Meer kan ik er niet van maken.

Ik was deze maand een beetje teleurgesteld in mezelf en wat ik met mijn leven doe (of juist niet). Zo heb ik sommige mensen al te lang niet gezien en voel ik me een slechte vriendin. Ik heb de thuisblijfmodus nog niet helemaal achter me gelaten. Inmiddels heb ik mezelf weer bij elkaar geraapt en blijkt er toch genoeg te gebeuren in mijn leven voor een overzicht van dingen die ik in oktober deed.

 • Naar een bruiloft met de boekenclub. De eerste bruiloft in België waar ik zelf voor ben uitgenodigd en niet via mijn vriend. Het lijkt erop dat ik een eigen leven heb hier.
 • Ik bestelde macarons bij McDonald’s. ‘Waarschijnlijk bestelt niemand dat hier en zijn ze nu in paniek aan het kijken of ze vanochtend uit de vriezer zijn gehaald,’ zei ik tegen mijn vriend. Toen de medewerker onze bestelling overhandigde, meldde ze dat we vanille en pistache niet meteen kunnen eten, omdat die smaken net uit de koeling komen.
 • Een vriendin had Antwerpen op haar route en maakte hier een lunchtussenstop. Ideale lunchpauze op een vrijdag in de zon.
 • Mijn moeder en zusje kwamen naar Antwerpen voor de dansvoorstelling van Isabelle Beernaert in de Stadsschouwburg.
 • Ik heb nog geen enkele dansles gemist sinds ik lid werd in september. Zelfs toen de docent aankondigde dat we volgende week een Halloweendans zouden doen, liet ik me niet tegenhouden. De choreografie bevatte, zoals ik al vreesde, drie van mijn minst favoriete dingen van dansen: over de grond rollen, improvisatie en dicht bij elkaar dansen. Maar ik moet bekennen dat het uiteindelijk best ok was.
 • Irene en Robin organiseerden een bloggersmeeting. Een goede reden om een keer buiten te komen en een aantal mensen te ontmoeten die ik alleen online kende.
 • De kerstverlichting hangt in mijn straat. Dat is goed nieuws om twee redenen. 1. Kerstverlichting in de stad. 2. Vorig jaar begon de kerstverlichting pas in de volgende straat, dus dit is een upgrade.

Vanaf nu praat ik iedere maand over mijn nieuwe huis

 • Ik ben nu dus iemand die te veel praat over een nog niet bestaand huis. De komende maanden moeten we veel keuzes maken, met soms best strakke deadlines. Stap 1: de indeling en de lichtpunten vastleggen. De kans is groot dat we alles zo goed als bij het standaardvoorstel houden, aangezien we echt geen idee, inzicht of ervaring hebben. Beste ingeving tot nu toe: lichtschakelaars naast het bed, zodat ik vanuit mijn bed het licht aan en uit kan doen.
 • Ondanks dat ik weinig inzicht heb, doe ik mijn best. Ik knipte alle meubels die we hebben op schaal uit om te kijken hoe ze in ons nieuwe huis passen. Spoiler: best goed. Alleen onze kledingkast past waarschijnlijk net niet op de meest logische plek in de slaapkamer. En dat terwijl hij ‘maar’ twee meter is, dat valt toch mee voor twee personen?
 • Ik bouwde alvast verhuiscredits op door Marlous te helpen met wat dozen uitpakken en de eerste maaltijd in haar nieuwe huis te eten (pizza).

Afscheid nemen op mijn werk

 • In november begin ik met mijn nieuwe baan. Ik mocht half oktober al mee met de teamdag. Leuk om bijna iedereen voor het eerst te ontmoeten buiten een kantoorsetting. Na vier dagen weekend (vier weken zat er niet in) ben ik klaar voor mijn eerste werkdag op dinsdag.
 • Bij een nieuwe baan hoort ook afscheid nemen van collega’s. Altijd een beetje ongemakkelijk, maar uiteindelijk best leuk. Ik kreeg veel lieve afscheidsberichtjes en een cadeaubon voor een fancy restaurant in Antwerpen. Een paar Franstalige collega’s gaan mijn accent missen – in plaats van mijn sprankelende persoonlijkheid? Blijkbaar klinkt Nederlands-Nederlands toch gezelliger dan ik dacht. Om niet over twee maanden awkward uit de groepsapp te stappen, besloot ik dat meteen te doen. Hopelijk kwam mijn ‘bedankt, ik zal jullie niet vergeten’ gemeend over nadat er daaronder ‘Shirley heeft de groep verlaten’ verscheen.
👋👋👋

Op mijn tv

You seizoen 3. Nogal overdreven, maar ik blijf kijken. De hoofdpersoon Joe blijft voor mij altijd een beetje Dan uit Gossip Girl. Dat inspireerde me om de nieuwe versie van Gossip Girl te kijken. Ik heb de zes seizoenen vroeger zo vaak gekeken, geen verrassing dus dat de nieuwe versie het voor mij niet bij de originele haalde. Next up: het nieuwe seizoen van Big Mouth komt begin november op Netflix. Een tekenfilm over… Ja, waarover eigenlijk? Hitsige pubers. Heel raar, maar stiekem ook vermakelijk.

Hoe was jouw maand?