Fietsen op de Veluwe

Ik was in oktober een week op vakantie naar Tenerife. Op die verhalen moeten jullie even wachten, want ik kom vanavond pas thuis. Wat ik de rest van de maand deed, vertel ik in dit maandoverzicht.

Fietsen op de Veluwe

De eerste zaterdag van oktober was het perfect weer om te fietsen op de Veluwe. De fietsroute van 26 kilometer vanaf de ingang bij Schaarsbergen maakten we stiekem iets korter om daarna een pitstop te maken voor een softijsje bij een snackbar genaamd De Pitstop. Dat het perfect weer was om te fietsen op de Veluwe bleek wel toen ik maandag op de redactie ontdekte dat twee van mijn collega’s ook die zaterdag over de Veluwe fietstsen.

Dit had ik lang niet gegeten.

Op ontdekking in Antwerpen

Ik vind het leuk om steeds meer van Antwerpen te leren kennen. Het loopt niet zo’n vaart, mijn ontdekkingstochten vinden nog steeds plaats in de populairste delen van het centrum. In één van de zonnige weekenden liep ik via de Kammenstraat richting de Steenhouwersvest en de Vrijdagmarkt. Via het Schipperskwartier liep ik uiteindelijk door tot het MAS. Het uitzicht vanaf het dak van het MAS had ik al een keer eerder bekeken, dat sloeg ik nu over. Onderweg ging ik wel naar binnen bij de Sint-Pauluskerk. Er is een speurtocht voor kinderen (of volwassenen zoals ik) en daar werd ik stiekem heel blij van. Daarnaast was ik gefascineerd door de tuin en eigenlijk vooral door de gewone tuintjes van mensen die aan de kerktuin grenzen Daar heb ik geen goede foto van gemaakt, dus je zult het zelf moeten gaan ontdekken.

Hoe leuk, deze speurtocht in de Pauluskerk.

Plantenupdate

Tijdens een burgerlijk schoonmaakmiddagje – het was nodig – zette ik al mijn pannenkoekenplanten bij elkaar. Op de foto zie je mijn grootste pannenkoekenplant, met alle tien de babyplanten die ze geproduceerd heeft. Inmiddels is mijn collectie iets uitgedund; ik heb vier plantjes weggegeven. Helaas zitten er in veel planten vliegjes. Hopelijk krijg ik die weg, anders zal mijn collectie binnenkort nog verder uitgedund worden.

En verder

  • Ik inde deze maand een aantal verjaardagcadeaus. Mijn zusje nam me mee uit eten in Amsterdam en een vriendin trakteerde me op een uitgebreide lunch en taart in haar woonplaats Middenbeemster.

    Deze mooie herfstkleuren kwam ik tegen in Amsterdam.

  • Met een vriendin uit mijn flatgebouw ging ik naar de film Doris. Als je deze film niet gaat kijken, mis je niets, maar het was best vermakelijk. De andere vrouwen in de zaal vonden de film hilarisch en dat vond ik dan weer heel leuk. Om één of andere reden word ik er altijd heel blij van als anderen ergens om lachen.
  • Waarom *neemt hap* smaakt *neemt hap* dit gerecht zo raar? Nog zes happen later, herinner ik me dat er een fles schoonmaakmiddel heeft gelekt in mijn boodschappentas. Ik zat lekker diepvriesgroenten gemarineerd in keukenreiniger te eten. Het duurde meer dan een uur voordat de vieze smaak weg was. Het blijkt al uit het feit dat er een nieuw maandoverzicht verschijnt: ik heb mezelf niet per ongeluk vergiftigd.
  • Het ‘secret project’ waar ik sinds september met Marlous aan werk, ging deze maand online. Als je ons beiden volgt, weet je misschien dat we allebei een relatie hebben met iemand in België. Op onze nieuwe blog Gids voor het zuiden delen we onze verhalen over België. We schrijven niet alleen over hotspots, maar ook over verschillen tussen Nederland en België.
  • De laatste week van oktober bracht ik door op Tenerife. Ik schrijf dit artikel stiekem voor mijn vakantie. Eigenlijk is dit maar een maandoverzicht over drie weken van oktober. Als het goed is, kom ik vanavond thuis. Binnenkort kun je artikelen over Tenerife verwachten.

Deze artikelen verschenen deze maand

Het was een rustige maand op Shirley.digital, er verschenen buiten dit maandoverzicht drie artikelen online.

30 (fails) before 30
Een bucketlist is niet mijn ding, in plaats daarvan heb ik besloten te falen voordat ik dertig word.

Deze boeken heb ik de afgelopen tijd gelezen
Ik maakte weer een lijstje van de boeken die ik de afgelopen tijd las. Ik las onder andere een aantal boeken over de verschillen tussen Nederland en België.

Lancering blog over België: Gids voor het zuiden
Het is hier vaker stil, dus het zou zomaar kunnen dat het jullie niet was opgevallen dat het hier deze maand wat stiller was. Dit keer had ik een goede reden. Samen met Marlous heb ik gewerkt aan onze nieuwe blog over België: Gids voor het zuiden.  Daar nemen we jullie mee op ons avontuur in België. Go check it out.

De minst gelikete Instagram-foto

Mijn foto van Middenbeemster kreeg de minste likes op Instagram. Waarschijnlijk ligt het niet aan Middenbeemster, maar aan mijn fotoskills.

Dit bericht bekijken op Instagram

@catching1000moments treated me well 🍽

Een bericht gedeeld door Shirley.digital (@shirleydh) op

Next up

November wordt een gewone maand. Ik voorspel: werken, eten, slapen. Het lijkt erop dat het hoogtepunt wordt dat ik het bestuur van mijn flat ga verlaten. Exciting, jullie kunnen vast niet wachten om daar alles over te horen. Gelukkig heb ik nog wat verhalen over Tenerife met hopelijk een hogere entertainmentwaarde.

Ik ontdekte dat ik precies een jaar lang maandoverzichten maak. Je vindt de oude maandoverzichten hier.

Hoe was jouw maand?