Een kort maandoverzicht, met een reden; ik ging op vakantie naar Vietnam. Daar komen nog artikelen over, dit maandoverzicht gaat over de rest van mijn maand.

Naar Mechelen

Ik ging begin november een dag naar Mechelen. Hoewel ik er al een paar keer geweest ben en van uitzichtpunten hou, had ik de toren van de kathedraal nog niet eerder beklommen. Het was helder weer en zelfs zonder bril kon ik in de verte het Atomium in Brussel spotten. Ik nam alleen een slechte foto met muren en tegenlicht.

Naar de tandarts in Nederland

Ik ga braaf elk half jaar naar de tandarts en heb de moed niet verzameld om naar een tandarts in Antwerpen te gaan. Ik reis liever naar Nederland. Daar moet ik een keer verandering in brengen, want praktisch is anders.

It’s official: ik heb een nieuwe baan

In mijn vorige maandoverzicht deelde ik het eigenlijk al: ik heb een nieuwe baan. Eind oktober moest ik het contract nog tekenen, dus ik deelde geen details. Inmiddels is het contract getekend: in december begin ik als copywriter bij een retailbedrijf. Er zit een grappig verhaal achter. Ik solliciteerde oorspronkelijk op een vacature voor redacteur bij hetzelfde bedrijf. Er was een interne kandidaat met meer specifieke werkervaring, dus ik werd niet gekozen. Toch waren ze enthousiast over mijn gesprek en mijn proefopdracht, en ik werd uitgenodigd om voor de vrijgekomen functie op gesprek komen. In het gesprek – met onder andere degene die de baan heeft gekregen waar ik oorspronkelijk op solliciteerde – ontdekte ik al snel dat die vrijgekomen functie mij eigenlijk nog beter ligt. Het bedrijf bleek daar net zo over te denken. Na een paar maanden freelancen via een payrollbureau en solliciteren, begin ik maandag aan een nieuw avontuur.

Op vakantie naar Vietnam

Dit maandoverzicht is kort, dat komt doordat ik in november op vakantie ging naar Vietnam. Ik reisde van Hanoi naar Ho Chi Minh Stad – oftewel van noord naar zuid – via onder andere Sapa, Ha Long Bay, Hoi An en meer mooie plekken. Een beetje saai dat ik hier verder niks over vertel, maar ik heb geen tijd gehad om erover te schrijven. Binnenkort zal ik meer delen over mijn belevenissen in Vietnam; van de reisroute tot de mooiste plekken en of ik heb kunnen slapen in de nachttrein (nee).

Als kofferpersoon reisde ik voor het eerst met een backpack. Misschien ook een artikel waard?

Deze artikelen schreef ik deze maand

Nu ik weet wanneer ik weer fulltime ga werken, voelen mijn laatste vrije dagen anders. Het gaf me meteen inspiratie om erover te schrijven.

Hoe was jouw maand?