Mijn agenda stond deze maand vol leuke dingen: een weekend in de Ardennen, afspreken met vrienden, bomen kijken, spacen in een doolhof. Er stond ook genoeg werk in trouwens, maar daar gaan we het niet over hebben. Alsof het allemaal niet genoeg was, werd ik op straat zomaar gezegend.

On tour door Nederland en België

Het eerste weekend van mei ging ik on tour. Op zaterdag stonden er drie bezoekjes in Nederland op de planning, op zondag twee in de buurt waar mijn vriend is opgegroeid. Ik reed zelf eindelijk weer een stuk. De laatste tijd deed ik dat zo weinig, dat ik stiekem een beetje rijangst had gekregen. Het grootste probleem is dat ik het parkeren in Antwerpen zo kut vind dat ik nooit naar huis wil rijden. Zeker in het weekend is het soms 20 minuten zoeken naar een plekje. En dan is het de vraag of ik competent genoeg ben om de auto in dat schaarse plekje te krijgen. Er zijn veel dingen leuk aan wonen in de stad, maar parkeren is er niet één van.

Dak van PAKT

Een paar jaar geleden volgde ik al eens een rondleiding op ‘t Dak van PAKT. Tof om te zien en als je je eigen dak wil vergroenen, kan je er handige tips verzamelen. Mijn vriend kon toen niet mee, dus ik had een goede reden om weer te gaan. Inmiddels is het dak nog groener en slimmer ingericht, leuk om die ontwikkeling te zien. Hieronder een foto van de vorige keer.

Spacen in Doloris Meta Maze

Gelukkig heb ik mijn rijskills opgepoetst, want op de dag dat ik met een vriendin had afgesproken in Tilburg reed precies de trein die ik moest hebben niet. We gingen naar Doloris Meta Maze, ik kan het alleen beschrijven als een bijzondere ervaring. Het doolhof is een soort spacey speeltuin voor volwassenen. Ik was blij dat ik op het laatste moment het advies om geen jurk te dragen had gelezen, want dat zou inderdaad niet charmant zijn tijdens het klimmen en kruipen. Kleed je in ieder geval niet te warm, want je krijgt het bloedheet. Het drankje op de rooftop kwam dus als geroepen.

Snel geïnde zegening

Ik werd in mijn straat aangesproken door iemand waarvan ik dacht dat hij de weg kwam vragen. In plaats daarvan sprak de man in het gewaad de legendarische woorden: ‘You are a blessed lady. Do you know why?’ Ik was al half afgehaakt, want ik had hier niet zoveel zin in na een lange werkdag. Ik ving met een half oor iets op over ‘next month’ en bleef een halve dag piekeren over wat me in de komende maand zou overkomen. De volgende dag werd ik bijna op volle snelheid van mijn fiets gelanceerd door een horizontale paal op de hoogte van mijn hoofd. Ik kon nog net op tijd bukken. Mysterie opgelost, al had ik gehoopt dat ik de zegening iets langer bij me zou dragen. Ik moet bekennen dat ik een beetje naast het fietspad fietste tijdens dit voorval, maar mijn stem voor fietsstad van Vlaanderen heeft Mechelen niet.

Voor wie graag naar bomen kijkt

De extra vrije dagen in deze periode zijn heel welkom. Mijn vriend kwam op de proppen met een speciale wandeling, volgens de beschrijving: ‘voor wie graag naar bomen kijkt’. Ik ben inmiddels wat weetjes rijker over de bomen in Rivierenhof. De meeste ben ik alweer vergeten, maar toegegeven: de gids bracht het enthousiast en de wandeling was verrassend leuk. Jammer dat ik over het algemeen te lui ben om naar Rivierenhof te fietsen, want het is een fijn park.

Weekend in de Ardennen

Het voetbalweekend van mijn vriend stond op de planning na een lange pandemiepauze. Toen ik hem net kende, had ik daarbij het beeld van een wild weekend vol feestjes. Het tegenovergestelde blijkt waar: alle aanhang mag mee en inmiddels is het zelfs een zeer kinderrijk weekend. Mijn zin om te wandelen is vervuld deze maand. Onderweg bij één van de wandelingen volgden we een rondleiding in kasteel Reindhardstein, leuke onderbreking.

En verder

  • Er kwamen vriendinnen langs in Antwerpen. Ik voel dan altijd de druk om een goede gids te zijn, waar ik jammerlijk in faal.
  • Zomervakantie! Als het gaat om Frans en dansen dan. Die twee vrije avonden per week zijn toch mooi meegenomen. Ik heb de kans aangegrepen om de komende maanden andere lessen te proberen.
  • Ik volgde een les confidance twork-out van Karlien. Van tevoren zocht ik op YouTube naar ‘How to twerk?’, want ik had eerlijk gezegd geen idee. Volgens mijn klassiekballetjuf van vroeger is klassiek de basis van alle dansstijlen. Ik kon ooit klassiek ballet, dus ik vertrouw erop dat ik kan (leren) twerken.
  • Ik kreeg een bericht van een recruiter die zich afvroeg of ik de geschikte marketeer ben om spraakmakende en onderscheidende Franse content te creëren. Spraakmakend en onderscheidend zullen mijn teksten zéker zijn. Misschien kan ik het vervolg van de cursus laten zitten. Nog twee jaar te gaan, ik ben trots op mezelf.

Gelezen en gekeken

Ik kan mijn Netflix-abonnement beter opzeggen volgens mij, want ik heb al tijden niets gekeken. Voor de boekenclub las ik De zigeneunerbruid van Carmen Mola. Een boek vol gruwelijke details, maar door de cliffhanger las ik toch meteen door in boek twee van de serie. Mijn trein had precies genoeg vertraging om de laatste bladzijdes te lezen. Dat waren de enige twee boeken die ik deze maand las, het grootste deel van mijn tijd besteedde ik aan sociale dingen denk ik.

Hoe was jouw maand?