Een nieuw begin hoeft niet per se in januari ingezet te worden, maar het kan wel.

Ter voorbereiding op mijn nieuwe begin zegde ik de dag na Kerst mijn baan op. Niet omdat ik de lotto heb gewonnen, ik ruil hem in voor een andere baan. Door de vakantiedagen die ik had staan, was mijn laatste werkdag al eind januari.

Ik sloot af met donuts en cookies van Dunkin’ Donuts, een berg cadeaus en belachelijk veel complimenten en mooie woorden. Ik ga er bijna van naast mijn schoenen lopen, het lijkt erop dat mijn collega’s me gaan missen. Voor hoe lang het duurt, over een maand zijn ze me ongetwijfeld vergeten. Stiekem heb ik een traantje gelaten bij het afscheid van mijn directe collega. Ik haat afscheid nemen en ik laat een tof team achter. Ook tof: eerst vrij voordat ik op mijn nieuwe werk begin.

Nog meer verandering

Herinneren jullie je dat ik ooit een huis heb gekocht? Het voelt als een half leven geleden. Ik kan me bijna niet voorstellen dat ik er ga wonen, maar het einde van de bouw komt in zicht. De komende tijd belooft interessant te worden: een nieuwe baan én binnenkort verhuizen?!

En verder

Tussen het moment dat ik met een bonzend hart mijn ontslagbrief inleverde en die laatste werkdag zat de hele maand januari. Wat ik heb beleefd? Een paar hoogtepunten:

Een weekendje op de Veluwe
Ik begon het jaar met een lang weekend op de Veluwe. De wandeling op 1 januari was een goed begin, maar het staat niet per se garant voor een goed wandeljaar. Al zou ik eigenlijk best wat vaker willen wandelen.

Nieuwjaarsdrink van de stad
Antwerpen organiseerde een nieuwjaarsborrel. Je kon 10 muntjes halen (die samen 10 euro waard zijn) om uit te geven op de kerstmarkt. Supertof, en blijkbaar was er nog budget na die cyberaanval. Ik greep de kans om een overpriced rondje in het reuzenrad te maken. Leek me altijd al eens tof om te doen, maar niet om ervoor te betalen.

Terug in de tijd
Ik had een meeting in ons kantoor in Halle. Ik werkte daarna een middag bij mijn oud-collega’s. Ik voelde een korte vlaag van heimwee naar mijn vorige job, maar gelukkig was daar de NMBS om erin te wrijven dat ik destijds de juiste keuze gemaakt heb. Ik was dik 2 uur onderweg, zowel heen áls terug. Dit keer genoot ik er stiekem van. Bijna vierenhalf uur onderweg op een dag. Het bevestigde dat het echt kut was, want helaas waren vertragingen en treinproblemen geen uitzondering.

Gelezen en gekeken

Ik keek in een avond seizoen 3 van Emily in Paris. Love it, heerlijk om je verstand op 0 te zetten. Gabriel lijkt me daarnaast een ideale minnaar om mijn Frans wat mee op te krikken. Daarnaast ging ik 2 keer naar theater – in één weekend. Dankzij Lieven Scheire weet ik nu in theorie hoe ik met AI een kattenluik kan programmeren zodat het op slot blijft als je kat een prooi mee naar binnen wil nemen. Wie weet komt het ooit van pas. Voor de verjaardag van mijn zusje gingen we naar The Prom in Carré. Prachtig theater, vermakelijke musical. Tussendoor had ik tijd om 7 boeken te lezen, mijn favoriet was Het laatste feest van Clare Mackintosh.

Een kijkje in mijn echte leven

Als je 7 boeken uitleest, zit je regelmatig met een boek op de bank. Nog vaker zit ik daar zonder boek. Op maandag was ik meestal onderweg van/naar Frans en ik kook nog steeds een paar keer per week met HelloFresh.

Hoe was jouw maand?