijn relatie is er eigenlijk niet zo gek veel veranderd sinds we samenwonen. Doordeweeks zien we elkaar weinig. Mijn vriend werkt en heeft bijna elke avond iets te doen. Soms jammer; ik ben veel thuis en werk thuis. ‘s Avonds ben ik een soort enthousiaste puppy die wacht op haar baasje, maar mijn vriend is regelmatig laat thuis. Als ik eenmaal werk, vind ik dat denk vooral lekker, maar nu ik veel thuis ben en thuis werk, is het soms een beetje saai.

Dit deed ik verder in mei

  • Ik ging naar de diploma-uitreiking van mijn zusje. Daarna trakteerde ze mijn moeder, oma en mij op een lunch op het terras.
  • Op de terugweg worstelde ik me in de Flixbus door de laatste pagina’s van De Bruggenbouwer. Het was het eerste boek dat ik las voor de boekenclub en ik wilde me natuurlijk niet laten kennen. Zonder de druk van de boekenclub had ik het niet uitgelezen. Uiteindelijk bleek dat 90 procent van de boekenclub hetzelfde had.
  • Mijn vriend deed mee aan Plantenjogging in de Plantentuin van Meise. Ik ging mee, niet om hem aan te moedigen, maar om zelf door de plantentuin te wandelen. Het is een hele mooie botanische tuin, de moeite waard als je ervan houdt.

  • Eind mei stond mijn afspraak bij vreemdelingenzaken gepland. Dat ging heel soepel en dat betekent dat ik nu eindelijk een aantal andere dingen kon regelen, waaronder de mutualiteit – de Belgische variant van de zorgverzekering.

  • Ik sprak af met Cleo, een Nederlandse die al bijna tien jaar in Antwerpen woont #voorbeeldfunctie. Een week later appte ze me of ik zin had in een terrasje, de beste start van het weekend.
  • Ik deed een street art wandeling door Antwerpen. Je leest er binnenkort meer over op Gids voor het Zuiden.
  • Via Google kun je een certificaat Basisprincipes van Online Marketing halen. Het meeste wist ik al, maar ik had nooit de moeite genomen om het certificaat te halen. Dit vond ik er een mooi moment voor.
  • Ik wilde een proefles ‘hedendaagse dans’ volgen. Ongemerkt had ik op het rooster voor 2019 – 2020 gekeken. Het gevolg? Ik stond bijna in een gevorderde salsales voor koppels. Gelukkig ontdekte ik het net op tijd en kon ik wegsneaken om mezelf buiten heel hard uit te lachen.

Deze artikelen schreef ik deze maand

Op mijn persoonlijke blog was het een rustige maand:

Ondertussen op Gids voor het Zuiden

Misschien is het niet zo vreemd dat de meeste inspiratie die ik heb gerelateerd is aan België. De artikelen daarover kun je lezen op GvhZ:

Hoe was jouw maand?