Ik begon de maand in Frankrijk en ging daarna nog twee keer een weekend weg. Verder volgde ik een cursus, waardoor er amper normale werkdagen overbleven. Dit was dus echt mijn vakantiemaand. Tussendoor zette ik nog even handtekeningen voor twee belangrijke levensgebeurtenissen.

Van kathedralen tot vergane glorie

Mijn grote vakantie van dit jaar was een roadtrip van 9 dagen door Frankrijk. De route bracht me naar Amiens, Versailles, Bourges, Le Mont-Dore, Puy-en-Velay, Dijon en Bouzy. Er waren veel lichtevenementen, kathedralen, een bedevaartsoord, vergane glorie en een wintersportvibe in de zomer. Ik maakte er al 2.000 woorden aan vuil, mijn dagboek van de roadtrip lees je hier.

Verjaardagsweekend weg

Ik werd 32 en dat vierde ik met een weekend Gent met mijn moeder en zusje. We beklommen het Belfort, wandelden door de stad, aten, proosten met een cocktail op mijn en mijn moeders verjaardag, speelden een spelletje. De beste manier om een nieuw levensjaar te beginnen. We sliepen bij Studio 17. Ze lieten ons achter met een gevulde koelkast en de volgende ochtend werd er een ontbijtmandje voor de deur gezet.

Weggesleepte auto

Wat vakantie betreft kon het niet op, het laatste weekend trok ik er weer op uit. Dat begon met een kleine uitdaging: door het WK wielrennen moesten we voor 11.25 met de auto Antwerpen uit zijn. Allemaal leuk en aardig, maar de auto was weggesleept. De parkeerplaats is blijkbaar nodig voor de trailers van de acteurs van een nieuwe Netflix-serie. Gelukkig stond onze auto er al geparkeerd voordat de borden geplaatst werden, we hoefden dus geen boete te betalen. We slaagden erin om op tijd veel te veel spullen in te laden en de stad te verlaten voor een weekend in Warempage.

Onverwacht op een soepfestival

Warempage ligt in de provincie Luxemburg, een wandeling in de natuur kon niet ontbreken. Wat misschien nog leuker was: het soepfestival waar we onverwacht belandden. Ieder jaar in september is in La Roche-en-Ardenne Festival de la Soupe. Voor 7 euro krijg je een klein kommetje en daarna kan het proeven bij de verschillende kraampjes beginnen. Ik waande me in een kneuterige serie (denk: Hart of Dixie, mocht iemand dat gezien hebben). Mijn dag kon niet meer stuk toen bleek dat we het kommetje mee naar huis mochten nemen.

Handtekening 1: nieuw huis

Deze maand zetten mijn vriend en ik eindelijk onze handtekeningen (en heel veel paraafjes) onder de akte van ons huis. Nu moet ik me nog een avond met pen en papier aan tafel schuiven. Ik moet mijn testament namelijk met de hand overschrijven, daar had ik echt nog nooit van gehoord. De notaris in België is duurder dan in Nederland, dus wie weet is deze besparing de moeite waard.

Handtekening 2: nieuwe baan

Terwijl ik stond uit te hijgen na een steile klim en genoot van het uitzicht op de bergtoppen van Puy de Sancy in Frankrijk werd ik gebeld met goed nieuws: ik heb een nieuwe baan! In november begin ik als digital content marketeer bij een dochterbedrijf van mijn huidige werkgever. Ik heb er heel veel zin in om nieuwe dingen te leren. En ik ga er niet over liegen, dat mijn reistijd gehalveerd wordt, is ook heel fijn. Zeker met het vooruitzicht dat we meer naar kantoor gaan.

Het uitzicht tijdens mijn telefoongesprek.

En verder

  • Mijn vriend ging zonder mij op vakantie en ik genoot volop van het feit dat ik mezelf een week lang als een burrito in het dekbed kon rollen.
  • Ik las eindelijk het boek Middernachtbibliotheek, misschien een hype, maar ook een aanrader. Hij is sinds kort beschikbaar in Kobo Plus.
  • ‘Wanneer was je voor het laatst op kantoor?’ Ik: ‘In oktober.’ Collega: ‘Oktober. En het is nu… september.’ Ja, vorig jaar had ook een oktober. Ik heb me voor het eerst in lange tijd naar kantoor laten lokken door de gratis friet. Ik was niet de enige. Dat maakte het extra leuk, want ik denk niet dat er afgelopen tijd op één dag al zoveel collega’s op kantoor zijn geweest.
  • Vaker naar buiten betekent ook een normale(re) outfit dragen. Ik had letterlijk geen bh’s meer, alleen een bralette die ergens op de vloer slingerde voor wanneer ik eens naar buiten ging. Daar bracht ik verandering in na een afspraak bij BH4U. Een hele fijne winkel, waar de kans groot is dat je met meer naar buiten komt dan je van plan was.
  • Ik volgde een cursus MBTI, je kent het misschien van de test op 16personalities.com. De cursus was interessant, maar leverde me tegelijkertijd een identiteitscrisis op. Er staat een blog klaar in mijn concepten, misschien dat ik die post tegen de tijd dat ik mijn persoonlijkheid een beetje heb doorgrond.
  • Mijn cursus Frans is weer begonnen. Net als vorig jaar met een klein groepje, de school heeft te lijden onder corona. Ondanks de officieel te kleine groep, lijkt het gelukkig toch weer door te gaan.
  • Ik volgde een paar proefdanslessen én ik schreef me in voor een les choreography. Van mijn vijfde tot een paar jaar geleden danste ik, daarna heb ik een tijdje pilates gedaan en vervolgens niets meer. Ik beleef nu toch meer plezier aan de lessen dan ik van tevoren had verwacht. Voor de zekerheid heb ik toch eerst maar 10 lessen betaald.

Hoe was jouw maand?