Plantentuin Antwerpen Den Botaniek

Dit deed ik allemaal in september.

Ik heb een vakantie geboekt

Het kriebelde al een tijdje om vakantieplannen te maken. Wanneer heb ik daar geen last van? Zoals gewoonlijk had ik iedere dag zin in iets anders: cultuur in Israël, een roadtrip door Florida, terug naar Curaçao, een stedentrip naar Sofia… Uiteindelijk boekte ik een weekje Tenerife. Ik vond voor de periode waarin we gaan relatief goedkoop een luxe hotel. Ondanks de hotelkeuze ben ik niet van plan om de vakantie door te brengen aan het strand en zwembad.

Thuiswerken 2.0

Ik werd deze maand 29 en dat was ook de dag waarop ik voor het eerst ‘thuis’werkte in Antwerpen. Het goede nieuws is dat de meubels sneller bezorgd zijn dan ik verwacht had, ik zat dus gewoon aan tafel. De koelkast was speciaal voor mijn verjaardag gevuld met witte chocolademousse en tiramisu. Na mijn werk had ik tijd voor een snelle hap met mijn vriend en om 20.05 stapte ik in de Flixbus terug naar Utrecht. My glamourous birthday night.

Het dressoir is te zwaar om met zijn tweeën recht te zetten. Het had gekund, als ik niet de (slappe) tweede persoon was geweest. Inmiddels staat ‘ie dankzij assistentie.

Wat ik verder deed deze maand

  • Nog even een flashback naar de laatste dag van augustus: samen met twee vriendinnen ging ik naar het Foute Zomerfeest – de naam zegt genoeg. Eén van de twee vriendinnen is zwanger en onderweg kreeg ik een voorgevoel dat mijn andere vriendin zou onthullen dat ze ook zwanger is. Daar hoor ik vast niet over te speculeren, maar verrassend genoeg klopte mijn voorgevoel wel. Zo stond ik niet met één maar twee zwangere vriendinnen te hossen bij een optreden van Snollebolleke.
  • Samen met Marlous werk ik aan een ‘secret project’, die term heb ik altijd al eens willen gebruiken. Het project is trouwens niet heel geheim, als je ons allebei volgt, kun je waarschijnlijk wel raden waar we mee bezig zijn.
  • Ik bracht de een deel van mijn weekenden door in Antwerpen. De tijd werd vooral gevuld met klusjes, zoals een waslijn ophangen op het balkon en de oven schoonmaken. Verder gaf ik mijn moeder en oma een rondleiding in mijn toekomstige buurt en het weekend erna kwamen er drie vriendinnen langs. Ik voel me nu al schuldig dat ik verder weg ga wonen en dat mensen moeite voor me moeten doen. Al zullen ze de weekendjes Antwerpen hopelijk ook waarderen.

Een nieuwe stad betekent nieuwe hotspots leren kennen, de pasta bij Moderato+ aan de Oudevaartplaats is goedgekeurd.

Met mijn vriendinnen lunchte ik bij de Wasbar, een eettentje en een wasserette in één (en ee bekende hotspot).

‘Ben je al verhuisd?’

Ik krijg af en toe de vraag of ik al verhuisd ben naar Antwerpen. Nee, ik ben niet verhuisd. Veruit het grootste deel van de tijd ben ik in Utrecht, waar ik nog steeds woon. Het is vast verwarrend dat ik het soms heb over mijn huis of mijn buurt in Antwerpen. Truth is: op dit moment is het niet mijn huis. Mijn vriend woont er, hij betaalt het. Toch voel ik me er al best wel thuis en ik wil wanneer we gaan samenwonen niet het gevoel hebben dat ik bij hem intrek.

Meeste gelikete Instagram-foto

Een vriendin trakteerde op cocktails ter ere van haar verjaardag. Bij The Street Food Club in Utrecht zijn de cocktails Instagram-waardig. Al moet ik bekennen dat ik zwichtte voor de Hello Kitty-cocktail, die je ziet op de tweede foto.

Minst gelikete Instagram-foto

De foto van Ladurée kreeg de minste likes. Terecht, want uiteindelijk kocht ik er niets. Ik film nog steeds iedere dag een seconde. Het resultaat van deze maand kun je op mijn profiel bekijken.

Deze artikelen schreef ik deze maand

De artikelen die nooit geschreven zijn
Sommige ideeën wordt nooit meer dan een titel of een alinea in mijn map met concepten. In dit artikel staan de artikelen die nooit geschreven zijn op een rij, zo kon ik er toch iets over zeggen.

29 | The year of change?
Ik noemde het net al even; in september was ik jarig. Om een of andere reden is het erin geslopen dat ik iedere verjaardag terugblik op afgelopen jaar en dat deed ik in dit artikel.

De leukste wijken van Antwerpen
Ik kende Antwerpen alleen als toerist, maar daar moest snel verandering in komen toen ik op huizenjacht ging. Mijn eerste bevindingen kun je nu lezen.

Een brug beklimmen in Porto
Een throwback naar vorig jaar zomer. Tijdens mijn stedentrip in Porto beklom ik de Ponte da Arrábida. Klinkt spannender dan het is, ik vertel er meer over in dit artikel.

Next up

Vandaag is het nog september, maar het enige dat op mijn planning staat, is mijn huis schoonmaken. Het is nodig. Ik ben de laatste tijd best veel weggeweest. Als ik een keer thuis ben, wil ik met vrienden afspreken of relaxen. Schoonmaken is dus op zijn zachtst gezegd een tijdje geleden… In oktober ga ik naar Tenerife, er staan al wat etentjes op de planning en verder staat alles nog open. Misschien wordt oktober ook de maand waarin Marlous en ik ons project zullen lanceren. Stay tuned.

Hoe was jouw maand?

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail