I wish dat dit maandoverzicht daadwerkelijk ging over een fluffy kat in een Engelse cottage. Dat was vooral het gevoel waar ik deze maand naar op zoek was. Om dat gevoel te vinden, moet je even spitten tussen mijn belevenissen van de maand juni.

Zin in vakantie

Met het mooie weer in het begin van de maand plofte ik regelmatig op een terras neer. In het weekend, als pauze of na mijn werk. Goed voor het zomer-in-de-stadgevoel. Juli en augustus beloven redelijk drukke maanden te worden op mijn werk, maar af en toe een ijs- of terraspauze hoop ik erin te kunnen houden. Sinds een week smacht ik opeens enorm naar vakantie. Zou het komen door alle leuke plannen die ik om me heen hoor, maar die niet van mij zijn? Ik had me in december voorgenomen om meer vrije dagen in te plannen, maar was de laatste tijd weer grandioos aan het falen. Het is gelukkig niet te laat om er verandering in te brengen en dus heb ik wat vrije dagen vastgelegd. Voelt meteen een stuk beter.

Op het terras bij Smokey Jo’s Garage.

Vakantie op maandagavond

Het begin van de zomer betekent het einde van het schooljaar. Niet zo’n schooljaar als vroeger, waarna ik minstens twee maanden vakantie vierde. Wel het einde van mijn Frans-cursus, dus ik heb de komende tijd in ieder geval op maandagavond ‘vakantie’. Net als vorig jaar heb ik me in een vlaag van verstandsverbijstering meteen ingeschreven voor het volgende cursusjaar. Ik heb nog meer dan genoeg te leren; drie jaar tot ik niveau B1 klaar heb, vijf jaar tot niveau B2. En 7 jaar tot het bittere einde. Ik weet niet of ik ooit voor dat laatste ga.

Een onterecht geval van vaccinatiefomo

Ik verlangde niet alleen naar vakantie, maar op een zeker moment ook naar een vaccin. In Nederland konden mensen uit mijn geboortejaar al een paar dagen een afspraak maken, fomo. Mijn uitnodiging kwam uiteindelijk niet veel later en ik kon zelfs een paar dagen later al terecht voor mijn eerste prik. Op een van de warmste dagen van de maand, op het heetste moment van de dag toog ik naar Spoor Oost. Fascinerend om te zien hoe goed alles is geregeld, wat een grote logistieke operatie. De volgende dag had ik een stijve oksel en wilde ik voortdurend dutjes doen. Dat laatste kan net zo goed een bijwerking zijn van een heet appartement in plaats van van de vaccinatie. Ik teken er alvast voor dat de tweede ook zo goed verloopt.

Prille EK-fan

Schreef ik voor de start van het EK nog stellig dat ik geen voetbal kijk, liet ik me voor de eerste wedstrijd al overhalen voor een voetbalavond met mijn mede-Nederlanders in Antwerpen. Je moet er natuurlijk zelf iets van maken en ik moet bekennen: het was heel gezellig. Verder profiteer ik vooral van alle snacks die bedrijven hebben uitgevonden voor het EK.

Slechte tijd voor tijdschriften

Hier wilde ik een stukje schrijven over het einde van de tijdschriften Viva en Girlz. Het plekje in mijn hart bleek voor allebei toch groter te zijn dan een alinea en daarom weidde ik er iets meer over uit. Inmiddels is er ook naar buiten gekomen dat Glamour stopt. Jammer allemaal.

En verder

  • Eind vorige maand scoorde ik een Visit Wallonia Pass. De 80 euro waarde kun je uitgeven aan verschillende uitjes in Wallonië. We hadden grootse plannen, zoals een nachtje weg of kajakken. Omdat onze agenda’s al aardig volliepen, werd het uiteindelijk iets minder wild; een dagje Pairi Daiza. Dat stond ook op mijn lijstje van plekken in België die ik graag wil bezoeken. Een tip: op 5 juli deelt Visit Wallonia weer 25.000 passen uit. Kijk hier voor meer informatie. Zorg dat je bij de start klaarzit, want de vorige keren waren de passen snel op.
  • Peentjes zweten tijdens het ‘monteren’ van onze nieuwe tv. Ja, je hoeft alleen een scherm op een voet schroeven, maar erg ontspannen voel ik me niet, als ik zo’n wankelend, dun scherm in balans moet houden.
  • Als het gaat om lezen en tv kijken, zit ik diep in de feel good-sferen. Ik keek de film Luca op Disney+, aanrader in het genre. Qua boeken vind ik de boeken van Beth O’Leary, Julie Cohen en Emily Henry heel fijn. Laatst las ik dat iemand de boeken vergeleek met het gevoel van een fluffy kat in een Engelse cottage en dat is wat mij betreft de perfecte omschrijving. Heeft iemand nog een goede boekentip in dit zeer specifieke genre?
  • Na twee dagen een onaangename geur in het trappenhuis, durfde ik nog steeds niet te kijken of er iets mis was in onze ongure kelder. Gelukkig kon ik mijn vriend naar beneden sturen, die constateerde dat er inderdaad een laagje water stond. Het voordeel van huurder zijn, is dat je vervolgens gewoon een berichtje kan sturen en het probleem opgelost wordt. Iets minder was het berichtje dat daarop volgde: ‘Werk je morgen ook thuis? Zou je om 7.30 de deur open kunnen doen?’ Ja, ik werk morgen thuis, maar om 7.30 slaap ik doorgaans nog.
  • Ik dropte in april al subtiel het nieuwtje over mijn nieuwe huis. Na een grote bankenvergelijkingsronde tekenden we deze maand voor de hypotheek. We kunnen nog even genieten van de voordelen van een huisbaas, want de verhuizing staat voorlopig nog niet gepland.

Hoe was jouw maand?