Ik telde met een adventskalender af naar de start van mijn andere adventskalender.

Ik maakte zo weinig foto’s dat ik zelfs een stockfoto van blaadjes moet gebruiken.

Vroege kerstperikelen

De herfstblaadjes liggen nog op de grond en het kerstfilmseizoen is bij mij al lang en breed begonnen. Normaal kijk ik amper (romantische) films, maar voor kerstfilms heb ik een zwak. Love Hard was ideaal om mijn verstand op nul te zetten. The Princess Switch 3 voelde daarentegen als The Princess Switch 300. Er zit blijkbaar toch een limiet aan mijn tolerantie voor slechte kerstfilms. Hebben jullie nog aanraders?

Ondanks dat ik al in de juiste stemming ben, heb ik nog geen tijd gemaakt om de kerstboom op te zetten. Vorig jaar was mijn kunstkerstboom al een beetje verroest. In de tussentijd hebben we een kleine kelderoverstroming gehad, dus misschien is de kunstkerstboom nu écht verroest. Of beschimmeld. Daarnaast hebben we afgelopen jaar een grotere tv gekocht, waardoor het spannend wordt of de kerstboom daarnaast past. Wat een problemen, to be continued in december.

Weer even over mijn nieuwe huis

We hebben deze maand de kamerindeling voor ons nieuwe huis vastggelegd. Oorspronkelijk was er een bad- en een douchekamer. Hartstikke leuk om te kunnen pronken met twee ‘badkamers’, ware het niet dat de douchekamer gewoon formaat kast met een douche erin is. Ik heb liever één ruimte en deze discussie heb ik welliswaar gewonnen, yes. Daarna mochten we de eerste versie van onze keuken samenstellen. Welke vorm kraan, staat de kraan op de spoelbak of ernaast, welke oven, magnetron of combimagnetron, keramisch koken of inductie, hoe groot moet de koelkast zijn, is het de moeite waard om te upgraden naar een stillere afzuigkap? De waslijst vragen hield niet op. Dankzij uitgebreid Pinteresten konden we de vragen in de keukenwinkel sneller beantwoorden dan verwacht. Wat helpt, is dat we ons hele huis in Floorplanner hebben. Met veel dank aan mijn vriendin C. die de basis voor knutselde. Ik denk niet dat ik dat zelf had gekund, maar nu kan ik wel zelf kleine aanpassingen doorvoeren. Vooral de trap die door de lucht zweeft, vind ik erg geslaagd.

Eerste maand op mijn nieuwe werk

Mijn eerste werkweken waren gevuld met heel veel kennismakingsgesprekken, waardoor ik al veel geleerd heb over mijn team en het bedrijf. Inmiddels staan er iets minder gesprekken in mijn agenda en begint mijn normale takenpakket de overhand te nemen. Ik kon zelfs nog een kleine bijdrage leveren aan de eindejaarsperiode waar mijn collega’s hard aan gewerkt hebben. De weinige keren dat ik op kantoor was, heb ik al twee keer iets gratis gekregen in de kantine. De foto ervan is leuk voor mijn coronafotocollectie. ‘Vroeger, toen we alleen op de aangeduide plaatsen in de kantine mochten zitten.’

Familiedag

De laatste keer dat ik mijn familie zag, was al lang geleden. Mijn tante zette een ware familiedag op poten. Maak je hier geen te grote voorstelling van, want ik heb maar een kleine familie. Het etentje kon niet doorgaan, omdat de restaurants in Nederland om 17.00 sluiten door de avondlockdown. Glow in the dark minigolf mocht wel doorgaan. Ik vond mezelf (as usual) best goed, maar met 78 punten was ik de dikke verliezer. Vroeger maakten mijn ouders me altijd wijs dat degene met de meeste punten de winnaar was. Daarna door naar het onderdeel waar ik beter in ben: pizza eten.

En verder

  • Om mijn gewonnen Antwerpen UCoins te activeren, moest ik een overnachting in de stad boeken. Ik verbleef een nachtje bij RumpusRooms in Borgerhout. De volgende dag stond er een uitgebreid ontbijt klaar. En toen… gingen we weer naar huis, want er stonden andere dingen op het programma. Ik moet een keer terug voor een uitgebreide wandeling door Borgerhout. Nu mijn UCoins geactiveerd zijn, kan ik wel de overige 250 euro opmaken. Cadeaus shoppen!
  • Er ging een zwart topje kapot dat ik nog steeds vaak droeg. Het topje stamde uit mijn middelbareschooltijd en was van het merk Forecast, een winkel die sinds 2010 niet meer bestaat. Ik ben trots op mijn toch best duurzame garderobe.
  • Mijn Frans-lessen gaan nog steeds door, maar wel met de ramen open. Dat begint nu echt koud te worden. Misschien moet ik volgende keer mijn elektrische deken meenemen.

Hoe was jouw maand?