Ik heb luxe ontbeten, back-ups gemaakt, afgezien, keuzes gemaakt en woede afgereageerd met een naald.

Vlaag van goede voornemens

Een nieuw jaar begint voor mij altijd op dezelfde manier: op 1 januari moet de kerstboom opeens zo snel mogelijk weg. Ik geef mijn huis de grondigste stofzuigbeurt van het jaar in de hoop dat ik in het eerste lentelicht geen verdwaalde kerstglitters meer zie glinsteren.

Foto’s back-uppen
Daarna volgt standaard zin om mijn leven te verbeteren. Cliché, maar ik maak er dankbaar gebruik van in plaats van me ertegen te verzetten. Zo begon ik met het back-uppen van alle foto’s die ik ooit geback-upt heb. Inmiddels is de back-up van veel foto’s de enige versie en dus vind ik een nieuwe back-up op zijn plaats. Ik ben pas bij ‘2009 Tunesië’.

Mijn boekenleven ordenen
Ik zette mijn gegevens uit Goodreads over naar The Story Graph. Je kan ze exporteren en importeren, dus dat is een stuk makkelijker dan het klinkt. The Story Graph is een mooie app met veel meer statistieken. Zo weet ik nu dat ik in 2021 veel emotional en reflective boeken las. Verder staat er nu zwart op wit dat ik niet zo’n stabiele lezer ben. Ik las dan wel 39 boeken, maar in maart, oktober en november las ik geen enkel boek uit. Omdat ik op Goodreads mensen volg met een goede boekensmaak, hou ik nu beide apps bij. Niet heel handig. Heb je een goede boekensmaak? Check dan The Story Graph en voeg me toe als je zwicht. Pluspunt: je kan er hele sterren en zelfs kwart sterren geven.

Luxe ontbijt voor werktijd

Een hoogtepunt van de maand was de uitnodiging voor een ontbijtbuffet bij The Botanic Sanctuary die ik in mijn brievenbus vond. Dat was eens een andere manier om mijn werkdag te beginnen. Het was vroeg, maar de moeite waard. Ik kon het glas champagne niet weerstaan. Mocht iemand van mijn werk dit lezen: ik kan je verzekeren dat ik daarna echt een inspiratievolle en productieve dag heb gehad. En nee, dit vroege ontbijt was niet toevallig op die dag dat heel Instagram een foto van de roodroze ochtendlucht deelde. Toen lag ik nog gewoon te slapen.

En verder

  • Het was Verloren maandag in Antwerpen. Ik was niet van plan om naar de bakker te gaan voor worstenbroodjes en appelbollen, maar ik kon het uiteindelijk niet laten. Jammer dat mijn vriend daarna bekende dat hij ook van plan was om naar de bakker te gaan. Had ik hem liever in de rij laten staan, zoals gewoonlijk.
  • Voor mijn werk liep ik twee dagen stage in de supermarkt. Ik had verwacht dat het zwaar zou worden en inderdaad, ik heb afgezien. Na twee jaar bijna altijd thuiswerken, ben ik sowieso niet in topconditie. Waarschijnlijk ben ik daarbovenop niet de handigste, mijn handen zitten vol wondjes, mijn benen vol blauwe plekken en ik had spierpijn in mijn benen. Ik kreeg een warm welkom en het was leerzaam, maar eerlijk is eerlijk: laat mij liever met een kopje thee en snacks een beetje achter mijn laptop typen.
  • Ik knutselde mee aan een gevilte babymobiel. Door met een speciale naald in pluizige wol te prikken, maak je de wol steeds compacter en zo kan je er figuurtjes mee maken. Verrassend leuk om te doen: je kan zonder uitgebreide uitleg aan de slag, je ziet snel resultaat en je kan er eventuele woede in kwijt. Tot je in je vinger prikt.

Wil je dit ook doen op een babyshower? Je vindt de workshop hier.

  • Ik deed een proefles bij een trampolinework-out. Het duurde even voor de trampoline en ik vrienden werden. Als je uit het ritme gaat, lanceert de trampoline je er genadeloos vanaf.
  • Ik boekte een reis naar Bilbao en San Sebastian met mijn moeder en zusje. Iets om naar uit te kijken, yay.
  • Een speciale vermelding waard: mijn weekenden stonden in het teken van showrooms (in België ‘toonzalen’) bezoeken en keuzes maken voor het huis. Met de staaltjes voor een keukenwerkblad zijn we een paar keer heen en weer gereden naar de vloerenwinkel. Onze oorspronkelijke keuze was het blad links, maar bij de vloer stak het opeens wel heel oranje af. Omdat we in de keukenwinkel zo overtuigd waren van de keuze hadden we geen andere staaltjes mee. Dat werd nog een keer heen en weer rijden van Antwerpen naar Kontich met twee extra stalen. Verder kozen we ook onze trap. We wachten in spanning op de offerte om te zien of het allemaal in ons kostenplaatje past. Ik kan je verzekeren dat een weekend nóg sneller voorbij lijkt te gaan als het vol zit met zulke afspraken.

Hoe was jouw maand?