In november kwamen er steeds kerstlichtjes bij in Antwerpen. Dat maakt mijn random stadswandelingen een stuk leuker. Ik zou nu heel cliché kunnen overschakelen naar de lichtpuntjes van november. Maar nee, ik som weer gewoon wat random gebeurtenissen van afgelopen maand op.

Antwerpen Toneelhuis

Mijn maandoverzichten worden steeds kariger. Mijn leven bestaat momenteel uit werken, eten, slapen. Met af en toe een wandeling of een cursus Frans tussendoor. Ondanks dat zit ik eigenlijk best goed in mijn vel. Ik blijf het leuk vinden om (een deel van) mijn belevenissen op een rij te zetten, dus dat blijf ik doen.

Eindelijk buns van Nordica31

Ik smacht al een tijdje naar de buns van Nordica31 – laten we zeggen bij iedere foto die ze op Instagram delen. Ik haalde er eindelijk twee tijdens een lunchpauzewandeling met twee vriendinnen. De buns zijn net zo lekker als ze er op de foto uitzien, dus het smachten gaat verder. Een goed voornemen: vaker een lunchpauzewandeling maken, bij voorkeur met een tussenstop om iets lekkers te halen. Tot nu toe is dat voornemen niet vaak genoeg waargemaakt, maar al vaker dan vorige maand.

Nordica31 Antwerpen

‘Onverwacht’ een vrije dag

Na twee jaar in België zitten de typisch Belgische feestdagen niet echt in mijn systeem. Wapenstilstand op woensdag 11 november was dus een meevaller. Ik deed niets bijzonders, want er is niet veel bijzonders te doen, maar het was heerlijk. Ik heb dit jaar een beetje te weinig vrij genomen. Als nieuweling in België heb ik weinig vakantiedagen. Ik was oorspronkelijk van plan om een speciale regeling te gebruiken of onbetaald verlof te nemen. Door de hele coronasituatie had ik geen zin om indirect voor mijn vakantiedagen te betalen en dan gewoon thuis te zitten. In december ben ik voor het eerst dit jaar langer dan een paar dagen achter elkaar vrij. Nu het gepland is, heb ik er meteen belachelijk veel zin in.

Antwerpen
In het echt ziet dit er veel gezelliger uit.

Foodstories

Ik breidde mijn HelloFresh-box uit naar vijf maaltijden per week. Dat betekent dat we twee keer per week zelf bedenken wat we koken bestellen. Die 40 of 50 procent korting die UberEats steeds geeft, trekt me over de streep. Deze maand:

  • Stoemp en balletjes van Balls & Glory. Klassiek comfort food.
  • The Holy Grail lasagne van Gloria via Casper Marnix. Zeker voor herhaling vatbaar. Sterker nog: ik heb deze maand al een tweede keer besteld.
  • Een tandooriburger van Mission Masala Bombay BBQ. Lekker!
  • Pokébowl van Aloha Poké & Woké. Mijn favoriete adres voor pokebowls.

Uitspattingen in mijn eigen keuken

Ik bakte pindakaaskoekjes. Supersnel, makkelijk en… gelukt! Ik gebruikte de pindakaas met toffee van AH. De kaneelrollen kwamen ook uit mijn eigen oven. Gewoon van croissantdeeg. Maak de gaatjes goed dicht. Ik deed dat maar matig, waardoor mijn rollen uit losse stukken bestaan. Allebei de recepten zijn foolpoof. Het is voor mijn doen uitzonderlijk dat zoiets goed lukt en deze recepten zijn allebei gelukt. Een ander pluspunt: je kan ze binnen 30 minuten eten. Als je één van de twee moet kiezen: sowieso de kaneelrollen.

Dit deed ik verder deze maand – niet gerelateerd aan eten

  • Het kerstfilmseizoen is officieel geopend. De Holidate was best slecht, maar ik geniet zo van die verstand op nul-films. Een serie? Ook goed. Dash & Lily voldeed aan mijn (kerst)verwachtingen.
  • We zijn inmiddels lid van Netflix, Streamz en Disney+. We kijken nu de serie Dertigers. Op YouTube. Vooral leuk omdat het zich afspeelt in Antwerpen, zelfs zonder bril herken ik veel beelden van de stad.
  • Ik speelde af en toe een spelletje. Het is eens iets anders dan naast elkaar op de bank zitten en op onze telefoons scrollen. Ik verzamelde daarom mijn favoriete spellen voor twee personen. Goed voor inspiratie en misschien leuk als cadeautips.
  • De bezorger van HelloFresh kon mijn huis niet vinden. Of ik misschien even buiten kan gaan staan, misschien ziet hij me dan. En zo kwam het dat ik in mijn fluffy badjas buiten stond te zwaaien, terwijl er pal voor mijn huis twee werkmannen in hun busje zaten te lunchen.
  • Niet alleen kerstverlichting in de stad, mijn kerstboom staat ook. Nu de cadeautjes nog, om de standaard te verbergen.
Kerstboom
Helmaal rechts staat mijn adventskalender, voor een dagelijks hoogtepunt tot en met 25 december.

Hoe was jouw maand?