Meer kan ik niet van mijn belevenissen maken.

Frans in theorie en de praktijk

Bijna iedere maand deel ik hier iets over mijn missie om mijn Frans te verbeteren. De praktijk op mijn werk en mijn Frans-cursus sluiten soms opvallend goed op elkaar aan. Laatst ging het in mijn cursus over animaux avec des ailes (dieren met vleugels). Binnen twee seconden wist ik waar ik dat woord eerder had gezien. ‘s Ochtends op mijn werk; in een tekst over serviettes hygiéniques avec des ailes (maandverband met vleugels). Heerlijk als de praktijk en theorie zo goed op elkaar aansluiten.

Ik had ooit planten stekken als hobby

Mijn pannenkoekenplant was een dankbare plant als het ging om stekjes. Ik denk dat ik twintig kleine plantjes heb weggegeven. In Antwerpen werd mijn pannenkoekenplant steeds ongelukkiger en vervolgens ging hij dood. Niet erg, want ik was er wel klaar mee. Een stekje ging naar het ouderlijk huis van mijn vriend en het allerlaatste sneue stekje bleef achter bij ons. Bij hen was de plant een stuk gelukkiger. Inmiddels hebben ze er genoeg van. Been there, done that. Het gevolg is dat wij weer één van de nazaten in de vorm van een pannenkoekenmonsterplant hebben teruggekregen. Ik ben benieuwd of we die in leven weten te houden. Eerst nog een plek voor de boom vinden.

Het sneue plantje op links is de tante van de monsterplant 👌

Gelezen

Na een paar maanden geen boeken lezen, heb ik de smaak weer te pakken. Drie aanraders voor jullie, die allemaal in Kobo Plus staan: Het eeuwige leven van Matt Haig. Ja, inderdaad, een boek van de schrijver van Middernachtbibliotheek. Zijn nieuwe, populaire boek heb ik nog niet gelezen. In plaats daarvan begon ik met een van zijn eerdere boeken. Een ander soort verhaal dan ik meestal lees, maar wel goed. Ook De therapeut van B.A. Paris is een vermakelijk boek. Het gaat over een moord in een hippe gated community in Londen. Tot slot nog een liefdesverhaal: Mijn belofte aan jou van Colleen Hoover. Ik kan er weinig over zeggen zonder spoilers, de achterflaptekst is namelijk heel beperkt. Ik heb het in ieder geval met plezier gelezen. Bekijk meer boeken die ik gelezen heb op mijn Goodreads.

Gekeken

Qua series vloog het nieuwe seizoen van Dertigers erdoorheen. De serie is lekker dramatisch. Er gaat weinig in één keer goed bij de hoofdpersonen, waardoor mijn leven extra overzichtelijk en geordend voelt. Is dat een goed argument om graag naar een serie te kijken? Dat het zich afspeelt in Antwerpen is een leuke bonus.

Wat ik verder meemaakte deze maand

  • Er ontplofte een blikje ice tea in de koelkast. Waarschijnlijk was het een teken van een hogere macht om te laten weten dat de koelkast hoognodig schoongemaakt moest worden.
  • Ik las een artikel over het grotsyndroom en voelde me aangesproken. Het is bij mij niet zozeer de angst om besmet te raken met corona, maar de drempel om weer dingen op te pakken, is zeker aanwezig. Vooral terug naar kantoor lijkt me een ding. Ik weet gelukkig dat ik niet de enige ben die zich erin herkent.
  • Vorig jaar was een goed jaar als het ging over ijssalons in Antwerpen. Onlangs opende er weer een nieuwe: Gelato Giuliano in de Karel Rogierstraat. Weer een ijssalon goedgekeurd.
  • Ik kreeg bezoek uit Nederland, dat was lang geleden. We gingen wandelen op de Kalmthoutse Heide – dat was minder lang geleden – en streken neer op een terras. Pastabar Pici heeft sinds kort een tweede vestiging met een fijn terras aan het Muntplein. Het was eigenlijk nog iets te koud naar mijn zin, maar dat mocht de pret niet drukken.
  • Inmiddels maakt het weer het goed en heb ik al een paar keer in de zon op een terras gezeten. Onder andere met een collega die een weekend in Antwerpen was. De ideale gelegenheid voor een kleine food tour en om na lange tijd weer eens een collega te zien zonder scherm ertussen.

Hoe was jouw maand?