Ik besef nog steeds niet écht wat ik over twee weken ga doen; verhuizen / emigreren.

Mijn laatste werkdag

Ik begin met de mijlpaal die aan het eind van de maand plaatsvond: na zeven jaar is het tijd om afscheid te nemen van Santé, het tijdschrift waar ik jaren met veel plezier gewerkt heb. Het is tijd voor iets anders (emigreren).

Iedereen die ooit bij een tijdschrift heeft gewerkt, weet wat er gebeurt op je laatste werkdag. Je krijgt (waarschijnlijk) een cover van het tijdschrift gevuld met onderwerpen over jezelf. De slogan van Santé is Inspiratie voor een healthy lifestyle. Toen ik zag wat ze daar voor mij van hebben gemaakt, ging ik al stuk. Ik ben een zoetekauw en leef zo’n beetje op suiker en e-nummers (afgezien van mijn avondeten).

Een aandenken aan Santé.

Opruimen en inpakken

De hele maand word ik achtervolgd door het gevoel dat ik iets nuttigs moet doen. En dan met name inpakken, maar dat kan nog niet met alle spullen. Ik ben veel aan het uitzoeken en opruimen geweest. Ik heb wat spullen die we dubbel hebben verkocht via Marktplaats en mijn vriend gaat steeds met een volle auto van Utrecht naar Antwerpen. Helaas hebben we in Antwerpen niet altijd parkeerplek voor de deur, die arme jongen moet dus iedere dag een doos uit zijn auto gaan halen. Gelukkig zijn we ook twee keer samen naar Antwerpen gereden, met onder andere kostbare en breekbare spullen (én mijn planten). Mijn appartement in Utrecht wordt steeds leger.

Spullen in Utrecht die klaarstaan om naar Antwerpen te verhuizen.

Op deze foto zag je daar alleen nog niets van.

En verder

  • Ik zette mijn meubels op Marktplaats en haalde ze er ook weer af. Niet omdat ze verkocht zijn, maar omdat ik ze weggeef aan iemand die ik ken, in ruil voor hulp bij mijn verhuizing. Daar word ik blijer van dan Marktplaats-communicatie, lage biedingen en reacties die uit twee woorden bestaan (’50 euro’).
  • Ik ging naar het Nationaal Militair Museum. Aanrader, maar trek er meer tijd voor uit dan een paar uur. Ik heb uiteindelijk niet alles goed kunnen bekijken, oeps.
  • Een huis verkopen via een makelaar verloopt vrij onpersoonlijk en het leek me gek om de nieuwe bewoner pas bij de overdracht te ontmoeten. We spraken daarom al even af om elkaar te leren kennen.
  • Als (vroeg) afscheid van de stad lunchte ik bij WT Urban Kitchen. Een paar jaar geleden met oud en nieuw heb ik er heel lekker gegeten. Combineer dat met het uitzicht en ik wist hoe ik afscheid van Utrecht wilde nemen.

Deze artikelen schreef ik deze maand

Ondertussen op Gids voor het Zuiden

Ik schrijf best veel over mijn verhuizing, aangezien dat is wat me op dit moment bezighoudt. Wil je meer? Dan kun je terecht op Gids voor het Zuiden. Dit zijn een aantal van de artikelen die ik in maart schreef:

What’s next?

Meer inpakken, opruimen en daarna verhuizen. Half april is mijn stille vertrek uit Nederland. Zonder afscheidsfeestje, tenslotte woon ik straks maar een uur en vijftien minuten verderop, ik zie het niet als afscheid.

Tot volgende maand vanuit België.

Hoe was jouw maand?