Naast mijn werk heb ik deze maand volop genoten van terrasjes, ijsjes en iets te veel eten buiten de deur – soms voornamelijk om van de airco te profiteren.

Tandartsbezoek wordt uitje

De enige die minder blij is met mijn eetgedrag? Mijn tandarts. Ik verblijdde haar deze maand met een bezoek. Mijn tandarts bevindt zich twee woonplaatsen en een land geleden. Wie durft er nog meer niet zomaar naar een andere tandarts? Er moest een kunststukje aan mijn tand vervangen worden. Als ik volgende keer op controle ga, moet ik dat misschien toch maar in België doen. Het voordeel was dat ik het kon combineren met een etentje met vriendinnen.

Werken en genieten van de zomer

Na mijn vorige freelanceopdracht ben ik begonnen aan een nieuwe opdracht. Ik werk drie tot vijf dagen per week voor twee verschillende websites. Tussendoor had ik tijd om Marlous van welverdiende verhuisbreaks te voorzien. Zij was deze maand druk bezig met verhuizen. Begin van de maand had ze nog geen internet en schoof ze af en toe gezellig bij mij aan de keukentafel om internet af te tappen. Marlous trakteerde me op drankjes en eten bij Bar Chapel, een toffe zomerbar in een kapel met een relaxte binnentuin. Mocht je deze zomer in Antwerpen zijn: ik vind Bar Chapel een aanrader.

Bar Chapel zit in een oude kapel met een supergezellige binnentuin. Er is een kaartje met drankjes en snacks. Het eten wordt iedere week door een ander restaurant verzorgd.

Je hebt het waarschijnlijk al door: tussen de werkdagen door geniet ik van de zomer en de stad. Deze maand had ik verrassend veel sociale bezigheden. Stiekem ben ik daar een klein beetje trots op, want de sociale bezigheden liggen niet altijd voor het oprapen in een stad waar je nog niet zoveel mensen kent. Ik investeer er bewust tijd in. In het artikel over nieuwe mensen leren kennen lees je er meer over.

Driemaandendip

Ik zou alleen de leuke dingen uit mijn leven kunnen delen en dan niet eens echt liegen. Ik kies ervoor om soms ook de iets minder leuke kanten te delen, hopelijk zonder dat jullie denken dat ik alleen maar zeur. Naast alle spannende dingen die ik deel, zit ik thuis te werken, vaak in mijn pyjama of badjas. Ik blijf met gemak een dag binnen. En de dag erna weer, een kleine valkuil voor mij.

Marlous waarschuwde me laatst voor de driemaandendip, een dip waar veel emigranten last van schijnen te hebben. Ik geloof het meteen. Ik zat een tijdje vast in een bureaucratische cirkel van dingen die ik wilde regelen, om verschillende redenen ging dat stroef en dat kostte meer energie dan ik verwacht had. Op Gids voor het Zuiden vertelde ik er meer over.

Inmiddels zijn we iets meer dan twee weken verder. Ik ben een stap verder met de regeldingen en dat voelt goed. Ik mocht weer langskomen bij loket vreemdelingenzaken, dit keer om een stempel op het papier met mijn verblijfsaanvraag te laten zetten. Over een paar maanden hoor ik of mijn verblijf voor de komende vijf jaar wordt goedgekeurd. Cliffhanger.

7 dingen die ik deed in juli

1. Ik ging samen met Cleo mee met een stadswandeling. Op sommige vlakken was het verhaal langdradig, maar ik heb een paar leuke feitjes over mijn buurt ontdekt, die ik volgende keer ongegeneerd met mijn bezoek kan delen.

2. Af en toe zocht ik verkoeling in ruimtes met airco. Daardoor at ik iets te vaak buiten de deur, maar van dagenlang thuiswerken in een opgewarmd appartement werd ik niet vrolijk.

Sticks ‘n Bowls: voor lekkere poké bowls en goede airco.

3. Romy van Vaker Vrolijk kwam een dag naar Antwerpen. Omdat het regende, hielden we een extra lange lunch met thee. Bezoek is een goede reden om dingen te doen die ik nog nooit heb gedaan; ik ben eindelijk in het reuzenrad bij centraal station geweest.

4. Romy was niet mijn enige blogdate deze maand. Wendy leidde me rond in haar stad; Breda.

5. Na een afspraak in Tilburg sprak ik af met een vriendin die daar woont. Ze was last-minute beschikbaar op maandagmiddag, daar word ik blij van. Ik at de stapel pancakes van de foto bovenaan dit artikel, voor maar 6 euro. Goede deal bij Brownies & Downies.

6. Met mijn vriend zette ik een ladekast voor de ‘bureaukamer’ (heerlijk Belgisch woord) in elkaar. Het duurde iets langer dan het half uur dat de montagehandleiding beloofde. Misschien doordat je aan mij niet extreem veel hebt bij dit soort projecten. Toen we bijna klaar waren, ontdekten we dat de gaatjes voor de handgrepen op de verkeerde plek zaten. Ja echt, dit keer hadden we niet zelf een fout gemaakt. Gelukkig is dat iets dat je makkelijk kunt aanpassen, anders hadden we onze drie uur werk uit elkaar moeten halen. Onze relatie heeft het overleefd en de kast is mooier dan op de foto.

7. Na een werkdag een cocktail drinken bij de zomerbar en daarna een ijsje halen. Een klein beetje vakantiegevoel in het dagelijks leven.

Dit was minder leuk

Frigopanne, wat een mooi woord. Het resultaat van een kapotte vriezer in de supermarkt is minder leuk; net tijdens de hittegolf was het ijsschap (mijn favoriete schap) leeg – alle andere vriezers trouwens ook. Inmiddels zijn er weer wat ijsjes aangevuld. Van het briefje moest ik toch nog een foto maken.

Deze artikelen schreef ik deze maand

Hoe was jouw maand?