Twee keer knipperen en september is voorbij. Voor mijn gevoel heb ik weinig gedaan deze maand, maar nu ik erop terugblik valt dat best mee.

Ik genoot van de laatste zomerdagen op het terras en de eerste herfstdagen met warme chocolademelk onder een dekentje. Dat laatste doe ik trouwens net zo lief in de zomer. Geef me er een slechte maar heerlijke film bij en ik ben blij. In het genre slecht, maar heerlijk kan ik de film Fall Inn Love aanraden.

Deze dingen deed ik in september

Ik ging naar een surpriseparty

Voor de surpriseparty van een vriendin ging ik naar Nederland. Het voelde best gek om op Utrecht Centraal te zijn. Ik heb geen heimwee, maar wel een nostalgisch gevoel dat vroeger niet meer terugkomt.

Ik was jarig

Misschien heeft het punt hierboven te maken met het volgende: ik vierde mijn dertigste verjaardag. Hoewel, ik vierde het eigenlijk helemaal niet. Mijn moeder kwam op de dag zelf langs en een weekend later kwamen mijn zusje en moeder langs. Ik was de enige die taart bestelde.

Ik ging naar 40 – 45

Voor kerst kreeg ik kaartjes voor de musical 40-45. Negen maanden later… De techniek had na de zomervakantie last van haperingen. Na het vierde technische defect werd de voorstelling vlak voor het einde officieel geannuleerd. Zo sneu voor de cast. Binnenkort mogen we opnieuw.

Tussendoor werkte ik af en toe

Ik heb voor het eerst een freelanceklus voor een Belgische opdrachtgever. Thanks to Talitha verschijnen er binnenkort teksten van mij op de website van een krant. Verder zijn er binnenkort een aantal artikelen van mij te lezen in Santé. Als extra bijverdienste vertaal ik via een website af en toe klantenservicemails van Engels naar Nederlands. Het doet me een beetje denken aan mijn studententijd, toen hosselde ik ook altijd van alles bij elkaar.

Ik ging naar Open Monumentendag

Er kwamen vrienden op visite in Antwerpen. Toevallig was het die dag Open Monumentendag. We bezochten de Bourlaschouwburg, een opvallend gebouw in de Theaterbuurt in Antwerpen. Het theater is van binnen ook bijzonder. Om de decors te plaatsen gebruiken ze nog een ouderwets systeem met touwen. En de koepel? Dat is optisch bedrog. Ik schreef er een artikel over voor Gids voor het Zuiden.

Daarna keek ik rond op de bouwplaats van de Kipdorpsite. Normaal is de bouwplaats vlakbij het station afgesloten, extra leuk dat je er op Open Monumentendag rond kunt kijken. Vroeger had Antwerpen een stadsmuur en een gracht (een gracht!). Toen ze de stad wilden uitbreiden, hebben ze daar gewoon gebouwen en wegen bovenop gebouwd. Nu bouwen ze er een weg en een parkeergarage. Ze proberen daarbij zoveel mogelijk van de oude stadsmuur en bastions te bewaren en in het nieuwe plan te verwerken.

Ik boekte een vakantie

Mijn reis naar Vietnam moet nog beginnen, maar de volgende reis is al vastgelegd. We gaan naar IJsland! Betaalbare hotels moet je daar op tijd boeken schijnt, extra lang voorpret dus.

Ik verbrandde drie vingers

Ik verbrande drie vingers door ze op een hete kookplaat te leggen die ik ‘s middags vergeten was uit te zetten. Met mijn verbrande vingers onder de kraan om te koelen Googlede ik met mijn andere hand wat ik verder ook alweer kon doen bij brandblaren. Daarbij liet ik mijn telefoon vallen op de keukenvloer. Dat leverde een barst in de (gelukkig) achterkant van mijn telefoon op. Het herstelvermogen van de huid blijft fascinerend: twee weken later zijn de meeste blaren genezen, alleen op mijn wijsvinger laat de huid los. De barst in mijn telefoon geneest helemaal niet?

Naar World Press Photo en high tea’en

Met drie vriendinnen die ik sinds mijn verhuizing te weinig gezien heb, ging ik een dag naar Eindhoven. We bekeken de tentoonstelling van World Press Photo, leuk om een keer te zien. Daarna praten we bij onder het genot van… thee in wijnglazen.

Deze artikelen schreef ik deze maand

Hoe was jouw maand?