Nog even over oktober.

Foto gemaakt door Marlous. Pancakes bij Barchel in Antwerpen.

Laatst vroeg ik me in een gesprek met vriendinnen hardop af hoe interessant ik mezelf vind. Ik bedoel, ik deel online van alles over mijn leven. Terwijl: who cares? Ik vind mezelf niet interessant(er dan anderen) en het gaat me ook niet per se om het delen. Op social media deel ik bijvoorbeeld helemaal niet veel, hoewel ik op Instagram een stuk actiever ben dan vroeger. Het is mijn liefde voor schrijven. Ik schrijf graag en over mezelf schrijven is nu eenmaal een makkelijke manier om meer te schrijven. Daarnaast heeft bloggen me contacten opgeleverd, dat is me met een papieren dagboek nooit gelukt. Niemand is verplicht om te lezen wat ik de wereld in slinger, maar ik vind het leuk dat sommigen die moeite wel nemen. Dus als je soms/trouw meeleest – zelfs mijn maandoverzichten: bedankt.

Dat brengt me bij mijn maandoverzicht van oktober. Deze dingen deed ik afgelopen maand:

Naar het Middelheim Museum

Samen met Cleo en Marlous ging ik naar het Middelheim Museum, een museum in de buitenlucht met beelden en kunst. Het ligt iets buiten het centrum van Antwerpen, maar het is de moeite waard om een stukje voor te fietsen. Marlous en ik hadden een foto nodig voor het eenjarige jubileum van Gids voor het Zuiden, onze ongegeneerde fotoshoot leverde onder ander deze grappige foto op.

Verjaardagen vieren

Ik ging met mijn vriend uit eten voor mijn verjaardag. Nog geen drie weken na dato. Dat is een prestatie, want sommige jaren heb ik mijn verjaardagscadeau niet geïnd. Mijn vriend is ook jarig geweest. Eén van mijn cadeaus was een kwartet (als in het spel) waarin hij kwartetten kan verzamelen in de categorieën als ‘Ruzie op vakantie’, ‘Eten om niet te vergeten’ en ‘Verhuizen naar België’. Uiteraard met bijpassende foto’s op iedere kaart. Ik had het spel al een tijdje geleden online besteld en kon nu eindelijk het eindresultaat zien.

Vol met inside jokes, dus totaal niet interessant voor jullie.

Dagje Utrecht

Ik was een dag in Nederland voor de promotie van een vriendin. Ik kan daar natuurlijk niet te laat komen, dus ik besloot extra vroeg te vertrekken om voor die tijd mijn oude vertrouwde Albert Heijn te bezoeken en af te spreken met een vriendin in de flat waar ik woonde. De promotie was in een zaal aan het Domplein met vervolgens een borrel en diner bij Roost aan de Singel. Echt bijzonder om bij zo’n gelegenheid te mogen zijn, ik ben trots op mijn gepromoveerde vriendin.

Musical 40-45

Vorige maand ging ik naar de musical 40-45. Nadat de voorstelling een paar keer vastliep en uiteindelijk geannuleerd werd, mocht ik deze maand opnieuw. We bleken nog zeker een half uur gemist te hebben en zonder vastlopers is de musical een stuk indrukwekkender.

Avonturen in Antwerpen

Ik loop graag heen en weer tussen mijn huis, de stad, mijn huis, de stad en mijn huis. In het centrum wonen is ideaal. Als ik iets meer foto’s zou maken van de dingen die ik doe, zou mijn maandoverzicht een stuk interessanter zijn.

Jullie moeten het doen met een foto van deze gevel.

Magische avondwandeling bij De Grote Schijn

Ik ging naar Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne (vlakbij Antwerpen). Een deel van het park is omgetoverd tot een magisch bos voor De Grote Schijn. Er is een wandeling uitgezet vol licht- en geluideffecten. Geloof mij als ik zeg dat het in het echt een stuk mooier is dan op mijn foto. Je kunt er tot en met 11 november naartoe.

Ik heb (waarschijnlijk) een nieuwe baan

Ik wil niets jinxen, maar ik ben te enthousiast om hier niets over te zeggen. Ik moet mijn contract nog tekenen, maar ik ga er vanuit dat alles goed gaat en in dat geval heb ik een nieuwe baan. Er zit een leuk verhaal achter, maar dat bewaar ik totdat ik getekend heb en alles vaststaat. In mijn volgende maandoverzicht lees je waarschijnlijk meer over wat ik precies ga doen.

Deze artikelen schreef ik deze maand

Misschien wil je dit ook lezen: Vandaag woon ik een half jaar in België

Hoe was jouw maand?