Een paar kleine gelukjes van deze maand.

Ik kan me niet meer herinneren wat ik gedaan heb in oktober. Gelukkig film ik al bijna drie jaar lang iedere dag een seconde. Leuk om terug te kijken en op dit moment komt het goed van pas om te kijken wat ik in oktober allemaal meegemaakt heb.

Dit deed ik deze maand volgens One Second a Day

Er komt heel veel eten voorbij. Veel andere dingen dan werken, eten en slapen, doe ik tegenwoordig niet, dus dat verklaart het.
 • Laat ik beginnen met de collectie TakeAway-maaltijden: empanadas van Toto, pizza van Pizza Company, een burrito van Taco Factory en Fancy Thaise gerechten van Het Gebaar. Van gerechten thuis opwarmen krijg ik toch lichte stress, reminder voor volgende keer. Verder haalde ik een vegan wafel met vegan slagroom bij Icelab, ging ik eten bij Murni en at ik een luxe vijfgangenlunch (verjaardagscadeau en het laatste etentje op locatie) bij L’epicerie du Cirque.
 • Toen ik op de redactie van een tijdschrift werkte, had ik het geluk dat merken ons vaak hun nieuwe smaken opstuurden om te proeven. Tegenwoordig leg ik nieuwe smaken zelf in mijn winkelmandje. Deze maand was het Ben & Jerry’s Chip Happens, ijs met stukjes chips erin. Goedgekeurd, maar kan niet op tegen mijn favoriete klassiekers.
 • Ontdekt en een aanrader: Manon-pasta van Leonidas.
 • Valt het op dat eten nog meer dan anders de hoofdrol speelt in mijn leven? Zelfs een weekmenu bij HelloFresh samenstellen is tegenwoordig een waar hoogtepunt. De gekookte maaltijden verdienen af en toe een plek in mijn One Second a Day, het ziet er alleen nooit zo goed uit als op de foto van HelloFresh.

Over naar de dingen die niet over eten gaan

 • We maken een subtiele switch naar drank. Een zondagse wandeling veranderde in gratis wijn proeven op de Groenplaats. Georganiseerd door Luddites tijdens Smaakmeesters. De week ervoor scoorde ik een gratis glaasje sterkedrank in Borgerhout. Ik zie een patroon. Ik moet vaker naar buiten. En zeker op zondag.

 • Een paar andere wandelingen die ik maakte: door de Handelsbeurs, naar Park Spoor Noord, in het donker random dwalen door Antwerpen… En om een keer een doel te hebben, heb ik een deel van de route langs gedichtenmuren in Antwerpen gewandeld.

 • Mijn Frans-cursus ging tot aan de herfstvakantie door in het schoolgebouw. We zijn met maximaal 5 cursisten in mijn groep, afstand houden is dus goed te doen. Voor de ventilatie moeten de ramen open, er staat een ontsmettingskit klaar en we houden de hele les ons mondmasker op. Wat een uitje – en dat bedoel ik niet sarcastisch.

 • Ik heb de bank (zetel) gestofzuigd. Het feit dat ik dit als klein geluk in mijn One Second a Day terechtkomt, zegt genoeg over mijn maand.
 • Ik filmde mijn nieuwe schoenen. Die zullen nog een paar jaar meegaan, aangezien mijn leven zich voornamelijk thuis afspeelt, met mijn sloffen aan.
 • Ergens tussendoor komen er een paar seconden van mijn werk voorbij, het was een goede maand op dat vlak. Ik ging voor de vijfde keer sinds maart een dag naar kantoor – voorlopig de laatste keer. Op Gids voor het Zuiden deel ik wat meer over mijn werk en dan vooral over het werken in een team dat deels uit Franstalige collega’s bestaat.
 • Vroeger was ik niet zo’n fan van spelletjes. Tegenwoordig kan ik het waarderen als ze niet te lang duren. Het is een welkome afwisseling van naast mijn vriend op de bank zitten en allebei op onze telefoon scrollen.
 • Ik keek de afgelopen maanden de eerste vijf seizoenen van How To Get Away With Murder voor de tweede keer. Ik herinnerde me er bar weinig van. Inmiddels heb ik de laatste aflevering van seizoen 6, het laatste seizoen, gezien. Ik ben tevreden.

Waar ik naar uitkijk

 • Een kerstboom en kerstlichtjes. Hoe lang wachten jullie daar nog mee?
De eerste helft van oktober was het spannendste en drukste deel van mijn maand. Zo ziet mijn timeline in de app One Second a Day er dan uit.