Om me heen zijn steeds meer mensen op vakantie. Ik ben aan het werk en hou de bezettingsgraad op pijl. Door het thuiswerken loop ik mijn reistijd mis en geniet ik gelukkig alsnog van de langere (zomer)dagen.

De leuke dingen

Ik heb af en toe toch van een vakantiegevoel in eigen land(en) kunnen genieten. Laten we daarmee beginnen:

Naar de Plantentuin in Meise

In Plantentuin Meise kan je kilometers wandelen door het groen. Ik was er vorig jaar al een keer geweest, maar ik had zin om nog eens te gaan. Ze laten in de Plantentuin per tijdslot een beperkt aantal mensen binnen, daardoor was het heel rustig. We hebben zelfs een ree gezien. Al dacht ik eerst dat het kunst was, omdat er ook houten reeën in het park stonden – ik zou mijn bril vaker moeten dragen dan alleen in de auto. Met de reeën loopt het trouwens niet altijd goed af.

FYI: hieronder zie je een houten ree. De echte konden we niet snel genoeg op de foto zetten. Ondanks dat hij in het begin net zo stil stond als een kunstwerk.

Grotbiken in Valkenburg

Ik ging met vrienden naar Valkenburg om te grotbiken. De naam verraadt het al, fietsen in een grot. Een toffe activiteit, aanrader voor als je in Valkenburg bent. Het is goed dat je er een helm bij draagt, want ik heb toch zeker drie keer net niet genoeg gebukt voor het lage plafond. Daarmee ging het eigenlijk beter dan ik van tevoren had verwacht. De kabelbaan en rodelbaan kan ik ook afvinken.

Terrasje met de boekenclub

Voor het eerst sinds maart kwamen we samen, al was maar de helft aanwezig. Ik moet bekennen dat ik in de anderhalf jaar waarin de boekenclub bestaat misschien maar de helft van de boeken heb gelezen. De rest heeft dat inmiddels ook door. Ik dacht dat ik het leuk zou vinden om wat anders dan anders te lezen. De praktijk wijst uit dat het leven te kort is om boeken te lezen die me niet aanspreken. Gelukkig ben ik nog steeds welkom, want de bijeenkomsten zijn veel te gezellig. Het boek dat we dit keer hebben gekozen, ga ik echt lezen. Echt.

Op reportage

Ik werk nog steeds voornamelijk thuis en af en toe een dag op kantoor. Er stond deze maand iets heel anders op de planning: ik ging op reportage naar een bakkerij. Je vindt mijn artikel over een paar weken in de folder van je favoriete Belgische supermarkt met de laagste prijzen.

En verder

  • Eens in de zoveel tijd heb ik zin om iets te bakken. Het was weer zover. Ik dook de keuken in om millionaire’s shortbread te maken. Helaas bleef de karamel veel te vloeibaar. Ik hoopte na meer dan 20 minuten koken, dat het wel in zou dikken na het afkoelen. Niet echt. De oplossing? Ik smolt de bovenste chocoladelaag met vleugje karamel opnieuw om er weer een chocoladereep van te maken. Het zag eruit als een chocoladedrol, maar de tweedehands chocoladereep smaakte prima. Tot zover mijn halfjaarlijkse bakavontuur.
  • Met mijn Hello Fresh-kookkunsten gaat het beter. In het begin wilde ik nog wel eens een gerecht van frustratie uit het raam gooien, dat valt tegenwoordig mee. Ik heb een paar codes om een gratis box weg te geven. Mocht iemand uit België (de codes zijn alleen hier geldig) interesse hebben, laat het weten. Anders belanden ze bij de millionaire’s shortbread in de prullenbak.
  • Marcella voegde me toe aan een Fitbit challenge om de meeste stappen te zetten in een werkweek. Ik wist van tevoren dat dat een flop zou worden. Ik zit op werkdagen voornamelijk binnen zonder ook maar een rondje te wandelen. Van maandag tot en met vrijdag zette ik 15.000 stappen in totaal (indrukwekkend), terwijl de winnaar bovenaan de lijst pronkte met zeker vier keer zoveel stappen. Je zou zeggen dat zo’n challenge voor een stok achter de deur zorgt, niet dus. De tweede keer dat ik meedeed, scoorde ik nog slechter. Goed excuus: binnenblijven helpt om de verspreiding van corona tegen te gaan. De derde week dat ik meedeed, mocht ik alleen nog met een mondmasker naar buiten. Je kan wel raden hoe dat afliep.
  • Een weekend in Nederland! Ik ging eten met vriendinnen, aan een coronaproof restauranttafel. Een dag later ging ik met mijn moeder en zusje wandelen bij de Soesterduinen, een mooi gebied vlakbij Utrecht. Nu het reisadvies aangepast is, ben ik extra blij dat ik nog een weekendje Nederland heb meegepakt.

  • Ik ontdekte het online spel Cards Against de Vlaming. Als je Cards Against Humanity kent, ken je het concept. Je moet steeds zo grappig mogelijk proberen te antwoorden op de zwarte kaart die gelegd wordt. Je medespelers bepalen de winnaar. Het leuke aan deze gratis online variant is dat ik meteen wat Vlaamse internetsensaties en BV’s heb leren kennen.
  • In het kader van inburgering kijk ik naar de Vlaamse serie Het eiland, die ook goed vertegenwoordigd is in Cards Against de Vlaming. De serie gaat over het reilen en zeilen op een kantoor. Als ik ernaar kijk, ben ik spontaan blij dat ik thuiswerk :’)

Mixed feelings

Ik heb veel leuke dingen gedaan, zoals je hierboven leest. De keerzijde is dat ik voor ieder uitje – of het nou werken op kantoor of dag in Valkenburg is – een soort breakdown krijg waarin ik zin heb om alles af te zeggen. Af en toe een dag op kantoor geeft structuur en de leuke dingen doen mentaal goed. Vandaar dat ik mezelf dan toch steeds een schop onder mijn kont gaf. Sinds het eind van de maand zijn de regels in België verstrengd, in Antwerpen nog een beetje extra met de mondmaskerplicht en avondklok. Nederland heeft een negatief reisadvies gegeven voor de provincie Antwerpen (andersom inmiddels ook). Logisch, maar een gek idee. De afgelopen week ben ik op een wandeling na binnengebleven. Het was mijn eerste wandelingetje met verplicht een mondmasker op. Het viel eigenlijk nog mee, maar echt aantrekkelijk om naar buiten te gaan is het niet. Ook in augustus staat er voornamelijk thuisblijven op de planning.

Dankwoord

Het is jullie misschien wel/niet opgevallen dat het hier de laatste tijd een beetje stil is. Mijn leven bestaat momenteel vrij veel uit hetzelfde. Dat zullen meer mensen herkennen. Ik merk dat ik er een beetje inspiratieloos van word. Het ziet er niet naar uit dat dat de komende tijd verandert. Daarom hop ik op voornamelijk van maandoverzicht naar maandoverzicht. Ik vraag me soms af of jullie mij(n blog) nog herinneren. Als je dit leest, is die kans aanwezig. Bedankt dat je hier weer bent.

Hoe was jouw maand?